Шопинг в Одрин

Одрин за един ден

 Цена -35 лв

Дати

17.07.2021г.,14.08.2021г.,11.09.2021г.

16.10.2021г.,20.11.2021г.,18.12.2021г.

Продължителност

1 ден

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ ОДРИН СОФИЯ

Програма

І Ден – Отпътуване в 05.00 часа от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София. Пристигане в Одрин. Съвременния град е построен на мястото на старо тракийско селище. Между 1700 и 1750 г. Одрин е четвъртия по големина град в Европа с население 350 хил. Днес Одрин изобилства от исторически паркове, дворци, джамии, църкви, религиозни училища, безистен, покрити базари, ханове, бани и много други. Тракийският университет е един от най-добрите в страната.  Посещава се българската църква “Св. Св. Константин и Елена” , мол „Ераста“ ,синия пазар. Престой в централната част на града, където се намира джамията „Селимие“, едно от чудесата на Османската архитектура, строена през 16 в.. Храмът е дело на Мимар Синан, главен архитект по времето на няколко султана, оставил след себе си около 400 джамии, мостове, медреси, хамами, аквадукти, фонтани и т.н. Посещение на покритите базари в Одрин, с възможност за закупуване на сувенири и автентични, турски продукти.Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта на ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”.

 

 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • представител по време на цялото пътуването
 • посещение на българската църква “Св. Св. Константин и Елена”
 • Посещение на мол „Ераста“
 • Посещение на синия пазар
 • Възможност за посещение на джамията „Селимие“

Цената не включва

 • медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро за ЗК „ЕвроИнс”- за лица до 65 г. – 2лв.;               за лица от  65 г. до 70 г. – 3 лв.
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Евроинс”.
 • Допълнителни възможности за застраховане за разходите не включени в покритието на основия пакет- съдействие, включително, репатриране, както и случаите на злополука, болест, стоматологични услуги и др., които се предлагат в офиса на агенцията и в офисите на застрахователна компания “Евроинс” срещу доплащане, съгласно тарифите на Застрахователя.

Начин на плащане

30% от пакетната цена при сключване на договора. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

***От 1 Септември вече няма 14 дневна карантина и не се изисква PCR тест при влизане от Турция в България.

Начин на плащане: 100% от пакетната цена при резервация за пътуването.

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

– ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

– ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването

– ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването

– ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 1 ден преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Съществените елементи на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ. Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.