Чепеларе 22 Септември

 Цена – 305 лв

Дати

2021 г.

Продължителност

4 дни / 3 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ -БАЧКОВО-ЧЕПЕЛАРЕ-ТРИГРАДСКО ЖДРЕЛО-ПЕЩЕРА„ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО“ И „ЯГОДИНСКАТА ПЕЩЕРА“ –„ОРЛОВО ОКО“**с.ШИРОКА ЛЪКА-ПЛОВДИВ-СОФИЯ

Програма

І ДенОтпътуване от  ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски” гр София в 07.00 ч. Посещение на Бачковският манастир „Успение Богородично” разположен в южния край на родопското село Бачково. Манастирът е основан през XI век от грузинеца Григорий Бакуриани.  В съборната църква е запазена чудотворна икона на „Св. Богородица” със сребърен обков от XIV век. В манастира се съхраняват и още десетки икони, сребърни обкови за евангелия и други художествени творби, датиращи от ХVІ – ХІХ век. Настаняване в хотел в Чепеларе. Свободно време.  Вечеря. Нощувка.

ІІ ДенЗакуска.  Целодневна екскурзия из Родопите. Маршрутът минава през Триградското ждрело- живописният пролом на Триградска река. Посещение на пещерата „Дяволското гърло“, чийто вход наподобява дяволска глава, в гърлото на която се излива огромен  водопад. Водите на Триградската река се изливат в „гърлото” от височина 42 метра, като формират най-високия подземен водопад на Балканския полуостров. Според преданията,  именно през Дяволското гърло, Орфей се спуснал в подземното царство на Хадес, за да търси любимата си Евридика. Посещение на Ягодинската пещера разположена в Буйновското ждрело, близо до   село Ягодина. Тя е една от най-известните и посещавани пещери в България. Със своите 8501 м дължина на галериите тя се нарежда на четвърто място сред най-дългите пещери у нас и на първо място в Родопите. Възможност за посещение на панорамна площадка „Орлово око“-   разположена на ръба на скала на 1563 метра надморска височина. От платформата могат да се наблюдават Буйновско ждрело, село Борино, село Чала, село Ягодина, а в далечината – части от планините Пирин, Рила и планини в Гърция. Посещение на село Широка Лъка-популярно с живописната си архитектура, църквата „Успение Богородично“ и Националното училище за фолклорни изкуства, в което десетилетия се обучават талантливи деца от цялата страна. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ІІІ ДенЗакуска.  Свободно време . Обяд. Свободно време.  Вечеря.  Нощувка.

ІV Ден Закуска. Посещение на град Пловдив,  разположен по бреговете на река Марица, около седем хълма – Пловдивските тепета, които са неразделна част от богатата му история . Свободно време.  Отпътуване за София. Пристигане в гр. София- ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски” късно вечерта.

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • пътни такси по маршрута
 • 3 нощувки на база ол инклузив лайт в хотел 4* в Чепеларе
 • Ползване на закрит плувен басейн и сауна
 • Представител на агенцията по време на пътуването
 • Туристическа програма по маршрута

Описание на All inclusive light:

 • Закуска – 7:30 до 10:00 ч. – блок маса в основния ресторант на хотела с включени топли напитки;
 • Обяд – 12:30 до 14:00 ч. – блок маса в основния ресторант на хотела с включени напитки – кафе и чай, безалкохолно, минерална вода и българско вино бяло/червено и бира;Обядът може да бъде „сух пакет“ при заявка на рецепция един ден предварително.
 • Следобедна закуска – 16:00 до 17:00 ч. – в основния ресторант – пици, сандвичи, дребни сладки, кроасанчета и кекс;
 • Вечеря – 19:00 до 21:30 ч. – блок маса в основния ресторант на хотела – кафе и чай, безалкохолно, минерална вода и български алкохолни напитки, вино, бира;
 • Напитки – 14:00 до 22:00 ч. – в основния ресторанта на хотела – кафе, чай, безалкохолни напитки, минерална вода, български алкохолни напитки, вино бяло/червено и бира;

Цената не включва

 • Входни такси музей при Бачковски манастир- 2 лв, Трапезария при Бачковски манастир-6 лв,
 • Входни и трансферни такси за „Ягодинска пещера“ и „Дяволско гърло“ около 30 лв на човек
 • Доплащане за единична стя – 95 лв.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Начин на плащане

30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

7 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!