Халкидики

Цена – 249 лв

Дати

21.09.2019г.

Продължителност

3 дни / 2 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ-СОЛУН-ХАЛКИДИКИ-СОФИЯ

Програма

І Ден

Отпътуване в 06.00 часа от храм-паметник ”Ал. Невски”-София. Преминаване на граничните пунктове Кулата-Промахон. Пристигане в Солун – панорамна обикoлка на града. Разглеждат се: Митницата, Пристанището, площад “Аристотелис”, Бялата кула, паметниците на Филип ІІ Македонски и Александър Велики, Панаирния град, Арката на Галерий, Ротондата “Св. Георги”, Университетския град, Крепостните стени, църквата “Св. Димитър”. Свободно време. Отпътуване за Халкидическия полуостров и настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря.Нощувка.

ІІ Ден

Закуска. Свободно време  или по желание  целодневна екскурзия до Уранополис и обиколка с корабче около Атон (Света Гора)-автономна монашеска общност под гръцки суверинитет с 20 манастира.. Вечеря.Нощувка.

ІІІ Ден  Закуска. Отпътуване за България около обяд. Пристигане в София вечерта

 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 2 нощувки със закуски и вечери- в хотел гр.кат. 2*
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • медицинска застраховка-с лимит на отговорност 2000 евро
 • панорамна обиколка на град Солун

Цената не включва

 • Доплащане за единична стая-60 лв, отстъпка за деца до 12 г. -10% от пакетната цена.
 • разходи от личен характер
 • Ползването на СПА център
 • разходка с корабче около Атон – около 25 евро
 • входни такси за посещаваните обекти
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”
  • Считано от 01.01.2018 г. в Гърция се въвежда туристическа такса, която туристите заплащат на рецепция в хотелите.Таксите са в съответствие с местната категоризация и са на ден за стая.

Начин на плащане

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване. Доплащане до 5 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!