Флоренция Рим Сан Марино

 

 

 Цена – 739 лв

 

Дати

 

25.04-01.05.2019

 

Продължителност

 

7 дни / 5 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

София Флоренция Рим Сан Марино Лидо ди Йезоло София

 

 

Програма

І Ден – Отпътуване в 23.00 ч. от храм – паметник „Св. Александър Невски”, София. Преминаване през ГКПП „Калотина” и „Градина”. Транзитно преминаване през Сърбия, Хърватия и Словения. Нощен преход.

II Ден – Настаняване в хотел  в района на Болоня/Ферара. Свободно време. Нощувка

ІІІ Ден – Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за родината на Ренесанса и  най-голям град в Тоскана – Флоренция. Градът е основан през I век сл.Хр., покрай бреговете на река Арно. Разцветът на Флоренция в изкуството, културата и международната търговия започва през XIII век и достига върха си през XV в. под управлението на фамилията Медичи, които ръководят града до края на XVIII в. Разглеждане на забележителностите на града – църквата – пантеон Санта Кроче (отвън), катедралата “Санта Мария дел Фиорe”, квартала на Данте, площада на Синьорията и др. Свободно време. Възможност за разглеждане на галерия „Уфиций”, с екскурзовод на български език. Отпътуване в посока италианската столица – Рим. Настаняване в хотел 3* в околностите на града. Нощувка.

ІV Ден – Закуска. Пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език (около 3 часа): Испанските стълби, фонтана Ди Треви (кратък престой за кафе и фото пауза), Президентството, Пиаца дел Колонна с колоната на Марк Аврелий; търговската улица Via del Corso, пиаца Венеция с монумента, посветен на Виторио Емануеле; Капитолийския хълм, Римския форум, колоната на Траян и Колизеума – разглеждат се отвън. Свободно време за самостоятелно разглеждане на музеи и разходка в града. Завръщане в хотела. Нощувка.

V Ден – Закуска. Свободно време за самостоятелна разходка и разглеждане на забележителностите на града. Отново заедно с местния екскурзовод ще имате възможност да посетите Ватиканските музеи, съхраняващи забележителни творби на изкуството от древността до наши дни. Обиколката на музеите продължава около 3 часа. След това, по желание, бихте могли да посетите базиликата “Свети Петър”, завършена през 1626 г., където можете да се насладите на една от най-емблематичните творби на Микеланджело – “Пиета”. Свободно време до края на деня. Завръщане в хотела. Нощувка.

VI Ден – Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване в посока област Емилия-Романя. Разглеждане на Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата “Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг. Свободно време за разходка и шопинг в най-старата република в Европа. Отпътуване в посока област Венето и настаняване в хотел 3* в най-известния морски курорт в района на Венеция – Лидо ди Йезоло. Нощувка.

VII Ден – Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

 

Цената включва

  • транспорт с автобус лицензиран за международен превоз
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Ферара/Болоня; 3 нощувки със закуски в хотел 3* в околността на Рим и 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Лидо ди Йезоло
  • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро от ЗД Евроинс ( за лица над 65 г. има доплащане в размер на 8 лв.)
  • Пешеходна обиколка на Флоренция, с екскурзовод на български език
  • Посещение на Сан Марино
  • водач  по време на цялото пътуване.
  • Пътни и магистрални такси

   

Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс

 

 

Цената не включва

 • входните такси на посещаваните обекти
 • възможност за разглеждане на галерия „Уфиций”, с екскурзовод на български език и включен в цената входен билет30 евро
 • ползване на слушалки по време на пешеходната обиколка на Флоренция – 3 евро
 • пешеходна обиколка на Рим, с местен екскурзовод на български език, с продължителност около 3 часа – 15 евро
 • посещени на Ватикана, с екскурзовод на български език и ползване на слушалки по време на обиколката – 40 евро
 • ползване на градски транспорт по време на престоя в Рим
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

Начин на плащане

30% от пакетната цена при записване. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!