Флоренция Пиза Болоня Венеция

Флоренция Пиза Болоня Венеция

Флоренция Пиза Болоня Венеция

 Цена – 589 лв

Дати

19.09.2018 – 24.09.2018, 09.10.2018 – 14.10.2018

Продължителност

6 дни / 4 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

София Флоренция Пиза Венеция София

Програма

І Ден –  Отпътуване в  5.00 часа от гр. София. Транзитно преминаване през Сърбия, Хърватска, Словения. Късно вечерта пристигане в района на  Лидо ди Йезоло/Тревизо. Настаняване в хотел.  Нощувка.

ІІ Ден – Закуска. Отпътуване за Флоренция често наричана“люлката на Ренесанса“. Пешеходна обиколка с екскурзовод на български език – разходката започва от най-представителния площад на средновековния град, където се намира четвъртата по големина в света катедрала посветена на Света Богородица – Santa Maria del Fiore,криеща в себе си детайли, които не се виждат на пръв поглед, камбанарията на Джото и една от най-големите загадки на Флоренция, Батистерията (църквата за кръщаване), която е една от най- старите църковни постройки. Разглеждане на шедьовърът наречен „Вратата на Рая“,чието име е дал самият Микеланджело и разходка по тесните,вити улички в квартала на Данте, разгадавайки тайните на великия поет. Минава се покрай Барджело (Bargello) затворът който е плашел всички, а сега е един от най-известните в света скулптурни музеи; флорентинската църква Санта Кроче и площада пред нея, в която са погребани Галилей, Микеланджело, Макиавели и още близо 270 изтъкнати жители на Флоренция.Минава се по Старият Мост (Ponte Vecchio) или мостът на златарите на реката Арно. Посещава се и бронзовата статуя на глиган, така нареченото прасенце Порчелино (Porcellino), обичана от всички, флорентинци и туристи. Обиколката завършва на Пиаца Синьория (Piazza della Signoria), свидетел на славното минало на Флорентинската република. Това е политическият център на града и също така скулптурна галерия под открито небе, която разказва историята на Флоренция посредством статуи като Нептун от Амманати, Давид от Микеланджело, Отвличането на сабинянките от Джамболоня, статуи от Донателло и други. Свободно време. Отпътуване към Монтекатини Терме и настаняване в хотел. Нощувка.

ІІІ Ден – Закуска. По желание и срещу заплащане екскурзия до Сиена, Сан Джиминяно и Пиза. Отпътуване за Сиена, известна с прекрасната си готическа архитектура. Целият исторически център на Сиена е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Спирка на площад “Пиаца дел Кампо”, където се намира великолепният площад Palazzo Pubblico с неговата кула Torre del Mangia. Посещение на Дуомо ди Сиена, една от най-красивите катедрали в Италия. След напускане на Сиена, отправяне към Сан Джиминяно малък крепостен град, намиращ се на хълм. Символът на Сан Джиминяно в международен мащаб са 14-те му кули – с различна височина и стил. Там се намират множество църкви, но има две основни – Collegiata (построена е X век със статут на катедрала, по – късно става църква. Интерес представляват фреските, с които са покрити целите стени) и Sant’Agostino( в нея се съхраняват произведения на изкуството на много италиански ренесансови творци) Пътуването продължава към великолепната Пиза. Разходката започва покрай средновековните стени до старата порта Puerta De Santa Maria, откъдето се разкрива спираща дъха гледка. Открива се невероятна панорамна гледка към катедралата на Piazza dei Miracoli /Плошада на чудесата/ която впечетлява със своята мраморна архитектура и добре поддържаната зелена морава пред нея. Отправяне  към световно известната наклонена кула. Връщане в хотела. Нощувка.

 ІV Ден – Закуска.Напускане на хотела.Отпътуване за Болоня.Пешеходна обиколка започва от търговската улица Виа Индепенденца, която отвежда до сърцето на града Фонтанът на Нептун – най-често наричан от местните Gigante или Гиганта, Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре – главният площад в Болоня и място, където се намират едни от най-красивите наредени сгради: смятаната за шедьовър катедрала „Сан Петронио“ и двете кули символ на града. Тя е най-голямата и значима базилика в Болоня и е посветена на Св. Петроний, епископ от V век и светец покровител на града. Свободно време.Вечерта пристигане в района на Лидо ди Йезоло/Тревизо. Настаняване в хотел.Нощувка.

V Ден –  Закуска. Напускане на хотела.Отпътуване за Венеция с корабче от Пунта Сабиони. Разходка из града: Двореца на Дожите (отвън), Моста на въздишките, базиликата Сан Марко с едноименния площад, часовниковата кула, камбанарията, моста Риалто, Канале Гранде и др. Свободно време. Завръщане на Пунта Сабиони. Вечерта отпътуване за България. Транзитно преминаване през Словения, Хърватска, Сърбия

VI Ден Пристигане в България около обяд.

 

Цената включва

  • входните такси на посещаваните обекти
  • билет за корабчето Пунта Сабиони – Венеция – Пунта Сабиони – 20 евро
  • Целодневна екскурзия до Пиза, Сиена и Сан Джиминяно – 25 евро

Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс

Цената не включва

  • панорамна обиколка на Истанбул, с местен екскурзовод -10 евро
  • посещение на дворците „Долма Бахче” – 22 евро и/или „Топ Капъ” – 20 евро, с включени входни такси
  • куверт за посещение на атракционно заведение – 29 евро
  • разходка с корабчето по Босфора – 15 евро, при минимум 25 туристи
  • Посещение на Форум Истанбул и Аквариума, с включен билет за него – 20 евро, само трансфер до Форум Истанбул – 5 евро
  • обиколка „Нощен Истанбул”, с екскурзовод -12 евро, при минимум 20 туристи

Начин на плащане

30% от пакетната цена при записване. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!