Фестивал на “Пегланата колбасица” в Пирот

 

 

 Цена – 30 лв

 

Дати

 

2022 г.

 

Продължителност

 

1 ден

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ-ПИРОТ-СОФИЯ

 

 

Програма

І Ден

Отпътуване в 07.00 часа от храм-паметник ”Ал. Невски”-София. Преминаване през граничните пунктове Калотина/Градина. Пристигане в Пирот разположен на р. Нишава. Градът има богата история и традиции. Една от тези традиции е Фестивалът на „Пегланата колбасица”, който привлича много почитатели на колбасите ежегодно. Името „ПЕГЛАНА КОЛБАСИЦА”/ИЗГЛАДЕНА/  идва от технологията на приготвяне и  по-точно от съхранението на колбасите. През този период  колбасите на всеки два или три дни се гладят или пресоват и се оформят като подкова. Майсторите на колбаси  казват, че рецептата не е тайна и са готови да я споделят с всеки. Тайната се крие в селекцията на месо и съчетанието с подправки. Свободно време в града и посещение на фестивала. Отпътуване за София вечерта.

 

 

Цената включва

  • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
  • водач по целия маршрут
  • медицинска застраховка -с лимит на отговорност 2000 евро от ЗК Евроинс/за лица над 65г. има доплащане-2лв/

 

 

Цената не включва

  • входна такса за фестивала на „Пеглената колбасица” около 400 динара

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване/при сключване на договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!