Уикенд о-в Тасос

 Цена -от 235 лв

Дати

04.10.2019г.

Продължителност

3 дни / 2 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ-КЕРАМОТИ-О-В ТАСОС-КАВАЛА-СОФИЯ

Програма

І Ден Отпътуване в 07.00 часа от храм-паметник ”Ал. Невски”-София. Преминаване на граничните пунктове Кулата и Промахон. Пристигане в Керамоти-пристанищно курортно селище-трансфер (окло 30 мин) с ферибот до остров Тасос – най-големия остров в северната част на Егейско море, известен с кристално чистите си води, загадъчни плажове и богато културно-историческо наследство. Настаняване в хотел.  Нощувка. ІІ Ден Закуска. По желание-панорамна обиколка на остров Тасос с автобус. Посещение на манастира “Св. Архангел Михаил”, Алики – залива на сирените, Панагия – старата столица на острова. Пешеходна обиколка в столицата на острова-Лименас- Древната Агора, Археологическия музей,  Античния театър. Свободно време. Завръщане в хотела. По желание посещение на таверна с жива музика и програма. ІІІ Ден Закуска. Трансфер с ферибот до Керамоти. Отпътуване за Кавала-едно от най-красивите пристанища на Егейско море. Разглеждане на града: църквата “Св. Петър и Павел”, Аквадукта, паметника и къщата на Мехмед Али, Имарета, църквата “Св. Богородица”, Крепостта, пристанището, кметството. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 2 нощувки със закуски в хотел кат. 2* на остров Тасос
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • медицинска застраховка- с лимит на отговорност 2000 евро от Евроинс/за лица над 65г. има доплащане2лв/
 • фериботни такси и билети

*Доплащане за единична стая – 50 лв.

Цената не включва

 • обиколка на остров Тасос с автобус-15 евро-минимум 20 туристи
 • разходи от личен характер
 • куверт за посещение на таверна- около 25 евро
 • входната такса за крепостта в Кавала-2 евро
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

Начин на плащане

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване/при сключване на потребителски договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Лична карта/Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Гръцката категоризация на обектите за настаняване и хотелите се различава от българските стандарти. При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите! Удостоверението за туроператор е  издадено от Държавна Агенция по Туризъм№ РКК-01-05844/18.04.2007г.. “Запрянов травел” ЕООД притежава задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” от„Евроинс” АД със седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб” 43,  застрахователна полица № 03700100000370/23.02.2014 г, с валидност на действие от 00.00 ч. на 23.02.2014 г., до 24.00 ч. на 22.02.2015г. с лимит на отговорност 250 000 лв.