Остров Амулиани

 

 

 Цена – 230 лв

 

Дати

 

2017

 

Продължителност

 

3 дни / 2 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ – О-В АМУЛИАНИ-АРНЕА – СОФИЯ

 

 

Програма

І Ден

Отпътуване  в 07.00 ч. от гр. София. Преминаване през граничните пунктове Кулата-Промахон. Преминаване с ферибот от Трипити за остров Амулиани-около 15 минути. Пристигане на острова, който заема по-малко от пет квадратни километра площ, но за сметка на това предлага на посетителите си красиви заливи, плажове и възможност за риболов и гмуркане. Настаняване в семейни хотели. Нощувка.

ІІ Ден

Закуска. По желание круиз около Атон-автономна монашеска общност, която е седалище на 20 православни манастира. Според старо предание, планината е посветена на Света Богородица като нейна градина, в която не се позволява присъствието на други жени, освен на Божията майка. Завръщане в хотела. Нощувка.

ІІІ Ден

Закуска. Отпътуване за България. По пътя разглеждане на паркът на Аристотел-един от най-известните философи на Древна Гърция, който  е посветен на естествените науки. Тук се издига паметник на Аристотел, както и много интересни явления от физиката – компас, слънчев часовник и стъклена лупа, ефектът на водовъртежа, вдлъбнато огледало. Престой в градчето Арнеа, споменавано още в Класическата епоха от историка Тукидид, днес запазил традициите в тази част на страната. Градът има характерна архитектура – тесните и павирани улички със старите си господарски домове в цвят охра и люляк. Пристигане в София, късно вечерта.   

 

 

Цената включва

  • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
  • 2 нощувки със закуски, в хотел гр.кат С
  • Водач по целия маршрут
  • пътни и гранични такси
  • фериботни билети Медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро от „Евроинс” – за лица над 65г. има доплащане от 2 лева 

*Доплащане за единична стая – 55 лв.

 

 

Цената не включва

  • входни билети и такси за обектите, посещавани по желание
  • круиз с корабче около Атон около 25 евро/минимален брой туристи 25/
  • Доплащане за единична стая -55 лева

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване/при сключване на потребителския договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

 

Лична карта/Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 

r

Забележки

 

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Удостоверението за туроператор е  издадено от Държавна Агенция по Туризъм№ РКК-01-05844/18.04.2007г.. “Запрянов травел” ЕООД притежава задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” от„Евроинс” АД със седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб” 43,  застрахователна полица № 03700100000370/23.02.2014 г, с валидност на действие от 00.00 ч. на 23.02.2014 г., до 24.00 ч. на 22.02.2015г. с лимит на отговорност 250 000 лв.