Букурещ-Синая-Бран

 

 

 Цена – 220 лв

 

Дати

24.05.2024г., 14.06.2024г., 19.07.2024г., 06.09.2024г., 21.09.2024г.

Продължителност

3 дни / 2 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ-БУКУРЕЩ-СИНАЯ-БРАН*-БРАШОВ*-СОФИЯ

 

 

Програма 

Дати: 02.03.2024г., 05.04.2024г., 24.05.2024г., 21.09.2024г., настаняване в хотел 3* в района на Предеал
Дати: 19.07.2024г., 06.09.2024г. настаняване в хотел 3* в района на Брашов

І Ден – Отпътуване в 06.00 часа от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София. Пътуване  по маршрут София – Плевен – Русе, с възможност за качване от градовете по маршрута.   Преминаване на границата с Румъния при ГКПП „Дунав мост“-„Гюргево“. Потегляне към столицата– Букурещ. Панорамно преминаване през северната централна част на града, където се намират: народния театър; паметника на Ромул и Рем; университета; пиаца „Виктория”; сградата на министерски съвет; площада на летците; дипломатическия квартал; триумфалната арка, държавната печатница и др. Посещение на известния Музей на селото, разположен в парка Хераструл, представляващ музеен комплекс с над 270 автентични къщи и съоръжения, типични за различните райони на страната. Свободно време. Отпътуване за град Брашов/ Предеал.  Настаняване в хотел в района на града . Свободно време. Нощувка.

 

II Ден – Закуска. По желание и срещу доплащане  екскурзия до Синая и Бран. Отпътуване за перлата на Карпатите-Синая. Посещение на Двореца “Пелеш”– строен в периода 1873-1883 година като лятна резиденция на румънския крал Карол І. Посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време в района на замъка. Посещение на град Брашов, който е  бил центъра на българската емиграция през Възраждането , където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. . Пешеходна разходка в централната част, където се намират: Черната църква, Старото кметство, централния площад и др. Прибиране в хотела. Свободно време. Нощувка.

ІIІ Ден – Закуска. Отпътуване за Букурещ. Престой в града, където могат да се видят: къщата – музей на Джордже Енеску; Атене; площадът на революцията; паметникът на Карол I, позициониран пред кралския дворец; художествената галерия; исторически музей; военния клуб, двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина административна сграда в света. Свободно време в центъра на града, с възможност за разходка, шопинг и обяд в стария град на Букурещ. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта на ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”.

*Доплащане за единична стая – 85 лв.

 

Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
2 нощувки със закуски /сервиране/ в хотел 3* в района на Брашов/Предеал
Представител на агенцията по време на цялото пътуване
Посещение на Букурещ

*Доплащане за единична стая – 85 лв.

 

Цената не включва

  • входните такси на посещаваните обекти*
  • медицинска застраховка, с лимит 2000 евро на ЗК „ЕвроИнс” – 4 лв.; за лица над 65 г. – 8 лв., за лица над 70 г. – 12 лв.
  • разходи от личен характер
  • екскурзия до Бран и Синая – 20 евро, при минимум 20 туристи
  • посещение на местен ресторант
  • Медицински тестове, в случай, че се изискват**
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Евроинс”.
  • Допълнителни възможности за застраховане за разходите не включени в покритието на основия пакет- съдействие, включително, репатриране, както и случаите на злополука, болест, стоматологични услуги и др., които се предлагат в офиса на агенцията и в офисите на застрахователна компания “Евроинс” срещу доплащане, съгласно тарифите на Застрахователя.
  • *Забележка:Входните такси за посещаваните по програмата обекти са както следва: музей на селото в Букурещ – 35 леи; Замъка „Пелеш” – 70 леи за възрастен;    Замъка „Бран” – 55 леи за възрастен;  „Черната” църква – 20 леи;
  • За лица над 65 годишна възраст и   за ученици и студенти, срещу задължително представяне на съответен документ  има отстъпки .

   

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена  при сключване на потребителския договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

7 дни преди датата на отпътуване

h

Общи данни за паспортен и визов режим

 

Лична карта/Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта) 

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

– ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

– ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването

– ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването

– ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

-20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;

– 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;

– 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни . 

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   задграничен паспорт или лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. 

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Съществените елементи на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ. Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

r

Забележки

 

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!