Уикенд в Одрин

 Цена – 130 лв

Дати

18.05.2024г.

Продължителност

2 дни / 1 нощувка

Транспорт

С автобус

Маршрут

София Пазарджик Пловдив Одрин София

Програма

І Ден – Отпътуване  в 00.30 ч. от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски” гр София . Преминаване на ГКПП Капитан Андреево – Капъ Куле. Пристигане в Одрин. Рано сутринта посещение на борсата за покупки на перилни препарати и хранителни продукти.
Посещение на търговския център МARGI и синия пазар. Посещение на търговския център ERASTA.
Настаняване в хотел в централната част на града. Свободно време. Разходка в центъра – останките от Адрианополската крепост, най-голямата джамия в Турция – Селимие – /Архитектът й Синан е на 85 годишна възраст, когато сградата бива завършена. Централният й купол е с диаметър повече от 100 стъпки /30.48 м./ и висока 45.11 м. Поставен върху осем пилона, вградени в стените, за да не нарушават вътрешното пространство. В двора на джамията е поместен Музеят на турското и ислямското изкуство, колекция от оръжия и накити от древна Тракия, народни носии, килими и фина бродерия. Входът е свободен/. Разглеждане на покритите пазари, паметника на Синан, паметника на Ататюрк и паметника на лалетата и др. Свободно време. Нощувка.
II Ден – Закуска. Закуска. Свободно време за разходка в центъра на града. Напускане на хотела и посещение в Музея на здравето – първата в света клиника за лечение на душевни болести, създадена през 15 век в комплекса, построен по времето на султан Баязид II. Разглеждане на музея и комплекса.
Отпътуване за България.  Пристигане на ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски” гр.София вечерта.

Цената включва

  • Транспорт с лицензиран автобус, пътни и магистрални такси
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Одрин
  • Представител на фирмата по време на цялото пътуване
  • медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро за ЗК „ЕвроИнс”, за лица над 65г. има доплащане- 2 лв

 

Цената не включва

  • Разходи от личен характер
  • Доплащане за единично настаняване – 40лв.
  • Входни такси на посещаваните обекти-– Музей на здравето: 50 TL
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Евроинс”.
  • Допълнителни възможности за застраховане за разходите не включени в покритието на основия пакет- съдействие, включително, репатриране, както и случаите на злополука, болест, стоматологични услуги и др., които се предлагат в офиса на агенцията и в офисите на застрахователна компания “Евроинс” срещу доплащане, съгласно тарифите на Застрахователя.

 

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

7 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

– ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

– ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването

– ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването

– ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:  Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута обекти. Необходим е валиден задграничен паспорт с шест месеца валидност.

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

  • Съществените елементи на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ. Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.

 

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!