Касторя Едеса Вергина Солун

 

 Цена – 350 лв

 

Дати

30.05.2024

Продължителност

4 дни / 3 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ –ЕДЕСА-КАСТОРЯ-М.ПРЕСПА-ВЕРГИНА- СОЛУН –  СОФИЯ

 

І Ден – Отпътуване в 05.30 часа от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София. Преминаване на граничните пунктове Кулата-Промахон.
Пристигане в Едеса-един от най-красивите градове в Северна Гърция, известен с богатството си на води и красивите водопади, разположени в централната му част. Свободно време за посещение на района около водопадите и прилежащите музеи. Отпътуване за град Касторя –разположен на красивото езеро Орестиада. Настаняване в хотел в района на града. Нощувка.

ІІ Ден – Зaкуска. Отпътуване за района на Преспа- посещение на езерото Мала Преспа. В езерото се намира малкия о-в Св. Ахил, носещ името на епископ от град Лариса, живял през 4 век. Счита се, че тук се намират руините от средновековния Български град Преспа, известен като резиденция и лобно място на цар Самуил. Според гръцкия археолог Мицопулос тук, в базиликата «Св.Ахил» са били погребани цар Самуил, племенника му Иван Владислав, зет му Иван Владимир и сина му цар Гавраил Радомир. Завръщане в Касторя. Нощувка.

ІІІ Ден – Закуска. Отпътуване за село Вергина, където през 1977 г. професор Манолис Андроникос открива останки от първата столица на Древна Македония-Еге. Свободно време и възможност за посещение на музея във Вергина с гробницата на Филип ІІ Македонски-един от най-прочутите македонски владетели, живял в Елинистическата епоха, който разширява границите на Древна Македония и засилва влиянието й на Балканския полуостров. В музея днес могат да се видят и експонати открити в гробниците, които разкриват интересни факти за живота на македонските царе, техните семейства и приближени- хетайрите, диадохите и др. Отпътуване за гр. Солун разглеждане на града: Митницата, Пристанището, площад “Аристотелис”, Бялата кула, паметниците на Филип ІІ Македонски и Александър Велики, Панаирния град, Арката на Галерий, Ротондата “Св. Георги”, Университетския град, Крепостните стени, църквата “Св. Димитър”. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

ІV Ден – Закуска. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София, ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, вечерта.

 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 2 нощувки със закуски в хотел гр.кат. 2* в района на Касторя
 • 1 нощувка със закуска в хотел гр.кат.2* в района на Солун
 • Представител на фирмата по време на цялото пътуване;
 • посещение на градовете по маршрута
 • медицинска застраховка -с лимит на отговорност 2000 евро от ЗК Евроинс/за лица над 65г. има доплащане – 2 лв./

 

Цената не включва

 •  градска такса според категорията-около 1,5-3 евро на стая на ден
 • входни такси за посещаваните обекти-музей Вергина-около 15 евро
 • доплащане за единична стая – 140 лв.
 • куверт за посещение на таверна с вечеря по тристепенно меню – около 25-30 евро
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена при записване. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта) 

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

– ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

– ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването

– ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването

– ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 40 туристи. 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 7  дни преди датата на отпътуване! 

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   задграничен паспорт или лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. 

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!