Уикенд в Касторя

 

 

 Цена – 200 лв

 

Дати

Очаквайте нови дати!

Продължителност

 

3 дни / 2 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ-КАСТОРЯ-СОФИЯ

 

 

Програма

І Ден

Отпътуване в 07.00 часа от храм-паметник ”Ал. Невски”-София. Преминаване на граничните пунктове Кулата-Промахон. По пътя кратък престой в село Вергина където през 1977 г. професор Манолис Андроникос открива останки от първата столица на Древна Македония-Еге. Свободно време и възможност за посещение на музея във Вергина с гробницата на Филип ІІ Македонски-един от най-прочутите македонски владетели, живял в Елинистическата епоха, който разширява границите на Древна Македония и засилва влиянието й на Балканския полуостров. В музея днес могат да се видят  и експонати открити в гробниците, които разкриват интересни факти за живота на македонските царе, техните семейства  и приближени- хетайрите, диадохите и др. Отпътуване за  град Касторя-разположен в  Западна Гърция. Градът е построен на 2 хълма, образуващи полуостров, който живописно се врязва в езерото Орестиада- настаняване в хотел в района на града.Касторя е  разположен в близост до границите с Македония и Албания предлага на своите посетители уникална балканска екзотика:съчетание от високи планини и живописно езеро ,  уникална флора и фауна, възрожденска архитектура и едни от най-интересните византийски базилики, църкви и манастири, измежду които и манастира на Дева Мария Мавриотиса. Свободно време за разходка край езерото.  Нощувка.

ІІ Ден

Зaкуска. Свободно време в града или по желание/срещу доплащане/ екскурзия до езерото Мала Преспа. В езерото се намира малкия о-в Св. Ахил, носещ името на епископ от град Лариса, живял през 4 век. Счита се, че тук се намират руините от средновековния Български град Преспа, известен като резиденция и лобно място на цар Самуил. Според гръцкия археолог Музопулос,  тук, в базиликата «Св.Ахил»  са били погребани цар Самуил, племенника му Иван Владислав, зет му Иван Владимир и сина му цар Гавраил Радомир. Завръщане в Касторя. Нощувка. 

ІІІ Ден

Закуска. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София  вечерта.

 

 

 

Цената включва

  • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
  • 2 нощувки със закуски в хотел гр.кат. С в района на Касторя
  • Посещение на Касторя
  • Посещение на Вергина
  • водач по целия маршрут
  • медицинска застраховка -с лимит на отговорност 2000 от ЕВРОИНС- евро/за лица над 65г. има доплащане-2лв/

 

Цената не включва

  • екскурзия до езерото Мала Преспа-10 евро,минимум 20 туристи
  • входната такса за музеят във Вергина- 8 евро
  • доплащане за единична стая 60 лв
  • куверт за посещение на таверна- около 25 евроОтстъпка за деца до 12г.-10% от пакетната цена!

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена при записване. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!