Уикенд в Будапеща

 

 

 Цена -215 лв

 

Дати

2019 г.

 

Продължителност

 

4 дни / 2 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ-БУДАПЕЩА-СОФИЯ

 

 

Програма

І Ден – Отпътуване в 20.00 часа от София. Преминаване през граничен пункт Калотина-Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Нощен преход.

ІІ Ден – Пристигане в Будапеща сутринта. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод. Разглеждат се: Парламента, крепостния хълм Будавар с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща, катедралата “Св. Матияш” (носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма), Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава “Перлата на Дунава” от нападения, Площада на героите, Нула километъра, хълма Гелерт, остров Маргит, паметника на принцеса Сиси и др. По желание, разходка с корабче по р. Дунав,с включени в цената парче торта и чаша шампанско под звуците на дунавски валсове и екскурзовод на български език , продължителност около час. Свободно време за разходка в центъра на града по търговската улица “Ваци”и площада Вьорош Марти. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

ІІІ Ден – Закуска.  Свободно време за посещение на музеи, разходка и шопинг в града или възможност за допълнителна целоднвена екскурзия до двореца в Гьодьольо – известен като любимият унгарски дом на императрица Сиси и Сентендре. Дворецът е постреон през средата на XVIII век от граф Антал Грасалкович, посрещал много именити гости, сред които и самата Мария Терезия. Посещение на двореца, с местен екскурзовод. Отпътуване за гр.Сентендре – запазил архитектурното и културно наследство оставени му от емигрантските вълни от Далмация, Босна и Гърция през годините, известен и като”Градът на марципана”. Разглежда се музея на Марципана и музея на Миниатюрите, разположен в центъра на Сентендре. Особеността  на този музей е, че всички произведения могат да се разглеждат само с мискроп, тъй като са миниатюри.Мащабът не се измерва в милиметри, а в хилядни от милиметъра.Като например керван от златни камили, които се намират в ухото на иглата или  модел на вятърна мелница, който се състои от 203 златни елементи и е с големината на половин маково семе и др. Свободно време.  Завръщане в Будапеща. Свободно време. Възможност за вечеря в местен ресторант, с циганска музика на живо и програма. Нощувка.

IV Ден – Закуска..  Отпътуване за България. Завръщане в София вечерта.

 

 

Цената включва

  • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
  • 2 нощувки със закуски в хотел  3*, Будапеща
  • екскурзоводското обслужване по целия маршрут

 

Цената не включва

  • входните такси на посещаваните обекти
  • Панорамна обиколка на Будапеща, с местен екскурзовод на Български език – 10 евро, при минимум 20 желаещи
  • Разходка с корабче по р. Дунав – 20 евро, при минимум 20 желаещи
  • Еднодневна екскурзия до Гьодьольо и Сентендре – 20 евро, при минимум 20 желаещи
  • билети за градски транспорт
  • Медицинска застраховка на „ЕвроИнс”, с лимит 2000 евро – 4 лв. за лица до 65г., 8 лв.за лица над 65г.
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

 

 

Начин на плащане

 

50% от пакетната цена, при резервация за пътуването. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

 

40 туристи.

 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

 

3 дни преди датата на отпътуване!

 

h

Общи данни за паспортен и визов режим

 

Лична карта/Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 

r

Забележки

 

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!  Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!