Уикенд в Будапеща

 

 

 Цена -275 лв

 

Дати

  Очаквайте!

 

Продължителност

 

4 дни / 2 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ-БУДАПЕЩА-СОФИЯ

 

 

Програма

І Ден – Отпътуване в 20.00 часа от София. Преминаване през граничен пункт Калотина-Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Нощен преход.

ІІ Ден – Пристигане в Будапеща сутринта. Панорамна обиколка на града, с местен екскурзовод на български език. Разглеждат се: Парламента, крепостния хълм Будавар с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща, катедралата “Св. Матияш” (носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма), Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава “Перлата на Дунава” от нападения, Площада на героите, Нула километъра, хълма Гелерт, остров Маргит, паметника на принцеса Сиси и др. По желание, разходка с корабче по р. Дунав,с включени в цената парче торта и чаша шампанско под звуците на дунавски валсове и екскурзовод на български език , продължителност около час. Свободно време за разходка в центъра на града по търговската улица “Ваци”и площада Вьорош Марти. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

ІІІ Ден – Закуска. Свободно време за посещение на музеи, разходка и шопинг в града или възможност за допълнителна целоднвена екскурзия до двореца в Гьодьольо – известен като любимият унгарски дом на императрица Сиси и Сентендре. Дворецът е построен през средата на XVIII век от граф Антал Грасалкович, посрещал много именити гости, сред които и самата Мария Терезия. Посещение на двореца, с местен екскурзовод. Свободно време. Отпътуване за Сентендре – запазил архитектурното и културно наследство оставени му от емигрантските вълни от Далмация, Босна и Гърция през годините, известен и като”Градът на марципана”. Завръщане в Будапеща. Свободно време. Нощувка

IV Ден – Закуска..  Отпътуване за България. Завръщане в София вечерта.

 

Цената включва

  • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
  • 2 нощувки със закуски в хотел  3*, Будапеща
  • Представител на фирмата по време на пътуването

 

Цената не включва

  • входните такси на посещаваните обекти
  • Панорамна обиколка на Будапеща, с местен екскурзовод на български език – 10 евро, при минимум 20 желаещи
  • Разходка с корабче по р. Дунав – 20 евро, при минимум 20 желаещи
  • Екскурзия до двореца „Гьодьольо” и Сентендре – 15 евро, при минимум 20 желаещи
  • Медицинска застраховка на „ЕвроИнс”, с лимит 2000 евро – 4 лв. за лица до 65г., 8 лв.за лица над 65г.
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

 

Начин на плащане

 

50% от пакетната цена, при резервация за пътуването. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

 

40 туристи.

 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

 

7 дни преди датата на отпътуване!

 

h

Общи данни за паспортен и визов режим

 

Лична карта/Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 

r

Забележки

 

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!  Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!