Будапеща и езерото Балатон

 

 

 Цена -469 лв

 

Дати

 06.06.2024

 

Продължителност

4 дни / 3 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ – БУДАПЕЩА-СЕНТЕНДРЕ-БАЛАТОН – СОФИЯ

 

 

Програма

I Ден – Отпътуване  в 05.00 ч. от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София. Преминаване на ГКПП Градина, транзитно преминаване през Сърбия, посока Унгария. Пристигане в Будапеща след обяд. Туристическа програма в Будапеща – панорамна обиколка с автобус: Мостовете на р. Дунав, Парламента, Площада на героите, Рибарските кули, Двореца, Паметниците на Св. Ищван и Св. Троица, Църквата Св.Матияш, Хълма и паметника на Св. Гелерт, острова на Маргарита.След панорамната обиколка на града настаняване в хотела. Свободно време за почивка.По желание вечеря, срещу допълнително заплащане. Нощувка.

II Ден – Закуска.  Отпътуване до едни от най-емблематичните градове в Унгария. Целодневна екскурзия до Сентендре и Гьодьольо.  Сентендре ще Ви очарова със своята пъстрота и цветна палитра,а в Гьодьольо ще посетим двореца на принцеса Сиси . Екскурзията ще продължи  през целият ден ще се насладим на интересни места, които ще имаме възможност да посетим. Вечерта разходка с кораб по р. Дунав –срещу допълнително заплащане. Невероятна речна екскурзия, която ще Ви достави огромна наслада под звуците на известната симфония от Щраус „ На хубавия син Дунав „. Прибиране в хотела. Нощувка

III Ден – Закуска.  Отпътуване за Езерото Балатон най-голямото в Централна Европа !Морето на Унагария ! По бреговете му са разположени хотелски бази, организира е туристическо корабоплаване.Ще разгледаме  и най-големият град на брега на езерото – Шиофон. Ще имаме възможност да се разходим с лодка по езерото. След престой достатъчен, че да се насладим на тази неземна красота, отпътуване към гр. Хефиз на 6 км от езерото Балатон. Градът се намира на брега на най-голямото естествено термално езеро с вулканичен произход в Европа . Ще имаме възможност да посетим и замъка Феститикс.Изграждането му започва в 1745 г. от графовете Фестетикс. Изграждан е повече от век, построен върху основите на стар замък, в годините утроен по размер.След разглеждане на всичко това, отпътуване обратно към Будапеща.По желание вечеря в традиционен ресторант .Нощувка .

IV Ден – Закуска.  Отпътуване за България. Пристигане  на от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София.  късно вечерта.

 

Цената включва

 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 3 нощувки със закуски в 3* хотел в Будапеща
 • Водач от фирмата, екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Панорамна обиколка на Будапеща/с всички забележителности/
 • екскурзия до Гьодьольо, Сентендре
 • Екскурзия до езерото Балатон
 • Посещение на град Хефиз
 • медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина Травълър/Опция А/“ с лимит на отговорност  2000 евро на ЗК „ЕвроИнс”- – за лица над 65г. има доплащане от 4 лева

 

Цената не включва

 •  входните такси на посещаваните обекти-туристите се уведомяват допълнително, за да бъдат актуални към датата на отпътуване
 • разходи от личен характер
 • посещение на местен ресторант-40 евро
 • разходка с кораб по р. Дунав-25 евро/с торта и шампанско/
 • разходка с лодки по Балатон-допълнително
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс” 

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена, при резервация за пътуването. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

 

40 туристи.

 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

 

7 дни преди датата на отпътуване!

 

h

Общи данни за паспортен и визов режим

 

Лична карта/Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 

r

Забележки

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта) 

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

– ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

– ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването

– ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването

– ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 40 туристи. 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 7  дни преди датата на отпътуване! 

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   задграничен паспорт или лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни към български граждани. За граждани на други държави е необходимо да се извърши справка!!!!