Уикенд в Белград

 Цена – 149 лв

Дати

13.02. – 14.02.2016 г.; 04.03. – 05.03.2016 г.;

23.04. – 24.04.2016 г

Продължителност

2 дни / 1 нощувка

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ – БЕЛГРАД – СОФИЯ

Програма

І Ден

Отпътуване в 07:00 ч. от храм-паметник ” Св. Александър Невски”-, София. Преминаване през граничните пунктове Калотина/Градина. Пристигане в Белград. Настаняване в хотел 2/3*. По желание*/срещу доплащане/ панорамна обиколка на града. Разглеждат се: „Скупщината”/националното събрание/; площад „Теразие”, площад „Славия”, катедралния храм „Св. Сава”, Площада на Републиката и др. Посещение на крепостта „Калемегдан”. Калемегдан някога е бил важно укрепление, а днес служи като парк. Входът е откъм „Кнез Михайлова” и предлага красиви гледки, особено при залез слънце. Състои се от паркови алеи и крепостни съоръжения и помещава няколко кафенета, игрища за тенис и баскетбол, музеи и обсерватория. От крепостта се вижда и мястото на сливане между Сава и Дунав, както и емблематичната статуя на победата „Победник”. Свободно време. Нощувка.

ІІ Ден

Закуска. Отпътуване за Ниш. Градът се намира в Югоизточна Сърбия, разположен е на река Нишава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. От древни времена градът е бил пресечна точка на големите търговски пътища, известен още като родното място на император Константин Велики.  Интересни забележителности са: площада на Освобождението; паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус. Свободно време. Отпътуване за България – следобяд.  Пристигане в София вечерта.

 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Белград
  • водач по целия маршрут
  • медицинска застраховка – с лимит на отговорност 2000 евро от ЗК Евроинс /за лица над 65г. има доплащане – 2лв/

   

Цената не включва

 • панорамна обиколка на Белград – 15 евро
 • разходи от личен характер

 

Начин на плащане

30% от пакетната цена при записване. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!