Трансилвания

 Цена – 269 лв

Дати

 Скоро

Продължителност

4 дни / 3 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ – БУКУРЕЩ – СИНАЯ – БРАН – БРАШОВ – СИГИШОАРА – СИБИУ – ХУНЕДОАРА – СОФИЯ

Програма

І Ден – Отпътуване в 06.00 часа от храм-паметник „Св. Александър Невски”. Пътуване  по маршрут София – Плевен – Русе, преминаване на Дунав мост и на границата с Румъния. Потегляне към столицата на Румъния – Букурещ. Панорамна обиколка на града, по желание, разглеждат се: Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Революцията, площада на Победата, както и Двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина административна сграда в света. Свободно време. Отпътуване в посока величествените Карпати и нейната „перла” – курорта Синая. Настаняване в хотел 2*/3*. Свободно време. Възможност за организиране на вечеря с музика на живо в местен ресторант. Нощувка.

II Ден – Закуска. Посещение на един от символите на Румъния – двореца “Пелеш” – строен в периода 1873-1883 година като лятна резиденция на първия румънски крал – Карол І. Туристическа обиколка на най-интересните помещения на замъка, с продължителност около 45 минути. Свободно време. Отпътуване за Трансилваня. Посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време в района на замъка. Отпътуване за центъра на българската емиграция през Възраждането – град  Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка, разглеждат се: Черната църква, Старото кметство, централният площад и др. Настаняване в хотел 2*/3*. Свободно време. Нощувка.

ІIІ Ден – Закуска. Oтпътуване в посока Сигишоара. Градът е разположен на много живописно място в Карпатите, запазило средновековната си архитектура. Старата част на града е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на крепостните стени на града; Часовниковата кула; Църквата на хълма и Къщата на Граф Дракула. Свободно време за обяд. Отпътуване за Сибиу – една от седемте немски крепости в Трансилвания. Разглеждане на стария град, включващо посещение на внушителните отбранителни кули на града, Големия и Малкия площад, Старото кметство, Римокатолическата църква, Дворецът Брукентал – най-старият музей в Румъния. Настаняване в хотел 2*/3*. Свободно време. Нощувка.

IV Ден – Закуска. Отпътуване за Хунедоара. Посещение на замъка на Януш Хунияди. Представлява смесица между готика и ренесанс. Легенда гласи, че там Влад Цепеш е бил затворник след 1462 г. Свободно време. Отпътуване за България. Преминаване през Дунав мост II. Пристигане в София късно вечерта.

 

Цената включва

  • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Синая; 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Брашов; 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Сибиу
  • здравната застраховка -“Пътуване в чужбина” на ЗК ЕвроИнс – с лимит на отговорност 2000 евро (за лица над 65 г. има доплащане от 4 лв.)
  • екскурзоводско обслужване по маршрута

 

Цената не включва

  • входните такси на посещаваните обекти
  • разходи от личен характер
  • Панорамна обиколка на Букурещ – 10 евро
  • Вечеря с музика на живо в ресторант в Синая- 20 евро
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

Начин на плащане

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване. Доплащане до 5 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!