Уикенд в Лесковац

 Цена – 125 лв

Дати

 10.03.2018 г.,

Продължителност

2 дни / 1 нощувка

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ – ЛЕСКОВАЦ – СОФИЯ

Програма

I Ден – Отпътуване в посока Сърбия, от храм-паметник ”Св. Александър Невски”, София в 08:00 ч. Преминаване през ГКПП Калотина и Градина. Пристигане в Лесковац. През града преминава река Ветерница. Имало е период, в който градът е бил известен като Малкият Манчестър, заради бурното развитие на индустрията. Малцина, обаче, знаят, че причината е в един българин, пренесъл своите машини за производство на гайтани. Дотогава в Лесковац само се отглеждал и обработвал коноп. После започнало изграждането на 13 текстилни фабрики. И други интересни неща ще откриете в музеите на града посредством престоя си в града. Настаняване в хотел Bavka 3*. Свободно време. Вечеря, с жива музика и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.

 

II Ден – Закуска. Отпътуване за  третия по големина град в Сърбия – Ниш. Интересни забележителности: площада на Освобождението; Паметникът на освободителите; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Нависус; Дворецът “Бановина”, построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет Свободно време за обяд.  Отпътуване за България – късния  следобяд. Пристигане в София вечерта.

 

 

Цената включва

  • 1 нощувка със закуска в хотел BAVKA  3 * в Лесковац  http://www.bavka.rs/hotel/
  • вечеря с музика на живо и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.
  • медицинска застраховка за пътуване в чужбина на ЗК ЕвроИнс, с лимит на отговорност 2000 евро (за лица над 65 г. има доплащане от 2 лв.)
  • Посещение на Ниш

Цената не включва

  • разходи от личен характер
  • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз – 30 лв.
  • доплащане за единична стая – 30 лв.
  • Застраховка “Отмяна на пътуване”

 

Начин на плащане

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване. Доплащане до 5 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!