Сараево и Босненските пирамиди

 

 

 Цена – 355лв

 

Дати

 

19,09,2017г.

 

Продължителност

 

6 дни / 4 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ-ВИШЕГРАД-САРАЕВО-МОСТАР-ТРЕБИНЕ -ДУБРОВНИК – БУДВА – КОТОР – СОФИЯ

 

 

Програма

I Ден – Отпътуване от София в 22.00 ч. Транзитно преминаване през Сърбия.

II Ден – Посещение на Вишеград (Босна и Херцеговина). Разглеждане на главните забележителности: Андричград (Камен град) и мостът над река Дрина. Отпътуване за Сараево. Туристическа обиколка на централната градска част – историческия музей, Али паша джамия, латинския мост, евангелистката църква, националния театър, синагогата, кметството, катедралата, Баш чаршия и др. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

III Ден – Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Мостар. Разглеждане на града, разположен в долината на р. Неретва, където се издига старият каменен мост – символ на града. Свободно време. Отпътуване за Требине. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за разглеждане на града. Нощувка.

IV Ден Закуска. Отпътуване за Дубровник. Преминаване през новата част на града с автобус и пешеходна разходка в старата част: централната улица Страдун, крепостните стени, Княжевския дворец, Францискански и Доминикански манастири, фонтана на Онофри, статуята на Орландо и др. След обяд, по желание – разходка с корабче и посещение на най-близкия остров до града – Локрум, обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял, „Мъртво море”. Свободно време за самостоятелна разходка и разглеждане на Дубровник. Отпътуване за перлата на Черна гора – Будва. Настаняване в хотел 2*. Нощувка.

V Ден – Закуска. Свободно време или  по желание, екскурзия до Котор, един от обектите световно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на старинната част на града – крепост Котор: впечатляващите крепостните стени, църкви и катедрали, старинни родови къщи. Свободно време. Завръщане в Будва. Пешеходна обиколка на новата част и разходка в старата част на града: крепостните стени, живописните и запазени средновековни улици и площади, цитаделата, епископския дворец, католически и православни църкви. Свободно време. Нощувка

VI Ден –  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

 

 

Цената включва

 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Сараево
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Требине
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2* в Будва
 • Посещение на Вишеград
 • Посещение на Мостар
 • Посещение на Дубровник
 • водач- екскурзовод по целия маршрут
 • фото пауза при Шкодренското езеро и при каньона на река Морача
 • фото пауза при остров Свети Стефан
 • транспорт с лицензиран автобус
 • пътни, гранични такси, чек поинт, ферибот
 • Медицинска застраховка, с лимит на отговорност 2000 евро на ЗК ЕвроИнс – за лица над 65г. има доплащане 4 лева

 

Цената не включва

 • входни билети и такси за обектите, посещавани по желание
 • полудневна екскурзия до Котор – 10 евро + 1 евро туристическа такса
 • разходка с корабче до о-в Локрум – 20 евро
 • Доплащане за единична стая – 120 лв.
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване/при сключване на потребителския договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

 

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!