Сараево и Босненските пирамиди

 

 Цена – 345лв

 

Дати

2022

 

Продължителност

4 дни / 3 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ-ВИШЕГРАД-САРАЕВО-ВИСОКО-МОСТАР*-ДЪРВЕНГРАД –СОФИЯ

 

 

 

Програма

І Ден Отпътуване  в 05.00 ч. от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София Транзитно преминаване през Сърбия. Посещение на Вишеград, известен със своите мостове, сред които и защитеният от ЮНЕСКО прочут „Мост на Дрина”. Разглеждане на етноградчето на Емир Костурица- Андричград, което очарова посетителите си с китни улички и многобройни заведения.  Отпътуване за  столицата Сараево.Разходка в централната градска част – историческия музей, Али паша джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд, Евангелистката църква, националния театър, синагогата, кметството, катедралата, Баш чаршия и др. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ІІ Ден –Закуска.Отпътуване за селището Високо, в близост до което се намират известните  Босненски пирамиди. Историята на пирамидите започва през 2005г, когато са открити от археолога Семир Османагич. Те са три – на Слънцето, Луната и Земята и разположението им образува правилен равностранен триъгълник. Най-високата от тях, е тази на Слънцето. Тя е по-висока от Хеопсовата пирамида. Според археологът, пирамидите са построени от човешка ръка, около VII век пр.Хр., което ги прави по-стари от пирамидите в Гиза, Египет. След започване на разкопките, са открити множество останки от храмове и тунели, изследването на които продължава и до днес. Изчистени и изследвани са тунели, с дължина около 600 метра, които са достъпни за туристически посещения. ***Възможност за разглеждане срещу доплащане на тунелите и музея . Завръщане в Сараево . Свободно време.  Вечеря.Нощувка.

ІІІ Ден –  Закуска. Свободно време в столицата Сараево или по желание и срещу доплащане, екексурзия до най-впечатляващите туистически дестинации на Босна и Херцеговина както следва:

Посещение на Мостар, включен в списъка на ЮНЕСКО,  разположен в долината на р. Неретва, където се издига старият каменен мост – символ на града. Разходка в старата част на града. Свободно време.

Посещение на Благай-свещено място за дервишите, популярно със своята живописност и енергия, разположен в района река Буна. Разходка в Почители – малък, но отлично съхранен средновековен град , известен с ориенталската си архитектура. Завръщане в Сараево . Свободно време.  Вечеря.Нощувка.

ІV Ден – Закуска. Отпътуване за България. Кратък престой при града на Емир Костурица “Дървения град” – Мечавник, с възможност за разглеждане на църквата, галерията, етно ресторанта. Пристигане в София  ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”,– вечерта.

 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз , пътни такси
 • 3 нощувки със закуски и вечери -сет меню в хотел 3* в района на Сараево
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Посещение на Вишеград, Адричинград, Дървенград
 • медицинска застраховка-с лимит на отговорност 2000 евро от ЗК Евроинс за лица до 65г., за лица над 65лв има доплащане 4 лв

 

Цената не включва

 • разходи от личен характер
 • екскурзия до Мостар, Благай, Почители-15 евро при минимум 25 туристи
 • посещение на тунелите при Босненските пирамиди- 10 евро с входни такси при минимум 25 туристи
 • Доплащане за единична стая-75 лв
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена  при сключване на потребителския договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

7 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   задграничен паспорт или лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Съществените елементи на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ. Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

r

Забележки

 

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!