По стъпките на Хабсбургите

 Цена – 535 лв

Дати

2019

 

 

Продължителност

3 дни / 2 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ – БУДАПЕЩА – ВИЕНА – ГРАЦ – ЛЮБЛЯНА – СОФИЯ

 

Програма

І Ден – Отпътуване в 05.00 часа от гр.София в посока Унгария. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в унгаркста столица привечер. Настаняване в хотел 3*. Възможност за разходка с корабче по река Дунав, с продължителност около час. Свободно време. Нощувка.

ІІ Ден – Закуска. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод. Разглеждат се: Парламента, крепостния хълм Будавар с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща, катедралата “Св. Матияш” (носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма), Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава “Перлата на Дунава” от нападения, Площада на героите, Нула километъра, хълма Гелерт, остров Маргит, паметника на принцеса Сиси и др. Свободно време за разходка по търговската улица “Ваци”. Отпътуване за Австрия. Настаняване в хотел 3* в околията на Виена. Свободно време. Нощувка.

ІІІ Ден – Закуска.  Панорамна обиколка на Виена, по желание, с разглеждане на: двореца “Белведере”, Виенската опера, представителния булевард “Рингщрасе”, официалната резиденция на Хабсбургите – двореца Хофбург, парламента с фонтана на Атина Палада, Кметството в неоготически стил, къщата на Хундертвасер, най-стария увеселителен парк в Европа “Пратер” със символа на Виена Виенското колелo, центъра на ООН. Пешеходна разходка в стария център на града – площад “Мария Терезия” с паметника на великата императрица, Музея за история на изкуството, Природонаучния музей, площад “Грабен” и статуята на чумата от 17 в., катедралата “Св. Стефан” с готическа фасада и бароков интериор, оживената улица “Кертнерщрасе” и др. Свободно време за разходка и разглеждане на музеи. Завръщане в хотела. Нощувка.

IV Ден – Закуска. Посещение на дворецът “Шьонбрум” – лятна резиденция на Хабсбургите, построена през 1696-1713 г. на мястото на ловна къща. Известен е с това, че по време на окупацията на Наполеон, тук се намирал щабът на императора, а в една от залите е свирил 6-годишният Моцарт. Паркът е направен по френски образец с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун. В комплекса на двореца се включват още панорамната площадка на Мария Терезия “Глориет”,Къщата на палмите, Къщата на пеперудите и великолепната Виенска зоологическа градина – най-старата в света. От 1996 г. “Шонбрун” е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО.  Свободно време в центъра на града, за посещение на музеи и разходка. Посещение на Пратера – най-стария увеселителен парк в Европа, разположен по крайбрежието на р. Дунав, известен още със символа на Виена – Виенското колело. Завръщане в хотела. Нощувка.

V Ден – Закуска. Отпътуване за Грац – вторият по големина град в Австрия, оживен университетски център с южноевропейска атмосфера и спокоен начин на живот, градът е един от най-живописните в страната.  Пeшеходна разходка  в центъра на града с изглед към хълма Шльосберг – историческото сърце на Грац с часовниковата кула от 14. век; посещение на централния площад с Кметството и няколко историческите домове на града с прочутите им дворове с колонади. Свободно време за разходка. Отпътуване за Любляна – столицата на Словения. Пешеходна разходка в центъра на града, с разглеждане на най-известните му забележителностти: Стария град с неговите площади, Любляновксия замък; Тройния мост над река Любляница; парламента, операта, Францисканска църква и др.  Настаняване в хотел 2*/3*. Нощувка.

VI Ден – Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

.

 

Цената включва

  • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз.
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща; 3 нощувки със закуски  в хотел 2*/3*, в околията на Виена; 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Любляна
  • Панорамна обиколка на Будапеща, с местен екскурзовод на български език
  • Пешеходна обиколка на Грац и Любляна
  • Посещение на Пратера
  • Медицинска застраховка на ЗК „ЕвроИнс”, с лимит 2000 евро
  • Екскурзоводското обслужване по целия маршрут

Цената не включва

  • входните такси на посещаваните обекти
  • разходка с корабче по река Дунав – 20 евро
  • панорамна обиколка на Виена, с местен екскурзовод – 10 евро
  • посещение на лятната резиденция на Хабсбургите – дворецът „Шьонбрун” , с включена в цената входна такса ,слушалки /ползват се задължително/ и местен екскурзовод на български език – 22 евро
  • разходи от личен характер
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

Начин на плащане

50% от пакетната цена, при резервация за пътуването. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!