Почивка о-в Корфу

 

 

 Цена – 699 лв

 

Дати

30.09.2024г.

 

Продължителност

7 дни / 5 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ – СОЛУН –ЙОАНИНА-ОСТРОВ КОРФУ – СОФИЯ

 

 

Програма

І Ден – Отпътуване в 21.00 часа от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София  . Преминаване на граничните пунктове Кулата-Промахон. Нощен преход.

ІІ Ден – Пристигане сутринта в пристанищния град Игуменица-трансфер  с ферибот(около 1час 45мин). Настаняване в хотел. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ІIІ Ден – Закуска.   По желание и срещу доплащане -обзорна обиколка из острова -посещение на градините на двореца “Ахилион”-лятна резиденция на импертрица Елизабет, построена през 1890 г., п-в Канони и Мишия остров, разглеждане на град Корфу : старата и новата крепост, площад  Еспланада и Арките Листон, църквата “Св. Спиридон”.  Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време.  Вечеря. Нощувка.

ІV Ден – Закуска. По желание/срещу допълнително заплащане/ полудневна екскурзия до Палеокастрица в западната част на острова- местност , за която се твърди, че  там е бил дворецът на цар Алкинос, място известно с едни от най-красивите плажове и кристално чисти води. Посещение на византийския  манастир посветен на Богородица. Свободно време в Палеокастрица.  Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря.   Нощувка.

V Ден– Закуска. Свободно време за плаж. Обяд. Свободно време.  Вечеря.   Нощувка.

VI Ден– Закуска. Свободно време или по желание-целодневен круиз до островите Паксос-Антипаксос и Сините пещери с възможност за плуване и спирка в селището Гайос за обяд и кафе. Вечеря.   Нощувка.

VII Ден Закуска. Отпътуване за България. Трансфер с ферибот до Игуменица. Пристигане на ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”,  София вечерта.

 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 5 нощувки на база Ол инклузив  в хотел кат. 4* Messonghi beach  на остров Корфу съгласно актуална концепция на хотела
 • Представител на агенцията по време на пътуването
 • медицинска застраховка“Помощ при пътуване в чужбина Травълър/Опция А/“ с лимит на отговорност 2000 евро на ЗК „ЕвроИнс”-/за лица над 65г. има доплащане 5 лв/

 

Цената не включва

 • Такса престой –градска такса заплаща се на рецепция при настаняване -3,5 евро на вечер на човек
 • Ползване на чадъри и шезлонги на плажа-около 3 евро
 • екскурзия до Палеокастрица -15 евро минимум 20 туристи,
 • обзорна обиколка на о-в Корфу с местен ексурзовод-10 евро + 5 евро вход за желаещите да посетят градините на „Ахилио“ минимум 20 туристи,
 • круиз Паксос-Антипаксос-около 40 евро- минимум 20 туристи
 • входната такса за крепостта в Корфу-7 евро
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Евроинс”.
 • Допълнителни възможности за застраховане за разходите не включени в покритието на основия пакет- съдействие, включително, репатриране, както и случаите на злополука, болест, стоматологични услуги и др., които се предлагат в офиса на агенцията и в офисите на застрахователна компания “Евроинс” срещу доплащане, съгласно тарифите на Застрахователя.

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

20 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт или лична карта с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет и внасяне на депозит.
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
– ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване
– ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването
– ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването
– ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването
– ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.
При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

r

Забележки

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 Съществените елементи на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ. Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.