Почивка в Гърция-Олимпийска Ривиера

 Цена – от 380 лв

Дати

12.06.2023г., 17.07.2023г., 01.09.2023г.

Продължителност

6 дни / 5 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

София  Солун Олимпийска Ривиера София

Програма

І ДенОтпътуване от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”,    гр София в 05.00 ч. Преминаване на граничните пунктове Кулата и Промахон. Пристигане в  Олимпийската Ривиера и настаняване в хотел. Свободно време за плаж. Нощувка.

ІІ Ден – Зaкуска. Свободно време за плаж. Нощувка.

ІІІ Ден – Закуска. По желание и срещу доплащане -еднодневна екскурзия до местността Метеора (изключителен природен феномен-скални масиви на повече от 60 милиона години с 6 действащи манастири, които от векове приютяват търсещите уединение монаси). Разглеждане на най-големия манастир “Великия Метеор” По време на екскурзията се разглеждат  и изворите на Афродита (богинята на любовта), параклиса “Св. Параскева”, византийския замък “Платамонас”-строен през XІІІ век, гр. Каламбака, селцето Кастраки и др. Завръщане в хотела. Нощувка.

ІV Ден – Закуска. Свободно време за плаж. По желание и срещу доплащане организиране на «Гръцка вечер» с музика на живо.  Нощувка.

V Ден – Закуска. По желание и срещу доплащане-полудневна екскурзия до град Едеса-известен с красивите си водопади и живописен квартал, разположени в централната част на града. Завръщане в хотела. Свободно време за плаж. Нощувка.

  VI Ден –Закуска. Посещение на  Солун и свобосно време в централната част на града в района на  площад   “Аристотелис”, Бялата кула, паметниците на Филип ІІ Македонски и Александър Велики. Отпътуване за България. Пристигане в гр. София- ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”,  вечерта.

Цена на туристически пакет- 399 лв. за 12.06.2023г. Цена за ранни записвания 380 лв до 28.02.2023

Цена на туристически пакет- 460 лв. за  17.07.2023г., 01.09.2023г. Цена за ранни записвания 440 лв до 28.02.2023

Отстъпка за деца до 12 г. – по запитване.       

    Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 5 нощувки със закуски /бюфет/ в хотел  2* на Олимпийската Ривиера, /Onar, Girni. GL,Philippos или подобен/
 • Посещение на град Солун
 • представител на агенцията по време на пътуването
 • медицинска застраховка -с лимит на отговорност 2000 евро от ЗАД Евроинс/за лица над 65г. има доплащане-5лв/

Цената не включва

 • еднодневната екскурзия до Метеора-27 евро минимум 25 туристи
 • входна такса за 1 от манастирите – “Великия Метеор”-3 ЕВPО
 • полудневна Екскурзия до гр. Едеса-20 евро-минимум 25 туристи
 • доплащане за единична стая 150 лв
 • куверт за посещение на таверна-  около 25 евро- минимум 20 туристи
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

Забележки: Гръцката категоризация на обектите за настаняване и хотелите се различава от българските стандарти. Считано от 01.01.2018 г. в Гърция се въвежда туристическа такса, която туристите заплащат на рецепция в хотелите.Таксите са в съответствие с местната категоризация и са на ден за стая.

Градска такса,: Хотели 5* : 4,00 евро на стая на ден,  Хотели 4  : 3,00 евро на стая на ден,      Хотели 3* : 1,50 евро на стая на ден,Хотели  2*& 1* : 0,50 евро на стая на ден

Начин на плащане

30% от пакетната цена при сключване на договр. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

20 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

– ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

– ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването

– ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването

– ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 40 туристи. 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 20  дни преди датата на отпътуване! 

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   задграничен паспорт или лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. 

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност! 

 • Съществените елементи на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ. Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката. 

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

Удостоверението за туроператор е  издадено от Държавна Агенция по Туризъм със Заповед № РКК-02-030/18.04.2007г.

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!  Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!