Почивка в Албания

 Цена – 330 лв

Дати

Очаквайте топ оферти за почивка.

Продължителност

8 дни / 7 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ – ЕЛБАСАН – ДУРЪС – СОФИЯ

Програма

I Ден – Отпътуване в 05.00ч. от площад „Св. Александър Невски”, София. Преминаване през граничен пункт „Гюешево”. Транзитно преминаване през Македония. Пристигане в района на Дуръс, известен със старото си име Драч, втори по големина и с най-голямото пристанище в Албания, вечерта и настаняване в хотел “Oaz” 3*, разположен на самата крайбрежна пясъчна ивица на града. Вечеря. Нощувка.

II Ден – Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

III Ден – Закуска. Свободно време за плаж или възможност за полудневна екскурзия до Дуръс, включваща пешеходна обиколка на града, разглеждане на някои от най-известните забележителности: Античния театър; Римските бани; Археологически музей и др. Свободно време. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

IV Ден – Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия до столицата на Албания – Тирана. Градът предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разглеждане на централния столичен площад, с многобройните административни сгради; джамията Етембей, построена през 18 век; Двореца на културата; Часовниковата кула и паметника на Скендербег. Свободно време. Потегляне в посока перлата на албанското адриатическо крайбрежие – Дуръс. Това е един от най-старите градове в Албания, а днес един от най-привлекателните курорти на цялото адриатическо крайбрежие и втори по големина град в страната. Свободно време. Завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

V  Ден – Закуска. Свободно време за плаж или възможност за целодневна екскурзия до Берат. Градът е  известен с уникалната си архитектура и запазил христянската религия през вековете. Голяма част от населението на града са християни, от български произход. Разглеждане на Стария град, с величествените си крепостни стени и многобройни църкви. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка

VI ДенЗакуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

VII ДенЗакуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

VIII  ДенЗакуска. Отпътуване за България. Почивка в гр. Елбасан – по обяд. Римляните наричали града Masio Scampa (остър планински връх), заради кулите, които били построени над крепостните стени. Градът възниква през I век. Свободно време за разглеждане на крепостта и центъра на града. Завръщане в София късно вечерта.

 

Цената включва

 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотел „Oaz” 3* в района на Дуръс http://www.hotel-oaz.com/ 
 • медицинска застраховка на ЗК ЕвроИнс, с лимит на отговорност 2000 евро /за лица над 65г. има доплащане 4 лв./
 • водач от агенцията 

Хотелът разполага с външен басейн, както и със собствен плаж, като ползването на чадъри и шезлонги са включени в цената.

Цената не включва

 • разходи от личен характер
 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз, с включени пътни и гранични такси – 70 лв.
 • входни такси за посещаваните обекти
 • екскурзия до Тирана – 15 евро
 • полудневна екскурзия до Дуръс – 10 евро
 • целодневна екскурзия до Берат – 15 евро
 • Отстъпка за деца до 12 г. – 10% от пакетната цена
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Начин на плащане

30% от пакетната цена при записване. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!