Полша- Словакия-Унгария

 Цена – 580 лв

Дати

17.09. – 24.09.18 г.

Продължителност

8 дни / 6 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ- БАНСКА БИСТРИЦА – КРАКОВ – СОЛНА МИНА ВЕЛИЧКА – ОСВИЕНЦИМ – ВАРШАВА – ТОРУН – ЧЕСТОХОВА – БУДАПЕЩА – СОФИЯ

Програма

I Ден – Отпътуване от храм-паметник „Св. Александър Невски”, София в 20.00 ч. Преминаване през ГКПП Калотина-Градина. Транзитно преминаване през Сърбия и Унгария. Нощен преход.
II Ден – Пристигане в Банска Бистрица, шестият по големина град в Словакия, около обяд. Пешеходна разходка в централната част на града, по време на която се разглеждат: главния площад; часовниковата кула; църквата Св.Францис; фонтана; дворецът на Епископите;  замъкът Барбакан; къщата на Турзо; мемориал на Словашката национална революция, църквата Свети Кръст, Матеевата къща. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел 3*, разположен в района на града. Нощувка.
III Ден Закуска.Отпътуване за Полша. Около обяд пристигане в Краков – бившата столица на Полша. Пешеходна обиколка на историческия център около 3 ч. Разглеждане на забележителностите на Краков: посещение на Кралския замък и катедралата на хълма Вавел, доминиканската църква / входна такса – /, пазарната площадка на Стария град – Ринек Глувн, базиликата “Св. Богородица”, Ягелонския университет, Портата Флориан – един от малкото оцелели части от отбраната система, която преди е заобикаляла стария град. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за разходка и вечеря.  Нощувка.
IV Ден – Закуска. Свободно време в центъра на града или по желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до известните солни мини „Величка” и концентрационния лагер Аушвиц-Биркенау (днес паметник на културата). Отпътуване към солна мина “Величка”. Добивът на сол в нея датира отпреди векове, като първият тунел е прокопан в далечната 1280 г., а днес коридорите имат дължина над 300 км на 9 нива и дълбочина 327 м. В огромния подземен комплекс има катедрала, зали за конференции, магазин за сувенири, поща, прекрасен ресторант, рехабилитационен комплекс за лечение на костни заболявания и проблеми на дихателните пътища, както и забележителна изложба на скулптури от сол. Отпътуване към Освиенцим. Посещение на някогашния нацистки концентрационен лагер Аушвиц-Биркенау. Укрепените стени, бодлива тел, платформи, казарми, бесилки, газови камери и фурни за кремация свидетелстват за начина, по който нацистите подхождат към геноцида в бившия концентрационен лагер на смъртта Аушвиц Биркенау. Свободно време. Завръщане в Краков привечер. Свободно време. Нощувка.
V Ден – Закуска. Ранно отпътуване за Варшава. Пристигане по обяд в полската столица, разположена на река Висла, избрана за център на полската държава от крал Сигизмунд Трети Ваза. Панорамна туристическа обиколка на града, включваща разходка из Старе Място – средновековната част на Варшава; посещение на централния площад Ринек с къщите в бароков стил; катедралата “Св. Яков” и Нове Място – друг исторически квартал с изобилие на барокови къщи и църкви. Продължаване към Кралския замък (резиденция на полските крале от 1596 г. до 1795 г.) и площада пред него с колоната на Сигизмунд. Продължаване по Кралския път, свързващ цетъра на стария град с двореца Виланов – лятна резиденция на крал Сигизмунд Трети и преминаване покрай президентския дворец и Варшавския университет. Посещение на Саксонската градина – най-големия парк в центъра на Варшава и на Двореца на културата и науката – небостъргач, построен през 1955 г. превърнал се в символ на Варшава. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.
VI Ден – Закуска. Свободно време във Варшава или по желание и срещу допълнително заплащане – целодневна екскурзия до Торун – средновековен град, един от най-красивите в Полша. Живописно е разположен на двата бряга на река Висла. Градът е родно място на световноизвестния астроном Николай Коперник. Най-известният продукт на Торун са типичните джинджифилови сладки. Разглеждане на забележителностите на града, който от 1997 г. е част от списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО: старият градски площад с кметството, къщата на семейство Коперник, университета, Готически църкви, Руините на Тевтонския замък, Наклонената кула и др. Завръщане вечерта във Варшава. Нощувка.
VII Ден – Закуска. Отпътуване за Честохова – духовната столица на Полша. Може би нищо друго не прославя Ченстохова така, както паулинският Ясногорски манастир, в църквата, към която се намират светилището на Дева Мария и иконописта “Черната Мадона”. Манастирът в Ясна гора е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство и е известен като полския Йерусалим. Всяка година милиони поклонници от цял свят посещават това място.  Свободно време. Отпътуване за Будапеща. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
VIII Ден – Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

 

Цената включва

  • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Банска Бистрица; 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Краков; 2 нощувки със закуски в хотел 3* във Варшава; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща
  • Панорамни и пешеходни обиколки по програмата
  • Водач от фирмата по време на пътуването
  • Медицинска застраховка на ЗК ЕвроИнс, с лимит на отговорност 2000 евро (за лица над 65 г. има доплащане от 4 лв.)

Цената не включва

  • Входни такси за всички посещавани по време на пътуването обекти
  • Целодневна екскурзия до солна мина Величка и Освиенцим – 20 евро
  • Целодневна екскурзия до Торун – 20 евро
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента на деня на сключване на договор за организирано пътуване съгласно общите условия на “Евроинс”

Начин на плащане

Начин на плащане: 50% от пакетна цена при записване за екскурзията. Доплащане до 14 дни преди датата на напускане.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!