Плитвички езера

 Цена – 265 лв

Дати

Очаквайте нови дати!

Продължителност

4 дни / 2 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ – ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – СОФИЯ

Програма

I Ден – Отпътуване от София в 22.00 ч. от храм-паметник „Св. Александър Невски”. Преминаване през ГКПП Калотина и Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Нощен преход.

II Ден – Пристигане в столицата на Хърватия – Загреб, сутринта. Градът е красиво разположен край бреговете на река Сава и в подножието на планината Медведница, изестен с красивата си архитектура, зелени паркове и площади, множество заабележителни музеи и красиво запазен стар град.  Туристическа програма в града, включваща разглеждане на: старата част –  квартала Градец; пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Катерина”, Катедралата, квартала Каптол и  др. Първоначалният вид на града са двете средновековни селища – Градец и Каптол, разделени от поток, като в наши дни на мястото на този поток се простира една от главните и най- оживени улици на града „Ткалчичева”. Градец е разположен около красивия площад „Св. Марко”, заобиколена от правителствените сгради и тесни криволичещи улички. В Каптол е разположена загребската катедрала от XIII век, с неоготическа фасада, а в съседство се намира и най-големият открит пазар на града – Долац. Свободно време. Настаняване в хотел 2*/3*. Свободно време. Нощувка.

III Ден – Закуска. Отпътуване в посока Плитвички езера, най-красивият, най-големият и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. На територията на парка има 16 езера, които се преливат едно в друго през зрелищна серия от 56 на брой варовикови водопади, образувани между два планински масива. Поради природните особенности езерата се делят на горни и долни. Езерата  се спускат на близо 130 метра , като изминават повече от 8 км., преди да се влеят в река Корана. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро” – 639 метра н.м.р., а най-ниско е „Новаковица брод” – 503 метра н.д.р.  Разположени са сред пищна растителност и гъста букова гора. Разглеждането на природния парк е с продължителност около 4 часа. Завръщане в Загреб. Свободно време. Нощувка.

IV ДенЗакуска. Напускане на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цената включва

  • 2 нощувки със закуски в хотел 2*/3* в град Загреб, Хърватия
  • Туристическа програма в Загреб
  • Еднодневна екскурзия до Плитвички езера
  • водач- екскурзовод по целия маршрут
  • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
  • Медицинска застраховка на ЗК ЕвроИнс, с лимит 2000 евро ( за лица над 65 годишна възраст има доплащане от 2 лв.)

Цената не включва

  • входни билети за обектите, посещавани по време на пътуването *
  • пътни/магистрални такси – 30 лв., задължително доплащане с доплащането на пакета
  • Доплащане за единична стая – 60 лв.
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

 

*Забележка: Входна такса за Плитвички езера – 110 куни за възрастен (около 15 евро); 80 куни за студенти (срещу представяне на документ); 55 куни за ученици; безплатен вход за деца под 7 год. За датите през Юни и Август, цените на билетите са съответно: 180 куни, 110 куни, 80 куни.

Начин на плащане

30% от пакетната цена при сключване на договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!
h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!
r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт! При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!