Плитвички езера Вараждин* Загреб

 Цена – 525 лв

Дати

 23.05.2024, 10.10.2024

Продължителност

4 дни / 3 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ – ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – СОФИЯ

Програма

І ДенОтпътуване от  ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски” гр София в 05.00 ч. Преминаване през ГКПП Калотина и Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Хърватия и настаняване в хотел 3* в Загреб. Свободно време. Нощувка.

ІІ ДенЗакуска. Отпътуване в посока Плитвички езера, най-красивият, най-големият и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. На територията на парка има 16 езера, които се преливат едно в друго през зрелищна серия от 56 на брой варовикови водопади, образувани между два планински масива. Поради природните особенности езерата се делят на горни и долни. Езерата  се спускат на близо 130 метра , като изминават повече от 8 км., преди да се влеят в река Корана. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро” – 639 метра , а най-ниско е „Новаковица брод” – 503 метра. Разположени са сред пищна растителност и гъста букова гора. Разглеждането на природния парк е с продължителност около 5 часа. Завръщане в хотела. Нощувка.

ІІІ ДенЗакуска. Свободно време или по желание /срещу доплащане/ екскурзия до замъка Тракошчан и  Вараждин. Замъкът Тракошчан е сред най-внушителните хърватски замъци, построен в XIII век с функция на отбранително укрепление, в последствие превърнал се в резиденция на няколко знатни рода, които с течение на времето допълнили архитектурата му с нови етажи и кули, за да го превърнат в сегашния му вид, действащ музей с многобройни експонати образци на бароков стил. Посещение на Вараждин- някогашна столица на Хърватия през XVIII век по времето на Мария Терезия, днес наричан „Музей на барока под открито небе“. Старият град е  включен в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.  Сред забележителностите на града са: централният градски площад, носещ името на Крал Томислав, кметството от XVI в. със своята часовникова кула, катедралата Възнесение на Дева Мария, дворецът Шермага, където днес се помещава градската Художествена галерия.  Завръщане в Загреб. Пешеходен тур в централната част на града: старата част –  квартала Градец; пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Катерина”, Катедралата, квартала Каптол и  др. Нощувка.

ІV Ден Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в гр. София- ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски” късно вечерта.

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • пътни такси по маршрута
 • 3 нощувки със закуски в хотел  3* в Загреб
 • целодневна екскурзия до Плитвички езера /без входна такса/ с местен екскурзовод
 • пешеходен тур в Загреб с местен екскурзовод
 • представител на агенцията по време на пътуването
 • медицинска застраховка“Помощ при пътуване в чужбина Травълър/Опция А/“ с лимит на отговорност 2000 евро на ЗК „ЕвроИнс”-     за лица над 65г. има доплащане от 4 лева

Цената не включва

 • Екскурзия до Вараждин и замъка Тракошчан с беседа на местен екскурзовод-20 евро при минимум 25 туристи
 • Входен билет за национален парк „Пливтички езера“-23 евро
 • Входен билет за замъка „Тракошчан“- 7 евро
 • Градска такса 1,60 евро на човек на ден-заплаща се на рецепция
 • Доплащане за единична стя – 95 лв.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Забележки: Обслужването от местни екскурзоводи е на хърватски /английски или руски език.

Начин на плащане

30% от пакетната цена при сключване на договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт/лична карта  с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта) 

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

– ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

– ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването

– ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването

– ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 40 туристи. 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

-20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;

– 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;

– 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни .

 

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   задграничен паспорт или лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. 

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност! 

 • Съществените елементи на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ. Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката. 

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт! При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!