Париж и Замъците по Лоара

 Цена – 1020 лв

 

Дати

Скоро

Продължителност

 

10 дни / 9 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

ЛЮБЛЯНА ЗАЛЦБУРГ МЮНХЕН СТРАСБУРГ ПАРИЖ

 

 

Програма

14.04-1 ден – Oтпътуване 05.00 от София. Привечер пристигане в Любляна – програма в столицата на Словения: Прешернов площад, Францисканската църква „Благовещение”, Църквата „Св. Николай”, Тройни мост и др. Свободно време. Нощувка в Любляна или в района на Любляна.

15.04-2 ден – Закуска. Рано сутринта отпътуване за Залцбург. Програма в Залцбург , разположен на река Залцах – Стария град с къщата на Моцарт, паметника на Моцарт, Резиденцплац, манастира „Св. Петър”,  Колежанската църква и др. Свободно време или по желание изкачване до крепостта Хоензалцбург. Отпътуване за Mюнхен, на река Изар – Старото кметство, Фраукирхе и Михалкирхе и др. Свободно време.Нощувка в района на Мюнхен.

16.04-3 ден –Закуска и отпътуване за Страсбург- столица на провинция Елзас и пристанище на река Рейн – площад Клебер, площад Гутенберг, Катедралата , кварталът Малка Франция, сградите на Европейския парламент и Съвета на Европа и др. Нощувка в Страсбург..

 

ПАРИЖ 

17.04-4  ден  – Закуска. Отпътуване за ПарижНощувка в Париж или околностите.

18.04-5 ден – Закуска . Програма в Париж – Триумфалната арка, Шанз-Елизе  Пети и Гранд Пале, площад Конкорд с Обелиска и Парламента , мостът Александър III ,Трокадеро, Марсово поле и др. Айфеловата кула – по желание изкачване. Разходка с корабче по Сена (по желание)  – едно незабравимо изживяване, при което се виждат някои от  най-интересните забележителности на града. Разходка до Монмартър – Сакре Къор, Пигал, Мулен Руж.

Нощувка в Париж или околностите.

19.04-6 ден – Закуска. Пешеходна разходка от площад Конкорд, храма Мадлен, Операта, Площад Вандом с Наполеоновата колона, Министерство на правосъдието, хотел Риц, паметника на Жана Д’Арк, улица Риволи, Градините Тюйрели. Дом на Инвалидите, Пантеонът, Люксембуркската градина, Ил дьо ла Сите, Нотр Дам, Консиержери, Кметството, Разходка до  Дефанс и други. По желание посещение на Лувъра. Вечерна обиколка на забележителностите, от Тракадеро се вижда осветената, светкаща Айфелова кула и др. обекти. Нощувка в Париж или околностите.

20.04-7 ден. – Закуска. По желание екскурзия до замъците по река Лоара– Шамбор и Шенонсо. Шамбор е замъкът, който най-много напомня на дворците от книжките с приказки и е най-големият в цялата долина на река Лоара. Архитектурата му съчетава елементи от средновековните френски традиции и такива от Ренесанса. Замъкътот Шенонсо от своя страна е влязъл във френската история не само с богатите си колекции и изящна мебелировка, но и с това, че в продължение на векове е бил управляван, защитаван и обожаван от жени. Издигнат е през 1513 г. от Катрин Брисоне, разкрасен от Диан дьо Поатие и от Катерина Медичи. Замъкът разполага с богата колекция от произведения на изкуството. Нощувка в Париж.

21.04-8 ден . Закуска.  Разглеждане на двореца Версай- приютил най-пищния кралски двор след рухването на Римската  империя и безспорно най-посещаваният френски замък, Версай е построен в зенита на величието на френската монархия – вековен разцвет, продължил от 1682 г., когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор и свита от 20 000 души, до 1789 г., когато Луи ХVІ и кралица Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи.

През 1662 г. върху мястото на старата ловна хижа на баща си Луи ХІV започва изграждането на новото седалище на правителството на Франция, което става символ на кралски излишества. Неговата най- запомняща се зала е  монтираната 73-метрова Огледална зала (Galérie des Glaces), чиято стена към парка е прорязана от седемнайсет големи сводести прозореца, а отсрещната стена се състои от 357 блестящи огледала, които са били свидетели на много натруфени балове, сватбата на Луи ХІV и Мария Антоанета, както и подписването на Версайския договор през 1919 г.: Отпътуване за Страсбург. Нощувка

22.04-9 ден – Закуска. Отпътуване за Загреб. Настаняване в хотела и свободно време. Нощувка.

23.04-10  ден – Закуска – Панорамна обиколка на Загреб – Паметника на крал Томислав. Централния площад с паметника на Бан Йосип Йелачич, катедралата и др. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

 

 

Цената включва

9 нощувки със закуски в хотели категория 2-3*, от които 1 в Любляна/околностите, 1 в Мюнхен, 2 в Страсбург, 4 в района на Париж, 1 в Загреб

Водач-екскурзовод по време на пътуването

трамспорт с лицензиран автобус

 

Цената не включва

  • Екскурзиите по желаниеЦелодневна екскурзия по Лоара с посещение на замъка “Шенонсо” и замъка “Шамбор” (без включени входни такси) при минимум 20 туристи – 90 лв.Разходка с корабче по Сена при минимум 20 туристи – 30 лв.входните такси за посещаваните туристически обектидоплащане за медицинска застраховка за лица навършили 65 год.- 7 лвЗабележка: Цената е валидна при записани 40 човека.

    За желаещите/мин 20 човека/ с предварителна заявка от България, може да бъде заявена вечеря в дните, когато програмата позволява/цена 12 евро/

    Възможно е разместването на програмата с оглед нейното оптимално провеждане!

     

  • Застраховка Отмяна на пътуване

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена при записване. Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!