Магията на Родопите

 Цена – 175 лв

Дати

22-24.05.2021 г.,

13-15.08.2021 г.,

24-26.09.2021 г.

Продължителност

4 дни / 3 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ -БАЧКОВО-ПАМПОРОВО-ТРИГРАДСКО ЖДРЕЛО-ПЕЩЕРА„ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО“ И „ЯГОДИНСКАТА ПЕЩЕРА“ –„ОРЛОВО ОКО“**с.ШИРОКА ЛЪКА-ПЛОВДИВ-СОФИЯ

Програма

І ДенОтпътуване от  ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски” гр София в 07.00 ч. Посещение на Бачковският манастир „Успение Богородично” разположен в южния край на родопското село Бачково. Манастирът е основан през XI век от грузинеца Григорий Бакуриани.  В съборната църква е запазена чудотворна икона на „Св. Богородица” със сребърен обков от XIV век. В манастира се съхраняват и още десетки икони, сребърни обкови за евангелия и други художествени творби, датиращи от ХVІ – ХІХ век. Настаняване в хотел в Пампорово. Свободно време.  Вечеря. Нощувка.

ІІ ДенЗакуска.  Целодневна екскурзия из Родопите. Маршрутът минава през Триградското ждрело- живописният пролом на Триградска река. Посещение на пещерата „Дяволското гърло“, чийто вход наподобява дяволска глава, в гърлото на която се излива огромен  водопад. Водите на Триградската река се изливат в „гърлото” от височина 42 метра, като формират най-високия подземен водопад на Балканския полуостров. Според преданията,  именно през Дяволското гърло, Орфей се спуснал в подземното царство на Хадес, за да търси любимата си Евридика. Посещение на Ягодинската пещера разположена в Буйновското ждрело, близо до   село Ягодина. Тя е една от най-известните и посещавани пещери в България. Със своите 8501 м дължина на галериите тя се нарежда на четвърто място сред най-дългите пещери у нас и на първо място в Родопите. Възможност за посещение на панорамна площадка „Орлово око“-   разположена на ръба на скала на 1563 метра надморска височина. От платформата могат да се наблюдават Буйновско ждрело, село Борино, село Чала, село Ягодина, а в далечината – части от планините Пирин, Рила и планини в Гърция. Посещение на село Широка Лъка-популярно с живописната си архитектура, църквата „Успение Богородично“ и Националното училище за фолклорни изкуства, в което десетилетия се обучават талантливи деца от цялата страна. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ІІІ Ден Закуска. Посещение на град Пловдив,  разположен по бреговете на река Марица, около седем хълма – Пловдивските тепета, които са неразделна част от богатата му история . Свободно време.  Отпътуване за София. Пристигане в гр. София- ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски” късно вечерта.

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • пътни такси по маршрута
 • 2 нощувки на със закуски и вечери в хотел 3* в Пампорово
 • Ползване на закрит плувен басейн и сауна
 • Представител на агенцията по време на пътуването
 • Туристическа програма по маршрута

Цената не включва

 • Входни такси музей при Бачковски манастир- 2 лв, Трапезария при Бачковски манастир-6 лв,
 • Входни и трансферни такси за „Ягодинска пещера“ и „Дяволско гърло“ около 30 лв на човек
 • Доплащане за единична стя – 95 лв.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Начин на плащане

30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

7 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта) 

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

– ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

– ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването

– ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването

– ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 40 туристи. 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

-20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;

– 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;

– 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни . 

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   задграничен паспорт или лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. 

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност! 

 • Съществените елементи на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ. Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

Удостоверението за туроператор е  издадено от Държавна Агенция по Туризъм със Заповед № РКК-02-030/18.04.2007г.

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!