о-в Корфу 4 нощувки

 

 

 Цена – 499 лв

 

Дати

04-09.06.2023г.

 

Продължителност

 

6 дни / 4 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ-ВЕРИЯ-КОЗАНИ-ЙОАНИНА-ИГУМЕНИЦА-О-В КОРФУ-СОФИЯ

 

Програма

І Ден – Отпътуване в 22.00 часа от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София . Нощен преход. Преминаване на граничните пунктове Кулата-Промахон.
ІІ Ден Пристигане в пристанищния град Игуменица-трансфер с ферибот(около 1час 45мин) до остров Корфу-един от най-впечатляващите Йонийски острови. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ІІІ Ден – Закуска. По желание и срещу доплащане -обзорна обиколка из острова -посещение на градините на двореца “Ахилион”-лятна резиденция на импертрица Елизабет, построена през 1890 г.,
п-в Канони и Мишия остров, разглеждане на град Корфу : старата и новата крепост, площад Еспланада и Арките Листон, църквата “Св. Спиридон”. Свободно време в града. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

IV Ден- Закуска. По желание/срещу допълнително заплащане/ полудневна екскурзия до Палеокастрица в западната част на острова- местност , за която се твърди, че там е бил дворецът на цар Алкинос, място известно с едни от най-красивите плажове и кристално чисти води. Посещение на византийския манастир посветен на Богородица. Свободно време в Палеокастрица. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

V Ден- Закуска. Свободно време или по желание-целодневен круиз до островите Паксос-Антипаксос и Сините пещери с възможност за плуване и спирка в селището Гайос за обяд и кафе. Вечеря. Нощувка.

VI Ден- Закуска. Отпътуване за България. Трансфер с ферибот до Игуменица. Пристигане на ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София вечерта.

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел кат. 3* Potamaki beach  на остров Корфу
 • Представител на агенцията по време на пътуването
 • медицинска застраховка- с лимит на отговорност 2000 евро от Евроинс/за лица над 65г. има доплащане 5 лв/
 • фериботни такси и билети

Цената не включва

 • обзорна обиколка на о-в Корфу с местен ексурзовод-20 евро-минимум 20 туристи,
 •  круиз Паксос-Антипаксос-около 40 евро- минимум 20 туристи
 •  входната такса за крепостта в Корфу-7 евро
 •  входната такаса за “Ахилион”-градини -5 евро
 •  Такса престой –градска такса заплаща се на рецепция -1,5 евро на вечер на стая
 •  Застраховка “Отмяна на пътуване” при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Евроинс”.

Начин на плащане

30% от пакетната цена при сключване на потребителския договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

14 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!