о-в Капри Неапол Помпей

 

 

 Цена – 715 лв

 

Дати

 

2017

 

Продължителност

 

7 дни / 4 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ-ИГУМЕНИЦА-БАРИ-НЕАПОЛ-СОРЕНТО-ПОМПЕЙ-ВЕЗУВИЙ-О-В КАПРИ*-АЛБЕРОБЕЛЛО-БАРИ-ИГУМЕНИЦА-СОФИЯ

 

 

Програма

І Ден

Отпътуване в 07.00 часа от храм-паметник ”Ал. Невски”-София. Преминаване на граничните пунктове Кулата-Промахон. Отпътуване за Игуменица. Пристигане вечерта. Отпътуване, с ферибот в посока Бари, Италия. Нощно пътуване, с продължителност около 9 часа.

ІІ Ден

Пристигане в Бари сутринта. Отпътуване за Неапол. Градът се намира между две вулканични територии – Везувий и Флегрейските полета, на брега на залива Неапол. Градът е известен с богата си история, изкуство, култура и гастрономия. Разглеждане на забележителностите на града, с екскурзовод на български език. Свободно време. Отпътуване за Сорентинския полуостров. Настаняване в хотел в района на Соренто. Вечеря. Нощувка.

ІІІ Ден

Закуска. Свободно време или по желание, срещу допълнително заплащане, полудневна екскурзия до о-в Капри. Разходката започва с трансфер, с туристически кораб от пристанището на Соренто, до острова. Дълъг е 6 км и широк 2,5 км и в своите миниатюрни размери е събрал прекрасна природа, живописни нископланиснки възвишения (най-висока точка е Монте Соларо, 586 м ) и два града: Капри и Анакапри. Град Капри, в който акостираме по време на този тур е главен град и пристанище, изключително красиво и запомнящо се място. Свободно време. Завръщане в хотела – вечерта. Вечеря. Нощувка.

ІV Ден

Закуска. По желание, срещу допълнително заплащане, екскурзия  до Позитано, Амалфи, Равело. Амалфийско крайбрежие е названието на северния бряг на Салернския залив. Името му е известно от 9-ти век, когато днешният град Амалфи е бил морска република.  Тези градчета намират място в списъка на ЮНЕСКО. Те са емблеми за красота, селища с главозамайващи гледки, умело съчетали природа и човешко творение. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

V Ден 

Закуска. Посещение на Помпей,  за който 3 века са били необходими на археолозите да открият невероятни находки от изчезнали цивилизации (не включва входна такса за Помпей, около 16 евро и 2 евро такса за слушалки). Отпътуване към вулкана Везувий, единственият активен вулкан в континенталната част на Европа, разположен на 1277 м. надморска височина, близо до Неаполитанския залив. Везувий изригвал периодично в продължение на повече от 12 000 години. Най-известното и едно от най-големите изригвания на вулкана е през 79 година, когато са унищожени градовете Херкулан и Помпей.

VI Ден 

Закуска. Отпътуване към  градчето Алберобелло, което е съхранило характерната за този район живописна архитектура. Гардът е разположен на два хълма, върху които се намират  около 1400 запазени «трули». Трулите са постройки от камък, строени „на сухо”, без хоросан,  с конусовидни покриви, покрити със сиви  варовикови плочи. Свободно време. Отпътуване за Бари. Нощен преход с ферибот до Игуменица.

VII Ден 

Отпътуване от Игуменица за България. Пристигане в София вечерта

 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • фериботни такси и билети-настаняване на дек
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 2/3* в района на Соренто
 • Посещение на Неапол
 • Посещение на Помпей
 • Посещение на Везувий
 • Посещение на Алберобелло
 • водач по целия маршрут
 • медицинска застраховка -с лимит на отговорност 2000 евро от ЗК Евроинс/за лица над 65г. има доплащане-2лв

 

Цената не включва

 • доплащане за единична стая – 120 лева
 • ползване на самолетна седалка или каюта, заявява се и се потвърждава възможността за ползване предварително, в офиса на агенцията.
 • полудневна екскурзия до о-в Капри – 60 евро, заплаща се предварително, в офиса на агенцията-при минимум 30 плащащи и включва (ферибот от Непол до Капри , трансфери до градовете Анакапри и Капри, такса акостиране, екскурзоводска програма на български език, провеждането зависи от условията на морето за корабоплаване). Не се включват: евентулани музейни, атракционни билети, слушалки, храна и напитки.
 • екскурзия до Равело и Амалфи с фото пауза при Позитано– 28 евро/при 40 туристи/, 30 евро/при 30 туристи/- включва трансфери с местен автобус и екскурзоводско обслужване-заплаща се предварително, в офиса на агенцията
 • всички допълнителни мероприятия се осъществяват при минимум 30 записани туристи
 • всички входни такси за посещаваните обекти

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена при сключване на потребителски договор. Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

 

Лична карта/Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 

r

Забележки

 

Забележки: Настаняване на ферибота на дек означава, че пътуващите нямат запазени места и сядат в салоните на кораба на дивани, фотьойли,столове и пр.

При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2-3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в тази програма.  Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!