остров Закинтос

 Цена – 385 лв

Дати

2018г.

Продължителност

5 дни / 3 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ-ЙОАНИНА –КИЛИНИ-О-В ЗАКИНТОС-СОФИЯ

Програма

І Ден-Отпътуване в 20.00 часа от гр.София. Преминаване на граничните пунктове Кулата-Промахон. Отпътуване за Килини.

 

ІІ Ден- Трансфер с ферибот (около 1 час).  Пристигане на о-в Закинтос третият по големина сред Йонийските острови, покривайки площ от 406 кв.км и и с брегова ивица от приблизително 123 км. Това е островът с едни от най – красивите гръцки плажове . Настаняване в хотел. Свободно време.  Нощувка.

 

ІІІ Ден- Закуска. Обиколка из острова. Разходка до столицата Закинтос с  площад „Солому”, Венецианската крепост, Венецианската църква„Агиос Николаос” – единствената сграда, запазена след земетресението от 1953 г., площадът Сан Марко и църквата „Св Дионисий” – покровител на града. Следобяд свободно време, възможност за разходка/срещу доплащане/ до залива Лаганас, където всяка година костунеркуте от застрашения вид карета-карета снасят яйцата си.  Завръщане в хотела.  Нощувка.

 

ІV Ден  Закуска. Възможност за плаж или екскурзия по желание срещу доплащане до селището Св. Никола   и морска разходка около острова с корабче –    посещение на «Сините пещери»  и плажът Навагио – една от емблемите на Гърция. Плажът е кръстен Навагио-«Корабокрушение», тъй като през 1982 г. по време на силна буря един кораб се разбил на това място. До тогава се наричал Св. Георги. Завръщане в хотела.  Нощувка.

 

V Ден  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

 

Цената включва

  • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
  • фериботни такси и билети
  • 3 нощувки със закуски в хотел гр.кат.С  о-в Закинтос
  • водач по целия маршрут
  • медицинска застраховка -с лимит на отговорност 2000 евро от Евроинс/за лица над 65г. има доплащане-3лв/

Цената не включва

 • входна такса за музеите
 • доплащане за единична стая лв
 • екскурзия до „ Сините пещери” и заливът Навагио-около 25-27 евро-при минимум 20 туристи
 • екскурзия до залива Лаганас-около 20 евро при минимум 20 туристи
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“:предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Отстъпка за деца до 12г.-10% от пакетната цена!

Начин на плащане

30% от пакетната цена при записване. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!