остров Закинтос

 Цена – 370 лв

Дати

03.05.2022г.

Продължителност

6 дни / 4 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ-ЙОАНИНА –КИЛИНИ-О-В ЗАКИНТОС-СОФИЯ

Програма

 

І ДенОтпътуване от  ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски” гр София в 23.00 ч. Преминаване на граничните пунктове Кулата и Промахон. Нощен преход по маршрут Солун –Патра-Килини.

ІІ Ден  Преминаване от континентална Гърция към полуостров Пелопонес по моста Рио-Антирио- един от най-впечатляващите и скъпи инфраструктурни проекти на страната, който с конструкцията си засенчва дори моста Голдън Гейт в Сан Франциско. Преминаване с ферибот от Килини до остров Закинтос-около 1 час и 30 минути.  Пристигане на о-в Закинтос – третият по големина сред Йонийските острови, покривайки площ от  около 400 квадратни километра и  с брегова ивица от приблизително 120 километра. Това е островът с едни от най – красивите гръцки плажове . Настаняване в хотел.  Свободно време.  Нощувка.

ІІІ ДенЗакуска. По желание и срещу доплащане-целодневна морска разходка от пристанището на Занте  около острова с туристическо корабче . Маршрутът преминава покрай прочутите „Сини пещери“, залива Скинари  и плажа Навагио – една от емблемите на Гърция. Плажът е кръстен Навагио-„Корабокрушение“, тъй като през 1983 г. по време на силна буря един кораб се разбил на това място, а преди това се наричал Св. Георги. Завръщане в хотела.  Нощувка.

ІV Ден Закуска. По желание и срещу доплащане-обиколка из острова. Фото пауза при специално изградената площадка с изглед към залива Навагио. Разходка до столицата Закинтос с  площад „Соломoс”, площад „ Св. Марк“ с католическата катедрала. Свободно време. Посещение на един от най-известните плажове на острова-Банана бийч и свободно време за плаж. Завръщане в хотела. Нощувка.

V Ден Закуска. Свободно време за плаж. Нощувка.

VI Ден – Закуска.  Отпътуване за България по същия маршрут. Пристигане в гр. София- ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски” късно вечерта.

Цената включва

  • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
  • пътни такси по маршрута
  • фериботни такси и билети
  • 4 нощувки със закуски в хотел гр.кат. 2* о-в Закинтос
  • Представител на агенцията по време на пътуването
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 2000 евро от ЗК Евроинс /за лица 65-70 г. – 2 лв. доплащане, за лица над 70 г. доплащщане 5 лв./

Цената не включва

  • Доплащане за единична стя – 130 лв.
  • Целодневен круиз с двупосочен трансфер до пристанището 30 евро – минимум 20 туристи
  • Обиколка из острова – 15 евро – минимум 20 туристи

Отстъпка за деца до 12г.-10 % от пакетната цена.

  • Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Забележки: Считано от 01.01.2018 г. в Гърция се въвежда туристическа такса, която туристите заплащат на рецепция в хотелите.Таксите са в съответствие с местната категоризация и са на ден за стая.

Начин на плащане

30% от пакетната цена при записване. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

7 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!