о-в Амулиани с 3 нощувки

 

 

 Цена – 295 лв

 

Дати

2017г. 

 

Продължителност

 

4 дни / 3 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ – АМУЛИАНИ-АРНЕА – СОФИЯ

 

 

Програма

І Ден

Отпътуване  в 07.00 ч. от гр. София. Преминаване през граничните пунктове Кулата-Промахон. Преминаване с ферибот от Трипити за остров Амулиани-около 15 минути. Пристигане на острова, който заема по-малко от пет квадратни километра площ, но за сметка на това предлага на посетителите си красиви заливи, плажове и възможност за риболов и гмуркане. Настаняване в семейни хотели. Нощувка.

ІІ Ден

Закуска. По желание круиз около Атон-автономна монашеска общност, която е седалище на 20 православни манастира. Според старо предание, планината е посветена на Света Богородица като нейна градина, в която не се позволява присъствието на други жени, освен на Божията майка. Завръщане в хотела. Нощувка.

ІІІ Ден

Закуска. Свободно време за плаж. Нощувка.

ІV Ден

Закуска. Отпътуване за България. По пътя разглеждане на паркът на Аристотел-един от най-известните философи на Древна Гърция, който  е посветен на естествените науки. Тук се издига паметник на Аристотел, както и много интересни явления от физиката – компас, слънчев часовник и стъклена лупа, ефектът на водовъртежа, вдлъбнато огледало. Престой в градчето Арнеа, споменавано още в Класическата епоха от историка Тукидид, днес запазил традициите в тази част на страната.  Градът има характерна архитектура – тесните и павирани улички със старите си господарски домове в цвят охра и люляк. Пристигане в София, късно вечерта

 

 

 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 3 нощувки със закуски, в хотел гр.кат С
 • Водач по целия маршрут
 • пътни и гранични такси
 • фериботни билети
 • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро от „Евроинс” – за лица над 65г. има доплащане от 2 лева

 

 

Цената не включва

 • входни билети и такси за обектите, посещавани по желание
 • круиз с корабче около Атон около 25 евро /минимален брой туристи 25/
 • Доплащане за единична стая -75 лева
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

   

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена при сключване на договора30 дни преди датата на отпътуване. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

 

Лична карта/задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!