Остров Лефкада

 

 

 Цена – 299 лв

 

Дати

30.04.2020г., 04.06.2020г., 19.09.2020г., 01.10.2020г.

 

Продължителност

 

4 дни / 3 нощувки

 

Транспорт

 

С автобус

 

Маршрут

СОФИЯ-ОСТРОВ ЛЕФКАДА-СОФИЯ

 

 

Програма

І Ден

Отпътуване от храм-паметник „Ал. Невски” гр София в 05.00 ч. Преминаване на граничните пунктове Кулата и Промахон. Пристигане  на остров Лефкада. Островът, който се намира в Йонийско море , част от „Седемте Йонийски острови”, е един от двата гръцки острова, до които се стига чрез мост. Островът предлага едни от най-красивите плажове и обагрени в синьо-зелено кристални морски води. Свободно време.  Нощувка

ІІ Ден

Закуска.Свободно време или по желание тур до град Лефкада-главен град на острова. Заобиколен е от морето и морско езеро- един от известните резервати на Йонийско море. Градът има свой дървен «Мост на въздишките или на влюбените», както го наричат местните, придавайки Венециански привкус на градчето. Близо до село Фрими, малко извън града се намира Манастирът Фанероменис, който е музей на църковното изкуство. Завръщане в хотела.Нощувка.

ІІІ Ден

Закуска.. Свободно време или по желание целодневен круиз и възможност за плаж. Круизът потегля сутринта, има няколко спирки и обикаля по следния маршрут: плажът Порто Катсики-един от най-известните пясъчни плажове с кристални води,о-в Кефалоня-най-големият от групата Йонийски острови- посещение на най-северното му  пристанище Фискардо и свободно време, о-в Итака-известен като роден край на прочутия Омиров герой Одисей, остров Меганиси и пещерно приключение-навлизане в пещерата Папаниколи за снимки, където по време на Втората Световна война адмирал Латридис крие подводницата си, о-в Скорпио-известен в цял свят като острова на Онасис, о-в Мадури-където е роден и творил големият гръцки автор Аристотелис Валаоритис.Завръщане в хотела. Нощувка.

ІV Ден

Закуска.  Отпътуване за България. Пристигане в гр. София късно вечерта.

 

 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус/микробус за международни пътувания
 • 3 нощувка със закуска в хотел гр.кат. 2* о-в Лефкада
 • Водач  по целия маршрут
 • здравна застраховка с покритие 2000 евро от ЗК Евроинс

Отстъпка за деца до 12г.-10% от пакетната цена.

 

Цената не включва

 • доплащане за единична стая 90 лв
 • Целодневен круиз с включен обяд 30 евро
 • Тур до град Лефкада и манастира Фанероменис-10 евро
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”
  • Считано от 01.01.2018 г. в Гърция се въвежда туристическа такса, която туристите заплащат на рецепция в хотелите.Таксите са в съответствие с местната категоризация и са на ден за стая.

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване/при сключване на потребителски договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

 

40 туристи.

 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

 

3 дни преди датата на отпътуване!

 

h

Общи данни за паспортен и визов режим

 

Лична карта/Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 

r

Забележки

 

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Гръцката категоризация на обектите за настаняване се различава от Българските стандарти. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!