Нова година в Крушевац

 Цена – 385 лв

Дати

30,12,2019-01,01,2020

Продължителност

3 дни / 2 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

София-Крушевац-София

Програма

 I Ден – Отпътуване в посока Сърбия, от храм-паметник „Св. Александър Невски” в 06:00 ч. Преминаване през ГКПП Калотина и Градина. Пристигане в Ниш / по обяд/ -третия по големина град в Сърбия. Намира се в Югоизточна Сърбия, разположен е на река Нишава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. От древни времена градът е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Градът е основан от Келтите през трети век преди христа. Праисторическите жители са наричали града Нависос – градът на Феите. Интересни забележителности: площада на Освобождението; паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус; дворецът “Бановина”, построен през 1886 г., сега седалище на Нишкия университет. Свободно време и възможност за обяд. Отпътуване за Крушевац. Пристигане и настаняване в хотел 3*. Свободно време.Вечеря в ресторанта на хотела / по желание /. Нощувка.

II Ден – Закуска. По желание, екскурзия до  манастира Възнесение господне в Жича. Манастира е издигнат е от св. крал Стефан Първовенчани / където е коронясян през 1217г. като крал на Рашка/ и брат му св. Сава между 1208 и 1215 г. за  център на сръбската автокефална архиепископия. Тук са коронясвани и погребвани сръбските крале, както през Средновековието, така и в по-ново време. Главната църква в Жича е посветена на Св. Спас – Възнесение Господне. С червения си цвят и кръщелната  напомня на някои Светогорски манастири – и нищо чудно,че e строена  след като св. Сава се е върнал от Атон.

Свободно време. Празнична Новогодишна вечеря с богато меню, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки и музика на живо в ресторанта на хотела. Нощувка. 

III Ден – Закуска. На обяд освобождаване на хотела и отпътуване за България. Пристигане в София – вечерта.

25 лв.отстъпка от цената за пътуващи със собствен транспорт

Цената включвa 

  • 2 нощувки със закуски в  хотел  3* в Крушевац
  • 1 Празнична вечер с музика на живо и неограничена консумация на местни безалкохолни и алкохолни напитки
  • водач по време на цялото пътуването
  • посещение на Ниш
  • медицинска застраховка със лимит на отговорност 2000 евро на ЗК ЕвроИнс

 

Цената не включва

  • вечеря в ресторанта на хотела на 30.12.2019г. – 20 лв.
  • екскурзия до манастира Възнесение господне в Жича – 10 евро
  • билети за входните такси на посещаваните обекти
  • разходи от личен характер
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”.

Начин на плащане

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване. Доплащане до 5 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!