Нова Година в Истанбул

 Цена – от 165 лв

Дати

29.12.2021-02.01.2022

Продължителност

4 дни / 3 нощувки

Транспорт

С автобус/собствен

Маршрут

СОФИЯ-ПЛОВДИВ-ИСТАНБУЛ-ОДРИН-СОФИЯ

Програма

І Ден – Отпътуване в 20.00 часа от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София./около 21.15 ч от гр.Пазарджик, около 21.45 ч. от гр.Пловдив/. Нощен преход.Преминаване през гранични пунктове „Капитан Андреево” и „Капъ Куле“.
ІІ Ден -Пристигане в Истанбул сутринта /настаняването в хотел става след 14 часа/. Туристическа програма по желание и срещу доплащане: Панорамна обиколка на града по желание (срещу допълнително заплащане) : Посещение на Българската църква „Свети Стефан”-уникална със своята желязна конструкция, пренесена по вода от Виена и сглобена на брега на Златния рог. Пешеходен тур в историческия център на мегаполиса: площад „Султан Ахмет“ и запознаване отвън с най-интересните му забележителности: величествената „Синя джамия“ , построена по заповед на султан Ахмет, „ Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм ІІ”, базиликата “Св. София” , която е един от най – ярките образци на византийската архитектура и отново е действаща джамия, “Топ Капъ Сарай”- резиденция на султаните от османската династия до построяването на двореца „Долма Бахче“. Свободно време. По желание (срещу допълнително заплащане) вечеря в рибен ресторант. Нощувка.
ІIІ Ден –Закуска. По желание (срещу допълнително заплащане) разходка с кораб по Босфора с продължителност около час и половина. Корабът отплава от залива „Златния рог“, преминавайки под моста „Галата“ и продължава покрай двата бряга на Босфора, където са разположени живописните квартали на Истанбул, със своите исторически сгради: двореца „Долма Бахче“, „Чираан Палас“един от най-скъпите хотели в Европа, който се помещава в бивша султанска резиденция, крепосттта „Румели Хисар“,частни вили, сред които традиционните за Босфора „ялъ“, двореца „Бейляр бей“, „Момината кула“ и др. По желание (срещу допълнително заплащане) посещение с местен екскурзовод на двореца „Долма Бахче”- новият султански дворец, който впечатлява посетителите си със своята пищност – неговите над 200 помещения са богато декорирани със злато, сребро и кристал. Тук се намират един от най – големите полилеи в света и картини на известни европейски художници. Дворецът става дом на шестима султани както и на първия президент на Република Турция, Кемал Ататюрк, който прекарва последните дни от живота си в него. По желание (срещу допълнително заплащане) посещение на комплекс “Venezia Mega Outlet”, който, благодарение на атрактивния си архитектурен дизайн, кореспондиращ с италианския град Венеция, гарантира вълнуващ шопинг на своите посетители. Вечерта ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ по желание и срещу доплащане на един от изброените варианти-на яхта по Босфора, в атракционно заведение Gar, в ресторанта на 5* хотел. Нощувка.
ІV Ден – Закуска. По желание (срещу допълнително заплащане), посещение на една от най-високите сгради в града „Сапфир” с панорамна тераса и 4D кино. Небостъргачът се намира в район Левент и на територията му се простират жилищни площи, мол, голф игрище и спа център. Туристите се изкачват с асансьор до панорамната площадка, където се открива невероятна 360 градусова гледка към Босфора и града. Съвременната 4D визуализация придава усещането за пилотиране на хеликоптер с една различна и неповторима виртуална разходка из забележителностите на Истанбул. Завръщане в хотела. По желание (срещу допълнително заплащане) посещение на „Форум Истанбул”, където наред с десетките магазини и кафенета, се намира и аквариума „Sea Life” събрал хиляди обитатели на морския свят. Обявен за един от най – големите в Европа, със своя тунел, извит на 270 градуса, той предоставя уникална разходка на посетителите си. Следобед, по желание (срещу допълнително заплащане), посещение на Азиатската част на Истанбул –джамията на хълма Чамладжъ и комплекса „Water Garden“, който впечатлява посетителите си със светлинно, звуково и огнено шоу на „Пеещите фонтани“. Басейнът е ситуиран на площ от пет хиляди квадратни метра в сърцето на комплекса, а около него терасовидно са разположени ресторанти, кафенета и магазини. Връщане в хотела. Нощувка.
V Ден – Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на фирмен магазин за висококачествени кожени изделия и магазин за турски сладкиши – локуми, баклави, халва, шоколадови бонбони и др. Посещение на търговски комплекс. Отпътуване за Одрин. Престой в централната част на града – желаещите могат да посетят джамията “Селимие”една от най-големите в страната, построена през XVI век от Мимар Синан. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта в Пловдив, Пазарджик и София на ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”.

ПАКЕТНА ЦЕНА ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ EMIN 3*-199 лв

ПАКЕТНА ЦЕНА ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ EL GATO 3.-165 лв

Цената включва

 • 3 нощувки със закуски в избрания хотел в Истанбул
 • представител на агенцията по време на престоя/ пътуването
 • посещение на магазин за кожени изделия
 • посещение на магазин за турски сладкарски изделия
 • посещение на търговски комплекс
 • посещение на Одрин

 

Цената не включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз с включени пътни магистрални такси-70 лв при минимум 35 туристи/ багаж до 20 кг на един турист, разпределен в 1 брой ръчен багаж/дамска чанта/малка раница и 1 брой куфар/пътна чанта/ в багажните отделения на автобуса
 • Куверт за празнична новогодишна вечеря в атракционен ресторант GAR -80 евро с включена нелимитирана консумация на местни турски безалкохолни и алкохолни напитки
 • Куверт за празнична новогодишна вечеря на яхта по Босфора- 70 евро с включена нелимитирана консумация на местни турски безалкохолни и алкохолни напитки
 • Куверт за празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотел QUA 5* с включена нелимитирана консумация на местни турски безалкохолни и алкохолни напитки-60 евро
 • /медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро на ЗК „ЕвроИнс”- за лица до 65 г. – 4лв.; за лица от  65 г. до 70 г. – 8 лв.; за лица над 70 г. – 12 лв.
 • панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро, при минимум 25 туристи
 • посещение на дворците „Долма Бахче” – 25 евро и/или „Топ Капъ” – 25 евро, с включени входни такси, при минимум 25 туристи
 • куверт за посещение на атракционно заведение – 29 евро, при минимум 25 туристи
 • разходка с корабчето по Босфора – 17 евро, при минимум 25 туристи
 • Посещение на Форум Истанбул и Аквариума, с включен билет за него – 20 евро, само трансфер до Форум Истанбул – 5 еврo при минимум 25 туристи
 • Посещение на “Пеещиte фонтани” – 15 евро, при минимум 25 туристи
 • посещение на „Сапфир” – 25 евро с включен трансфер, билет за терасата и киното при минимум 25 туристи
 • посещение на комплекс Venezia Mega Outlet-12 евро, при минимум 25 туристи
 • посещение на Принцови острови15 евро при минимум 25 туристи
 • нощна разходка с яхта по Босфора, с атракционна програма и вечеря, с неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки – 45 евро при минимум 25 туристи
 • Разходи от личен характер
 • Медицински тестове, в случай, че се изискват
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Евроинс”.
 • Допълнителни възможности за застраховане за разходите не включени в покритието на основия пакет- съдействие, включително, репатриране, както и случаите на злополука, болест, стоматологични услуги и др., които се предлагат в офиса на агенцията и в офисите на застрахователна компания “Евроинс” срещу доплащане, съгласно тарифите на Застрахователя.

Начин на плащане

30% от пакетната цена при подписване на договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

7 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!