Нова година  в Истанбул хотел 5*

 Цена – 460 лв

Дати

29.12.2024г.

Продължителност

5 дни / 3 нощувки

Транспорт

Собствен/  автобус

Маршрут

СОФИЯ-ИСТАНБУЛ-ОДРИН-СОФИЯ

Пакет за настаняване и изхранване при ползване на собствен транспорт в периода 30.12.2023-02.01.2024г.

ОТПЪТУВАНЕ ОТ ГРАДОВЕТЕ: СОФИЯ, ПАЗАРДЖИК, ПЛОВДИВ, ВАРНА БУРГАС

І Ден – Отпътуване в 19.30 часа от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София./около 21.15 ч от гр.Пазарджик, около 21.45 ч. от гр.Пловдив/. Нощен преход.Преминаване през гранични пунктове „Капитан Андреево” и „Капъ Куле“.
ІІ Ден -Пристигане в Истанбул сутринта /настаняването в хотел става след 14 часа/. Свободно време. По желание (срещу допълнително заплащане), посещение на една от най-високите сгради в града „Сапфир” с панорамна тераса и 4D кино. Небостъргачът се намира в район Левент и на територията му се простират жилищни площи, мол, голф игрище и спа център. Туристите се изкачват с асансьор до панорамната площадка, където се открива невероятна 360 градусова гледка към Босфора и града. Съвременната 4D визуализация придава усещането за пилотиране на хеликоптер с една различна и неповторима виртуална разходка из забележителностите на Истанбул. Завръщане в хотела. Вечерта по желание (срещу допълнително заплащане) вечеря в местен ресторант, с атракционна програма или вечеря на яхта по Босфора с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки/местно производство/. Нощувка.
ІIІ Ден –Закуска. Туристическа програма по желание и срещу доплащане: Панорамна обиколка на града по желание (срещу допълнително заплащане) : Посещение на Българската църква „Свети Стефан”-уникална със своята желязна конструкция, пренесена по вода от Виена и сглобена на брега на Златния рог. Пешеходен тур в историческия център на мегаполиса: площад „Султан Ахмет“ и запознаване отвън с най-интересните му забележителности: величествената „Синя джамия“ , построена по заповед на султан Ахмет, „ Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм ІІ”, базиликата “Св. София” , която е един от най – ярките образци на византийската архитектура и отново е действаща джамия, “Топ Капъ Сарай”- резиденция на султаните от османската династия до построяването на двореца „Долма Бахче“. По желание (срещу допълнително заплащане) разходка с кораб по Босфора с продължителност около час и половина. Корабът отплава от залива „Златния рог“, преминавайки под моста „Галата“ и продължава покрай двата бряга на Босфора, където са разположени живописните квартали на Истанбул, със своите исторически сгради: двореца „Долма Бахче“, „Чираан Палас“един от най-скъпите хотели в Европа, който се помещава в бивша султанска резиденция, крепосттта „Румели Хисар“,частни вили, сред които традиционните за Босфора „ялъ“, двореца „Бейляр бей“, „Момината кула“ и др. По желание (срещу допълнително заплащане) посещение с местен екскурзовод на двореца „Долма Бахче”- новият султански дворец, който впечатлява посетителите си със своята пищност – неговите над 200 помещения са богато декорирани със злато, сребро и кристал. Тук се намират един от най – големите полилеи в света и картини на известни европейски художници. Дворецът става дом на шестима султани както и на първия президент на Република Турция, Кемал Ататюрк, който прекарва последните дни от живота си в него. Вечерта ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ в хотела с нелимитирана консумация на местни турски безлкохолни и алкохолни напитки. Нощувка.
ІV Ден – Закуска. По желание (срещу допълнително заплащане) посещение на „Форум Истанбул”, където наред с десетките магазини и кафенета, се намира и аквариума „Sea Life” събрал хиляди обитатели на морския свят. Следобяд, по желание (срещу допълнително заплащане), посещение на Азиатската част на Истанбул -комплекса „Water Garden“, който впечатлява посетителите си със светлинно, звуково и огнено шоу на „Пеещите фонтани“. Басейнът е ситуиран на площ от пет хиляди квадратни метра в сърцето на комплекса, а около него терасовидно са разположени ресторанти, кафенета и магазини. Връщане в хотела. Вечерта по желание (срещу допълнително заплащане) вечеря в местен ресторант, с атракционна програма или вечеря на яхта по Босфора с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки/местно производство/. Нощувка.
V Ден – Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Одрин. Престой в централната част на града – желаещите могат да посетят джамията “Селимие”една от най-големите в страната, построена през XVI век от Мимар Синан. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта в Пловдив, Пазарджик и София на ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”.

**Цена за дете от 0 до 5.99 г. -70 лв

**Цена за дете от 6 до 11.99 г. – 220 лв.

ПРОМО ЦЕНА 435 ЛВ ХОТЕЛ MAYI

ПРОМО ЦЕНА 435 ЛВ ХОТЕЛ  SERENITY COMFORT

 

Цената включва

  • 3 нощувки със закуски в хотел Serenity Comfort 5*  https://serenitycomforthotel.com/ ,  https://www.mayihotel.com/en/ ,  Истанбул, доплащане за настаняване в хотел La quinta by Wyndham-https://www.wyndhamhotels.com/laquinta/istanbul-turkey/la-quinta-istanbul-gunesli/overview , -25 лв
  • Празнична новогодишна вечеря в хотела с включена нелимитирана  консумация на местни турски безалкохолни и алкохолни напитки
  • Ползване на фитнес и закрит басейн в хотела
  • представител на агенцията по време на пътуването
  • посещение на Одрин

   

 

Цената не включва 

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз с включени пътни магистрални такси-85 лв при отпътуване от гр. София и 100 лв при отпътуване от гр. Дупница-при минимум 35 туристи/ багаж на един турист, разпределен в 1 брой ръчен багаж/дамска чанта/малка раница и 1 брой куфар/пътна чанта/ в багажните отделения на автобуса
 • /медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро на ЗК „ЕвроИнс”- за лица до 65 г. – 6 лв.;      за лица от  65 г. до 70 г. – 10 лв.; за лица над 70 г. – 14  лв.
 • допълнителни услуги в хотела-масажи и СПА процедури
 • панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро, при минимум 25 туристи
 • посещение на дворците „Долма Бахче” – 50 евро с включени входни такси, трансфер и беседа на български език при минимум 25 туристи
 • куверт за посещение на атракционно заведение – 29 евро, при минимум 25 туристи
 • разходка с корабчето по Босфора – 17 евро, при минимум 25 туристи
 • Посещение на Форум Истанбул и Аквариума, с включен билет за него – 30 евро, само трансфер до Форум Истанбул – 5 еврo при минимум 25 туристи
 • Посещение на “Watergraden” – 17 евро, при минимум 25 туристи
 • посещение на „Сапфир” – 40 евро с включен трансфер, билет за терасата и киното при минимум 25 туристи
 • нощна разходка с яхта по Босфора, с атракционна програма и вечеря, с неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки – 45 евро при минимум 25 туристи
 • Разходи от личен характер
 • Медицински тестове, в случай, че се изискват
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Евроинс”.
 • Допълнителни възможности за застраховане за разходите не включени в покритието на основия пакет- съдействие, включително, репатриране, както и случаите на злополука, болест, стоматологични услуги и др., които се предлагат в офиса на агенцията и в офисите на застрахователна компания “Евроинс” срещу доплащане, съгласно тарифите на Застрахователя

Начин на плащане

30% от пакетната цена при сключване на договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

7 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

– ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

– ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването

– ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването

– ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!