Мини почивка Черногорска Ривиера

 Цена – 475 лв

 

Дати

28.08.2021г.

Продължителност

6 дни /5 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ – БУДВА – ДУБРОВНИК* – о-в ЛОКРУМ* – КОТОР*  – СОФИЯ

Програма

I Ден  Отпътуване  в 00.30 ч. от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София.  Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в перлата на Черна гора – Будванската ривиера. Настаняване в пансион „Обала”, Будва. Свободно време.  Вечеря. Нощувка.

II Ден  Закуска. Отпътуване за Котор (по желание и срещу доплащане)  един от обектите световно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на старинната част на града- крепост Котор: впечатляващите крепостните стени, църкви и катедрали, старинни родови къщи. Свободно време. Завръщане в Будва. Пешеходна обиколка на новата част и разходка в старата част на града: крепостните стени, живописните и запазени средновековни улици и площади, цитаделата, епископския дворец, католически и православни църкви. Свободно време. Вечеря. Нощувка

III Ден  Закуска. Отпътуване за Дубровник, преминаване с ферибот през най-тясното място на най-красивия залив на Адриатика – Которският. Преминаване през новия град – Дубровник с автобус и посещение старата част на  града: централната улица Страдун, крепостните стени, Княжевския дворец, Францискански и Доминикански манастири и др. Около обяд (по желание и срещу доплащане) – разходка с корабче и посещение на най-близкия остров до града – Локрум, обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял, „Мъртво море”. Свободно време за самостоятелна разходка и разглеждане на Дубровник. Връщане в Будва. Вечеря. Нощувка.

IV Ден  Закуска. Свободно време или възможност за екскурзия (по желание и срещу доплащане) до старата столица на Черна Гора – Цетине. Разглеждане на града и посещение на един от най – старите манастири в страната – Цетинския, където се съхраняват мощите на св. Петър от Будва, най-проближения на св. Йоан Кръстител. Свободно време. Завръщане в Будва. Вечеря. Нощувка

V Ден    Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

VΙ Ден Закуска. Отпътуване за България. Пристигане  на от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София.  късно вечерта.

Цената включва

 • 5 нощувки със закуски и вечери в пансион „Обала” 3*, Будва http://www.hotelobala.me/objekti_pansion.html
 • Представител на агенцията по време на пътуването
 • фото пауза при Шкодренското езеро и при каньона на река Морача
 • фото пауза при остров Свети Стефан
 • транспорт с лицензиран автобус
 • пътни, гранични такси, ферибот
 • Медицинска застраховка, с лимит на отговорност 2000 евро на ЗК ЕвроИнс – за лица над 65г. има доплащане от 4 лева

Цената не включва

 • входни билети и такси за обектите, посещавани по желание
 • Посещение на Дубровник- 20 евро – минимум 20 туристи
 • полудневна екскурзия до Котор – 10 евро + 1 евро туристическа такса-минимум 20 туристи
 • разходка с корабче до о-в Локрум – 23 евро – минимум 20 туристи
 • екскурзия до Цетине – 10 евро + 1 евро туристическа такса- минимум 20 туристи
 • Доплащане за единична стая – 70 лв.
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

Начин на плащане

30% от пакетната цена при записване. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

7 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта) 

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

– ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

– ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването

– ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването

– ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.