Лихадонисиа и Камена Вурла

 Цена – 520 лв

Дати

29.05-02.06.2024г., 13-17.06.2024г., 19-23.09.2024г.

Продължителност

5 дни / 4 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ КАМЕНА ВУРЛА ЛИХАДОНИСИА СОФИЯ

Програма

І ДенОтпътуване от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”,    гр София в 05.00 ч. Преминаване на граничните пунктове Кулата и Промахон. Пристигане  в Камена Вурла- живописен курорт разположен на брега на Малиакския залив. Настаняване в хотел. Свободно време.  Вечеря. Нощувка.

ІІ Ден Закуска. Трансфер /включен в цената/ с туристическо корабче до островите Лихадонисиа-наричани от местните  „Гръцките Сейшели“. Островите са седем /най-голям е Монолия/ и имат вулканичен произход, като в  миналото са били свързани с о-в Евия. Името на архипелага произлиза от Лихас-герой от древногръцката митология, когото  Херкулес хвърля в морето, а бог Посейдон превръща останките му в малките острови. Обиколката около островите минава и над останките на  стоманобетонния кораб „Пионер“1, потопен  през втората световна война докато е плавал натоварен с въглища от Пирея към Волос. Днес останките са изкуствен риф и привличат водолази от цял свят. Престой за плажуване на един от най-популярните плажове в района. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ІІІ ДенЗакуска.  По желание и срещу доплащане-еднодневна екскурзия до местността Метеора -изключителен природен феномен-скални масиви на повече от 60 милиона години с 6 действащи манастири, които от векове приютяват търсещите уединение монаси. Разглеждане на най-големия манастир “Великия Метеор” Обиколка на целия скален масив и фотопауза. Посещение на ателие за изработване на византийски икони. Възможност за кафе/обяд.   Завръщане в хотела.  Вечеря.   Нощувка

ІV Ден Закуска. Свободно време. Програма по желание и срещу доплащане- трансфер с туристическо корабче до островите Лихадонисиа или екскурзия до  археологическите разкопки в района на Делфи, където в древността се е намирало най-голямото прорицалище с прочутия оракул на бог Аполон. По пътя  спирка при Термопилите-арена на легендарните бойни действия от 480 г. пр. Хр., когато 300 спартански войни, под ръководството на своя цар Леонид, увековечават имената си, приемайки смъртта в името на своите идеали. Завръщане в хотела.  Вечеря.   Нощувка.

V Ден Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в гр. София- ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”,  вечерта.

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 4 нощувка със закуски и вечери в хотел  Sissy  https://hotelsissy.gr/   /или подобен 2*/  в Камена  Вурла
 • 1 двупосочен трансфер  с туристическо корабче до островите Лихадонисиа
 • Представител на агенцията  по време на пътуването
 • медицинска застраховка“Помощ при пътуване в чужбина Травълър/Опция А/“ с лимит на отговорност 2000 евро на ЗК „ЕвроИнс”-   за лица до 65 г. /доплащане за лица над 65 г. както следва: за лица 65-70 г-2 лв доплащане, за лица над 70 г доплащщане 5 лв/

Цената не включва

 • градска такса-0,5 евро на човек на вечер
 • Доплащане за единична стая -при запитване и наличност
 • Целодневен екскурзия до Метеора -27 евро*-минимум 25 туристи
 • Входна такса за „Великия Метеор“- 3 евро
 • Целодневен екскурзия до Делфи -25 евро*-минимум 25 туристи
 • Входна такса за музея в Делфи-около 10-15 евро
 • Трансфер с туристическо корабче до островите Лихадонисиа-около 15 евро

Начин на плащане

30% от пакетната цена 30 дни при подписване на потребителски договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

7 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Лична карта или задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Начин на плащане: 30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет и внасяне на депозит.
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
– ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване
– ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването
– ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването
– ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването
– ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.
При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания: задграничен паспорт или лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 Съществените елементи на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ. Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!
Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!