Карнавалът в Ксанти

 Цена – 45 лв

Дати

2022 г.

Продължителност

1 ден

Транспорт

С автобус

Маршрут

София-Ксанти-София

Програма

І ДенОтпътуване от храм-паметник „Св. Александър” гр София в 06.00 ч. Преминаване на граничните пунктове Кулата и Промахон . Посещение на град  Ксанти-един от големите градове в област Източна Македония и Тракия. Градът е известен с ежегодния фестивал, който се провежда от 1966г. и продължителността му е две седмици, в които се провеждат различни културни мероприятия-концерти, филмови и театрални премиери и др. Кулминация на карнавала е шествието в последния ден/неделя преди началото на Великденските пости/, когато по централните улици преминавт маскираните участници под звуците на музика, а на края шествието приключва с ритуалното изгаряне на  образа на Тзарос-спазване на стара традиция, тъй като се вярва, че така хората се предпазват от болести. Участие в шествието-туристите слизат на обособен паркинг за туристически автобуси, от където се трансферират до центъра с автобуси на общината, които се движат непрекъснато . Отпътуване за България. Завръщане в София, късно вечерта.

 

Цената включва

  • транспорт с лицензиран автобус/микробус за международни пътувания
  • екскурзоводското обслужване по целия маршрут
  • здравна застраховка с покритие 2000 евро от ЗК Евроинс-за лица над 65 г. има доплащане от 2 лв.

Цената не включва

  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

 

Начин на плащане

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване. Доплащане до 5 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!