Кападокия с Коня и Бурса

 

 

 Цена – 435 лв

 

Дати

Скоро

 

Продължителност

7 дни / 5 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ-АНКАРА-КАПАДОКИЯ-КОНЯ-БУРСА-СОФИЯ

 

 

Програма

І Ден – Тръгване от София в 18.00 ч., с лицензиран автобус за междуароден превоз. Възможност за тръгване и от Пловдив в 19.30 ч. Преминаване през гранични пунктове Кап. Андреево и Капъ Куле. Нощен преход.

ІІ ДенПристигане в Анкара, по обяд, столицата на Република Турция и един от най-оживените градове в страната. Настаняване в хотел 3*. Панорамна обиколка на града, по желание, срещу допълнително заплащане. Обиколката включва: Цитаделата – издигаща се над града и призната за негов символ; Музея на малоазиатската цивилизация, който през 1971 г. е избран за “Европейски музей на годината”, като колекциите включват експонати от времето на палеолита и неолита; мавзолея на Ататюрк – завършен  през 1953 г. и др. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

III Ден Закуска. Отпътуване за Кападокия. Кратък престой за разглеждане и снимки на соленото езеро Туз, второ по големина езеро в страната. Пристигане в областта Кападокия, известна с причудливите си земни форми, образувани след избухването на вулканите Ерчийсе и Хасандаа. Настаняване в хотел 4* в района на Юргюп/Невшехир. Богата вечеря, на блок маса, в ресторанта на хотела, по желание. Нощувка.

ІV Ден Възможност за полет с балон – едно от най-невероятните преживявания в Кападокия, провеждано при изгрев слънце, с откриваща се неповторима гледка на около 600 метра височина. Разходката е с продължителност около час, но осъществяването й зависи от метеорологичните условия. Закуска. Целодневна екскурзия, по желание, включваща разглеждане на най-известните забележителности в Кападокия. Екскурзията започва с разглеждане на подземния град Каймаклъ, (дълбан в скалите от 5 в., на 9 етажа и с дълбочина 75 м.) използван от християните за скривалище от арабските завоеватели. В града се виждат е кухни, конюшни, складове, винарни, вентилация и други помещения, използвани в миналото. Посещение на Музея на открито в Гьореме. Областта е била населявана от древни времена, известна със запазените най-стари църкви в района – 7 на брой. Разглеждане на няколко от най-интересните долини в областта, с различни скални форми, сред които долината на гълъбите; долината Пашабаг, наричана още долината на дивите коне; долината Дервент; долината на камилата; трите красавици и др. Разглеждане на най-високата точка на Кападокия – крепостта „Ючхисар”. Посещение на фабрика за керамика и за оникс, с възможност за покупки, с големи отстъпки. Богата вечеря, на блок маса, в ресторанта на хотела, по желание. По желание, посещение на атракционно заведение, с богата фолклорна програма  (в цената е включена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки в неограничено количество). Нощувка.

V Ден Закуска. Отпътуване за  град Коня, бивша столица на империята на Селджуките.  Ако сте чели творбата на Елиф Шафак „Любов” най-вероятно знаете, че градът е  повратната точка, в която се срещат животите на Мeвлянa Джaлaлeдин Мoхaмeд Рyми  и cкитaщия дepвиш и cyфиcт Шaмc Teбpизки. Сpeщa, от  която се ражда тaнцa нa въpтящитe ce дepвиши – красива и мистична  динамична медитация и красива поезия завладяла целия свят и направила Руми почитан и  известен мистик-философ. Назад във времето Коня е бил познат като „Убежище на Исляма“,   а и днес религията заема ключово място в живота на жителите му. Сред забележителностите, които се разглеждат са  запазените джaмия  и двopeцът Аладин носещи името хълма, върху който са построени, мyзeя нa Мeвлянa (вторият най-посещаван обект в Турция след двореца Топ Капъ), където след смъртта му е положено тялото на Руми. Разглеждане на града. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

VI Ден – Закуска. Отпътуване за Бурса. Градът е разположен на пътя на коприната и е известен търговски център на копринени изделия – най-вече висококачествени дамски шалове, задължително трябва да бъдат посетени търговският център и базар за коприна – Коза Хан и да бъде разгледана  автентична архитектура, джамиите – Улу Джами и Йешил Джами,  Топхане /гробниците на хановете  Осман и Орхан/ Музеят на Ататюрк. Една от най-красивите къщи в типичен османски стил е сградата на Османския музей – дървена къща от 17 век, където можете да се запознаете с начина на живот на заможните османци. Разглеждане на забележителностите на града.  Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

VII Ден – Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3 * в Анкара; 2 нощувки със закуски в Кападокия,  хотел  4*; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Коня; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Бурса
 • водач по време на цялото пътуването
 • туристическа програма в Бурса и Коня
 • медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро на ЗК ЕвроИнс (за лица над 65 г. има доплащане от 5 лв.)
 • бонус разглеждане на долината Дервент
 • бонус разглеждане на Пашабаг

 

Цената не включва

*Доплащане за единична стая – 180 лв.

 

 • панорамна обиколка на Анкара – 10 евро
 • целодневна екскурзия до най-известните забележителности в Кападокия – 15 евро
 • куверт за посещение на атракционно заведение (танца на дервишите) – 25 евро
 • полет с балон – 120 евро
 • входните такси на всички обекти, посещавани по програмата
 • разходи от личен характер
 • вечеря на блок маса ресторанта на хотела в Кападокия – 10 евро
 • пакет от три вечери – една в Анкара, една в Коня и една в Бурса – 30 евро (заявява се и се заплаща предварително, при доплащане на пакетната цена на екскурзията)
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

 

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване/при сключване на потребителски договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

 

40 туристи.

 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

 

3 дни преди датата на отпътуване!

 

h

Общи данни за паспортен и визов режим

 

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 

r

Забележки

 

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!