Кападокия от София и Варна

 

 

 Цена – 435 лв

 

Дати

Очаквайте през 2024г.

 

Продължителност

6 дни / 4 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ-АНКАРА-КАПАДОКИЯ-БУРСА-СОФИЯ

 

 

Програма

І ДенОтпътуване от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”,    гр София в 18.00 ч. Преминаване на граничните пунктове „Капитан Андреево” и „Капъ Куле“.Нощен преход.

ІІ Ден Пристигане в столицата на Р.Турция-Анкара. По желание и срещу доплащане панорамна обиколка на града с екскурзовод : цитаделата на Анкара, мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк, музея на Анадолските цивилизации, Атакуле, Коджатепе джамия, сградата на парламента и др. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ІІІ ДенЗакуска. Отпътуване за Кападокия-една от най-интересните исторически области в Мала Азия, която е и един от най-големите центрове на ранните прояви на християнството. От античността датират първите създадени в района скални и подземни градове. По пътя има възможност за фото пауза при второто по големина езеро в страната-Туз. Настаняване в хотел 3* в Кападокия.  Вечеря. След вечеря по желание и срещу доплащане посещение на традиционен местен ресторант с богата фолклорна програма, напитки местно производство без лимит, плодове и ядки. Нощувка

ІV Ден  По желание и срещу доплащане: възможност за полет с балон над Кападокия по изгрев слънце с трансфер около 05.00ч. сутринта. Закуска. По желание целодневна екскурзия Посещение на град Аванос, разположен по поречието на най-дългата река в страната-Казълърмак и популярен център на грънчарството. Посещение на долината Дервент и местността Пашабаг. Посещение на град Юргюп. Посещение на долината Гьореме, включена в списъка на Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО, която представлява музей на открито, съхранил някои от най-старите християнски църкви в района, наред с богато византийско наследство. Възможност за посещение на най-високата точка на Кападокия – крепостта „Ючхисар”. Завръщане в хотела. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на автентичен ритуал на дервиши. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема (без включена вечеря и напитки) Нощувка.

V Ден Закуска. Ранно освобождаване на хотела. Посещение на подземния град Каймаклъ, чиито сгради достигат дълбочина около 80 метра или 7-8 етажа под земята и са свързани с многобройни тунели. Отпътуване за Бурса, красиво разположен в подножието на планината Улуда, която е национален парк и най-известния ски център на Турция. Градът, който е бил столица на Османската империя, днес посреща гостите си с внушително културно-историческо наследство- гробниците на основателите на Османската империя, популярната „Улу“ джамия и други. Разходка или свободно време и възможност за посещение на Коза Хан, където се помещават десетки магазинчета за копринени шалове – истинско произведение на изкуството. Настаняване в хотел. Нощувка.

VI Ден Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в гр. София- ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”,  вечерта.

 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел  3* в Анкара
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Кападокия
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Бурса
 • Представител на агенцията  по време на пътуването
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Фото пауза при езерото Туз
 • Посещение на подземния град Каймаклъ (без входна такса)
 • Медицинска застраховка с покритие 2000 евро от ЗК Евроинс за лица до 65 г. /доплащане за лица над 65 г. както следва: за лица 65-70 г-2 лв доплащане, за лица над 70 г доплащщане 5 лв/

 

Цената не включва

*Доплащане за единична стая – 140 лв.

 

 • Доплащане за единична стая   140 лв
 • Панорамна обиколка на Анкара-10 евро при минимум 20 туристи
 • Целодневна панорамна обиколка на областта Кападокия – 15 евро минимум 20 туристи
 • Турска вечер с фолклорна програма и неограничени напитки местно производство в Кападокия –  25 евро минимум 20 туристи
 • Посещение на ритуал на дервиши с танца Сема – 20 евро минимум 20 туристи
 • Полет с балон над Кападокия-около 240 евро
 • Входни такси за музеи и посещаваните обекти: около 500 лири
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

 

Начин на плащане

 

Депозит в размер на 30% от пакетната цена при сключване на потребителски договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

 

40 туристи.

 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

 

7 дни преди датата на отпътуване!

 

h

Общи данни за паспортен и визов режим

 

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 

r

Забележки

 

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!