Нова Година в Кавала

 

 

 Цена – 450  лв

 

Дати

 

29.12.2024 г.-01.01.2025 г.

 

Продължителност

 

4 дни / 3 нощувки

 

Транспорт

 

Собствен или с  автобус

 

Маршрут

 

СОФИЯ-КАВАЛА-СОФИЯ

 

 

Програма

І Ден – Отпътуване, в 07.00 ч. от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, гр. София. Преминаване на граничните пунктове Кулата и Промахон. Пристигане в гр. Кавала – едно от най-красивите пристанища на Егейско море. Разходка в центъра и разглеждане на най-известните забележителности на града – църквата “Свети Никола”, Аквадукта, паметника и къщата на Мехмед Али, Имарета, църквата “Св. Богородица”, пристанището, кметството и др. Настаняване в хотел 3*, разположен в централната част на града. Нощувка.

ІІ Ден – Закуска. По желание и срещу доплащане екскурзия до Солун и разглеждане на града: Митницата, Пристанището, площад “Аристотелис”, Бялата кула, паметниците на Филип ІІ Македонски и Александър Велики, Панаирния град, Арката на Галерий, Ротондата “Св. Георги”, Университетския град, Крепостните стени, църквата “Св. Димитър”. Свободно време. Завръщане в хотела. Нощувка.

ІІІ Ден- Закуска. По желание и срещу доплащане екскурзия до град Драма, където по традиция около новогодишните празници в центъра на града, коледното градче Онируполи привлича хиляди посетители. Измежду празничната украса се носи аромат на канела, портокали и бадеми от близките сладкарници, а различните мероприятия забавляват посетителите. Завръщане в хотела. Празнична новогодишна вечеря в ресторант с музика на живо.

ІV Ден – Закуска. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в на ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, гр. София вечерта.

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 3 нощувки със закуски в хотел Esperia 3*, Кавала
 • Празнична новогодишна вечеря в ресторант с музика на живо и  трансфер в 2 посоки
 • Представител на агенцията по време на пътуването
 • медицинска застраховка – с лимит на отговорност 2000 евро от Евроинс /за лица над 65г. има доплащане 2лв./

Цената не включва

 • Екскурзия до град Драма-10 евро, минимум 25 туристи
 • Екскурзия до град Солун-25 евро, минимум 25 туристи
 • Вечеря в таверна, с музика на живо-около 30 евро, минимум 20 туристи
 • разходи от личен характер
 • входна такса за крепостта в Кавала – 3 евро
 • медицински тестове, в случай, че се изискват такива
 • Забележка: * Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): в зависимост от периода и категорията на хотела (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!). 1,50 евро на вечер на стая
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена при сключване на договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

 

40 туристи.

 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

 

7 дни преди датата на отпътуване!

 

h

Общи данни за паспортен и визов режим

 

Лична карта/Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 

r

Забележки

 

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!