Фестивал на лалето в Истанбул с 3 нощувки

 Цена – 240 лв

Дати

03-07.04.2024г., 01-05.05.2024г.

Продължителност

5 дни / 3 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ –ПАЗАРДЖИК-ПЛОВДИВ- ИСТАНБУЛ – ОДРИН – СОФИЯ

Програма

*** Посещение на парк “Емирган”  по време на разходката с кораб по Босфора

I ДенОтпътуване в 19.00 ч. от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София. Преминаване през гранични пунктове „Капитан Андреево” и „Капъ Куле“. Нощен преход.

II Ден – Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняването в хотел става след 14.00 часа. Свободно време или туристическа програма по желание.

По желание (срещу допълнително заплащане), панорамна обиколка   на града:  Посещение на Българската  църква „Свети Стефан”-уникална със своята желязна конструкция, пренесена по вода от Виена и сглобена на брега на Златния рог. Пешеходен тур в историческия център на мегаполиса: площад „Хиподрума“ и запознаване отвън с най-интересните му забележителности: величествената „Синя джамия“ , построена по заповед на султан Ахмед, „ Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм ІІ”, базиликата “Св. София” , която е един от най – ярките образци на византийската архитектура, “Топ Капъ Сарай”- резиденция на султаните от османската династия до построяването на двореца „Долма Бахче“.

Нощувка.

III Ден – Закуска.  По желание (срещу допълнително заплащане) разходка с кораб по Босфора, с продължителност около 4 часа.  Корабът отплава от залива „Златния рог“, преминавайки под моста „Галата“ и продължава покрай двата бряга на Босфора, където са разположени едни от най-живописните квартали на Истанбул, със своите исторически сгради: двореца „Долма Бахче“, „Чираан Палас“един от най-скъпите хотели в Европа, който се помещава в бивша султанска резиденция,  крепосттта „Румели Хисар“, частни вили, сред които традиционните за Босфора „ялъ“, двореца „Бейляр бей“, „Момината кула“ и др.   Корабът достига до  известния парк Емирган, засаден с лалета по време на „Фестивала на Лалето”. Спиране за разходка и снимки  сред красиво аранжираните  алеи.  По желание (срещу допълнително заплащане) посещение с местен екскурзовод на двореца „Долма Бахче”– новият султански дворец, впечатлява посетителите си със своята пищност – неговите  над 200 помещения са богато декорирани със злато, средбро и кристал. Тук се намират един от най – големите полилеи в света и картини на известни европейски художници. Дворецът става дом на шестима султани, както и на първия президент на Република Турция- Кемал Ататюрк, който прекарва последните дни от живота си в него.   Вечерта,  по желание  (срещу допълнително заплащане) вечеря в местен ресторант, с  атракционна програма или вечеря на яхта по Босфора с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство.   Нощувка.

IV Ден Закуска. По желание (срещу допълнително заплащане), панорамна обиколка на Азиатската част на Истанбул: посещение с местен екскурзовод на двореца „Бейлербей“   -разположен в Азиатската част под първия Босфорски мост на брега на Босфора. Дворецът е една от малко запазените летни султански резиденции, който не отстъпва по изящество на другите дворци: проектиран от Саркис Балян по заповед на султан Махмуд II, всичките му помещения са декорирани с материали от цял свят/бохемски кристал, китайски произведения на изкуството и др/, а султан Абдулазис лично се включва в оформлението на таваните по време на дългата реставрация, която прави;  фотопауза при Момината кула (отвън), Телевизионната кула – Чамладжъ. Или по желание (срещу допълнително заплащане) посещение на търговски център Venezia Mega outlet.    По желание (срещу допълнително заплащане) посещение на „Aqua Florya”,където наред с десетките магазини и кафенета,  се намира  и аквариума „Istanbul” събрал хиляди обитатели на морския свят. Следобяд, по желание (срещу допълнително заплащане)  посещение  на Азиатската част на Истанбул -комплекс „Water Garden“,   който впечатлява посетителите си със светлинно, звуково и огнено шоу на „Пеещите фонтани“. Басейнът е ситуиран на площ от пет хиляди квадратни метра в сърцето на комплекса, а около него терасовидно са разположени  ресторанти , кафенета и магазини  Нощувка. 

V ДенЗакуска. Ранно освобождаване на хотела. Посещение на представителен търговски обект на производител на висококачествени кожени изделия . Отпътуване за Одрин и кратък престой в централната част на града, където желаещите могат да посетят джамията “Селимие”една от най-големите в страната, построена през XVI век от Мимар Синан.  Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта в Пловдив, Пазарджик и София на ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”.

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз с включени пътни магистрални такси
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3 *, Истанбул
 • Представител на фирмата по време на пътуването
 • Посещение на представителен търговски обект на производител на висококачествени кожени изделия
 • посещение на Одрин
 • багаж на един турист, разпределен в 1 брой ръчен багаж/дамска чанта/малка раница и 1 брой куфар/пътна чанта/ в багажните отделения на автобуса

Цената не включва

  • медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина Травълър/Опция А/“ с лимит на отговорност 2000 евро на ЗК „ЕвроИнс”- – за лица до 65 г. – 5 лв;               за лица от  65 г. до 70 г. – 9 лв; за лица над 70 г. – 13 лв.
  • панорамна обиколка на Истанбул  – 15 евро, при минимум 20 туристи
  • посещение на дворците „Долма Бахче” – 50 евро с включена входна такса и екскурзоводска беседа , при минимум 20 туристи
  • Панорамна обиколка на Азия – 30 евро с включен трансфер, местен екскурзовод на български език, билет за двореца Бейлярбей, при минимум 20 туристи
  • куверт за посещение на атракционно заведение – 29 евро
  • разходка с кораб по Босфора и посещение на парк Емирган – 25 евро, при минимум 25 туристи
  • Посещение на „Аквариум Истанбул“ и Мол Флория, с включен билет за него – 30 евро, само трансфер до мола – 5 еврo, при минимум 20 туристи
  • Посещение на “WaterGarden” – 17 евро, при минимум 20 туристи
  • Вечеря на  яхта по Босфора, с атракционна програма и богата вечеря, с неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки – 45 евро
  • Доплащане за единична стая – 165 лв.
  • Медицински тестове, в случай, че има изискване за такива
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Евроинс”.
  • Допълнителни възможности за застраховане за разходите не включени в покритието на основия пакет- съдействие, включително, репатриране, както и случаите на злополука, болест, стоматологични услуги и др., които се предлагат в офиса на агенцията и в офисите на застрахователна компания “Евроинс” срещу доплащане, съгласно тарифите на Застрахователя.

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

7 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

– ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

– ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването

– ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването

– ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   задграничен паспорт или лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Съществените елементи на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ. Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.