Истанбул от Варна и Бургас

 Цена – 165 лв

Дати

11.07.2024г., 05.09.2024г., 20.09.2024г., 19.12.2024

Продължителност

4 дни / 2 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

ВАРНА-БУРГАС- ИСТАНБУЛ – ЛОЗЕНГРАД – БУРГАС-ВАРНА

Програма   

І Ден  –  Отпътуване в 20.00 часа от ул. “Антим I-ви” в частта й при Археологическия Музей град Варна. Отпътуване в 21:30ч от бензиностнция “ОМВ” до хотел “Мираж” в град  Бургас. Преминаване през гранични пунктове „Малко Търново“ и „Дерекьой“.  Нощен преход.

ІІ Ден – Пристигане в Истанбул  сутринта /настаняването в хотел става след 14 часа/. Туристическа програма по желание и срещу доплащане:

Панорамна обиколка на града по желание (срещу допълнително заплащане) :  Посещение на Българската  църква „Свети Стефан”-уникална със своята желязна конструкция, пренесена по вода от Виена и сглобена на брега на Златния рог. Пешеходен тур в историческия център на мегаполиса: площад „Султан Ахмет“ и запознаване отвън с най-интересните му забележителности: величествената „Синя джамия“ , построена по заповед на султан Ахмет, „ Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм ІІ”, базиликата “Св. София” , която е един от най – ярките образци на византийската архитектура и отново е действаща джамия, “Топ Капъ Сарай”- резиденция на султаните от османската династия до построяването на двореца „Долма Бахче“.   Свободно време. По желание (срещу допълнително заплащане) разходка с кораб по Босфора с продължителност около час и половина.  Корабът отплава от залива „Златния рог“, преминавайки под моста „Галата“ и продължава покрай двата бряга на Босфора, където са разположени живописните квартали на Истанбул, със своите исторически сгради: двореца „Долма Бахче“, „Чираан Палас“един от най-скъпите хотели в Европа, който се помещава в бивша султанска резиденция, крепосттта „Румели Хисар“,частни вили, сред които традиционните за Босфора „ялъ“, двореца „Бейляр бей“, „Момината кула“ и др. По желание (срещу допълнително заплащане) посещение с местен екскурзовод на Дворецът „Долма Бахче”– новият султански дворец, впечатлява посетителите си със своята пищност – неговите  над 200 помещения са богато декорирани със злато, средбро и кристал. Тук се намират един от най – големите полилеи в света и картини на известни европейски художници. Дворецът става дом на шестима султани, както и на първия президент на Република Турция- Кемал Ататюрк, който прекарва последните дни от живота си в него.     Вечерта по желание (срещу допълнително заплащане) вечеря в местен ресторант, с  атракционна програма или вечеря на яхта по Босфора с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки/местно производство/. Нощувка.

 ІІІ Ден – Закуска.  По желание (срещу допълнително заплащане), тур в  Азиатската част на Истанбул: посещение с местен екскурзовод на двореца Бейляр Бей  -разположен в Азиатската част под първия Босфорски мост на брега на Босфора. Дворецът е една от малко запазените летни султански резиденции, който не отстъпва по изящество на другите дворци: проектиран от Саркис Балян по заповед на султан Махмуд II, всичките му помещения са декорирани с материали от цял свят/бохемски кристал, китайски произведения на изкуството и др/, а султан Абдулазис лично се включва в оформлението на таваните по време на дългата реставрация, която прави;  фотопауза при Момината кула (отвън), Телевизионната кула – Чамладжъ.  Или по желание трансфер до търговски комплекс Venezia mega outlet. Завръщане в хотела. По желание (срещу допълнително заплащане) посещение на „Aqua Florya”,където наред с десетките магазини и кафенета,  се намира  и аквариума „Istanbul” събрал хиляди обитатели на морския свят.  Следобяд, по желание (срещу допълнително заплащане), посещение  на Азиатската част на Истанбул -комплекса Water Garden, който впечатлява посетителите си със светлинно, звуково и огнено шоу на „Пеещите фонтани“. Басейнът е ситуиран на площ от пет хиляди квадратни метра в сърцето на комплекса, а около него терасовидно са разположени  ресторанти, кафенета и магазини.  Връщане в хотела. Нощувка.

ІV Ден Закуска. Ранно освобождаване на хотела. Отпътуване за Лозенград и кратък престой в центъра на града. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта в гр.Бургас при бензиностнция “ОМВ” до хотел “Мираж” и в гр. Варна при ул. “Антим I-ви” в частта й при Археологическия Музей.

Цената включва

 •  транспорт с лицензиран автобус за международен превоз с включени пътни такси
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*в Истанбул
 • представител на агенцията по време на пътуването
 • посещение на Лозенград
 • багаж на един турист, разпределен в 1 брой ръчен багаж/дамска чанта/малка раница и 1 брой куфар/пътна чанта/ в багажните отделения на автобуса

Цената не включва

 •  доплащане за единична стая 100 лв
 • медицинска застраховка“Помощ при пътуване в чужбина Травълър/Опция А/“ с лимит на отговорност 2000 евро на ЗК „ЕвроИнс”- – за лица до 65 г. – 4лв. за лица от  65 г. до 70 г. – 8 лв.; за лица над 70 г. – 12 лв.
 • панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро, при минимум 25 туристи
 • тур в Азиатската част с посещение на двореца „Бейлербей” – 30 евро с включени входни такси,трансфери, беседа на български език от местен екскурзовод, ползване на слушалки  при минимум 25 туристи
 • посещение на двореца „Долма Бахче” – 50 евро с включени входни такси,трансфери, беседа на български език от местен екскурзовод, ползване на слушалки  при минимум 25 туристи
 • куверт за посещение на атракционно заведение – 30 евро, при минимум 25 туристи
 • разходка с корабчето по Босфора – 17 евро, при минимум 25 туристи
 • Посещение на„Aqua Florya”, и Аквариума, с включен билет за него – 35 евро, само трансфер до мола – 10 еврo при минимум 25 туристи
 • трансфер до Venezia mega outlet – 10 еврo при минимум 25 туристи
 • Посещение на “Пеещитe фонтани” – 17 евро, при минимум 25 туристи
 • нощна разходка с яхта по Босфора, с атракционна програма и вечеря, с неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки – 45 евро при минимум 25 туристи
 • Доплащане за единична стая 100 лв
 • Разходи от личен характер
 • Медицински тестове, в случай че има изискване за такива
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Евроинс”.

Начин на плащане

30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

7 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

– ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

– ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването

– ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването

– ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Съществените елементи на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ. Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.
r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.