Истанбул-Одрин хотел 3*+

Цена – 135 лв

Дати

 Всеки четвъртък през 2019 г.

Продължителност

4 дни / 2 нощувки

Транспорт

автобус

Маршрут

СОФИЯ-ИСТАНБУЛ-ОДРИН-СОФИЯ

Програма

І Ден

Отпътуване от София, в 21.00 ч., от храм-паметник ”Св. Александър Невски”. Нощен преход.

ІІ Ден

Пристигане в Истанбул сутринта, настаняване в хотел (при възможност).  Панорамна обиколка*/по желание, срещу допълнително заплащане/ на Истанбул, с автобус и местен екскурзовод на български език. Разглеждат се: Синята джамия (отвън), площад “Хиподрума” с „ Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм ІІ”, византийската базилика “Св. София”/отвън/, “Топ Капъ Сарай” (Двореца на султаните от Османската династия)/отвън/. Преминаване по моста над Босфора в Азиатската част на града.. Завръщане в хотела. Свободно време за разходка и посещение на Капълъ Чърши-най-големият и най-старият покрит пазар в света. По желание, посещение  (срещу допълнително заплащане)  на „Форум Истанбул”, където се намира аквариума „Sea life” събрал над 10000 обитатели на морския свят. Вечерта,  по желание вечеря в местен ресторант, с  атракционна програма или вечеря на яхта по Босфора. Нощувка.

ІІІ Ден

Закуска. По желание разходка с корабче по Босфора (срещу допълнително заплащане)с продължителност около 1ч. 30 мин.  Възможност за разглеждане на Египетския пазар.По желание посещение на двореца „Долма Бахче”-Новия султански дворец, който впечатлява посетителите си със своята пищност. По желание, посещение на най-високата сграда в града „Сапфир” с панорамна тераса и 4D кино. По желание, вечерта (срещу допълнително заплащане)обиколка „Нощен Истанбул”. Нощувка.

ІV Ден

Закуска. Посещение на фабрика за висококачествени кожени изделия. Отпътуване за Одрин . Разглеждат се – джамията “Селимие” едно от чудесата на Османската архитектура, строена през 16 в., Българската църква “Св. Георги” или “Св. Константин и Елена” . Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 2 нощувки със закуски в хотел ГРАНД ЕМИН ИЛИ ЕМИН 3+ *( www.grandemin.com) в Истанбул.
 • водач по време на цялото пътуването
 • посещение на Одрин

Цената не включва

 • медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро за ЗК „ЕвроИнс”- за лица до 65 г. – 4лв.;               за лица от  65 г. до 70 г. – 8 лв.; за лица над 70 г. – 12 лв.                             
 • панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро
 • посещение на дворците „Долма Бахче” – 25 евро и/или „Топ Капъ” – 22 евро, с включени входни такси
 • куверт за посещение на атракционно заведение – 29 евро
 • разходка с корабчето по Босфора – 17 евро, при минимум 25 туристи
 • Посещение на Форум Истанбул и Аквариума, с включен билет за него – 20 евро, само трансфер до Форум Истанбул – 5 евро
 • обиколка „Нощен Истанбул” – 15 евро, при минимум 20 туристи
 • посещение на „Сапфир» – 25 евро с включен трансфер, билет за терасата и киното
 • нощна разходка с яхта по Босфора, с атракционна програма и богата вечеря, с неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки – 45 евро
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

Начин на плащане

30% от пакетната цена при записване. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!
При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!