Егейска Турция

 

 

 Цена -от 475 лв

 

Дати

 

16.09. – 22.09.2015 г.; 28.09. – 04.10.2015 г.

 

Продължителност

 

7 дни / 5 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ – АЙВАЛЪК – ИЗМИР – КУШАДАСЪ – ДИДИМ

 

 

Програма

І Ден

Отпътуване от площад „Св. Александър Невски”, София в 22.00 ч. Възможност за качване от бензиностаниця „Шел” Пазарджик, Пловдив, Хасково, Харманли и Свиленград. Преминаване през граничните пунктове „Капитан Андреево” и „Капъ Кюле”. Нощен преход.

ІІ Ден

Рано сутринта – преминаване с ферибот през Дарданелите, тесен пролив свързващ Мраморно с Егейско море. Отправяне в посока древна Троя, античен град с хилядолетна история, център на Троянската война, описана в произведението на Омир. Разглеждане на археологическия комплекс. Отправяне в посока Айвалък. Настаняване в хотел 3*, разположен в прилежащият към Айвалък курорт – Саръмсаклъ. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

ІІІ Ден

Закуска. Отпътуване в посока третият по големина град в Турция и най-голямо пристанище в страната – Измир. Градът е известен още със старото си име – Смирна. Свободно време, в центъра на града, за разходка и пазар. Отпътуване за Кушадасъ, един от най-известните турски курорти, разположен на егейския бряг. Буквално преведено името на града означава “Птичи остров”. Предполага се, че името му идва от малкия скалист остров с формата на птича глава, разположен близо до старото пристанище в града. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

ІV Ден

Закуска. Полудневна екскурзия, с местен екскурзовод на български език, до древния град Ефес – един от най-известните градове в античността, владян от йонийци, лидийци, перси, римляни и османци; къщата на Дева Мария, където се смята че е прекарала последните дни от живота си; останките от храмът на Артемида – едно от седемте древни чудеса на света. Отпътуване за Дидим. Пауза за шопинг в района на град Шоке, с възможност за пазар на маркови стоки от множество аутлети. Пристигане в района на Дидим следобяд. Настаняване в хотел 4*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

V Ден

Закуска. Възможност за целодневна екскурзия до Бодрум, срещу допълнително заплащане. Градът е един от най-посещаваните курорти в страната, утвърдил се и като водеща яхтинг дестинация. Бодрум съчетава модерният морски курорт, с богата история и исторически забележителности. В града могат да бъдат посетени гробницата на цар Мавзол, както и средновековната християнска крепост – „Св. Петър”. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

VI Ден

Закуска. Напускане на хотела. Посещение на историческите забележителности в района на Дидим. Разглеждане на храмът на Аполон, изключително добре запазен, третата по големина религиозна сграда в античния свят, след храма на Артемида в Ефес и храма на остров Самос. В близост до храма се намират и останките от голям античен стадион, на който са се провеждали различни игри и ритуали. Отпътуване за Милет. В Милет са запазени множество обществени сгради – забележителни образци на елинистичната и римската архитектура, най-известна от която е запазения античен театър, както и ислямският обект Иляс Бей джамия. Жителите на този изключително богат в Древността град са основали Черноморските колонии Одесос и Аполония. Потегляне към Айвалък.   По пътя – разглеждане на Бергама, наследник на древногръцкия Пергамон и Храмът на изцелението Асклепион – най-старата болница в света, създадена от бог Асклепий. Пристигане привечер и настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

VII Ден

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

Цената включва

Цена –  545 лв., за дата 16.09.2015 г.

Цена – 475 лв., за дата 28.09.2015 г.

  • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в района на Айвалък; 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Кушадасъ; 2 нощувки на база ALL INCL в хотел 4* в района на Дидим
  • водач по време на цялото пътуване
  • полудневна екскурзия до Ефес и къщата на Дева Мария, с местен екскурзовод на български език
  • медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро От Евроинс (за лица над 65 г. има доплащане от 5 лв.)

 

 

Цената не включва

  • разходи от личен характер
  • всички входни такси за посещаваните обекти
  • целодневна екскурзия до Бодрум – 20 евро

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена при записване. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!