Дубровник Котор Будва

 Цена – 339 лв

Дати

03.10.2019г.

Продължителност

4 дни / 3 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ – БУДВА – ДУБРОВНИК – О-В ЛОКРУМ* – КОТОР* – ПОДГОРИЦА – СОФИЯ

Програма

І Ден Отпътуване от София в 05.00ч. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в перлата на Черна гора – Будванската ривиера. Настаняване в пансион „Обала”, Будва. Вечеря. Нощувка.

ІІ Ден Закуска. Отпътуване за Дубровник, преминаване с ферибот през най-тясното място на най-красивия залив на Адриатика – Которският.Преминаване през новия град – Дубровник с автобус и пешеходна разходка в старата част на  града:: централната улица Страдун, крепостните стени, Княжевския дворец, Францискански и Доминикански манастири и др. След обяд, по желание – разходка с корабче и посещение на най-близкия остров до града – Локрум, обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял, „Мъртво море”. Свободно време. за самостоятелна разходка и разглеждане на Дубровник. Връщане в Будва. Вечеря. Нощувка.

ІІІ Ден Закуска. Отпътуване за Котор, по желание, един от обектите световно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на старинната част на града- крепост Котор: впечатляващите крепостните стени, църкви и катедрали, старинни родови къщи. Свободно време. Завръщане в Будва. Пешеходна обиколка на новата част и разходка в старата част на града: крепостните стени, живописните и запазени средновековни улици и площади, цитаделата, епископския дворец, католически и православни църкви. Свободно време. Вечеря. Нощувка

ІV Ден Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 3 нощувки със закуски в пансион „Обала”, Будва 
 • 3 вечери по меню в ресторанта на хотела към пансион „Обала”
 • Посещение на Дубровник
 • фото пауза при Шкодренското езеро и при каньона на река Морача
 • фото пауза при остров Свети Стефан
 • пътни, гранични такси, чек поинт, ферибот
 • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро от ЗК Евроинс– за лица над 65г. има доплащане 2 лева

 

Цената не включва

 • полудневна екскурзия до Котор – 10 евро+ 1 евро туристическа такса
 • разходка с корабче до о-в Локрум – 20 евро
 • Доплащане за единична стая – 45 лв.
 • входни билети и такси за обектите, посещавани по желание
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

   

Начин на плащане

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване/при сключване на потребителския договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Лична карта/Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!  Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт! При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!