Виена и Будапеща

 Цена – 545 лв

Дати

Скоро

Продължителност

5 дни / 3 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ-БУДАПЕЩА-ВИЕНА-СОФИЯ

 

Програма

І Ден Отпътуване в 20.30 часа от София. Преминаване през граничен пункт Калотина-Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Нощен преход.

ІІ Ден Пристигане в Будапеща сутринта. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод-срещу доплащане. Разглеждат се: Парламента, крепостния хълм Будавар с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща, катедралата “Св. Матияш” (носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма), Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава “Перлата на Дунава” от нападения, Площада на героите, Нула километъра, хълма Гелерт, остров Маргит, паметника на принцеса Сиси и др. Свободно време за разходка по търговската улица “Ваци”. Настаняване в хотел 3*, в района на града. Свободно време. Нощувка.

ІІІ Ден Закуска. Отпътуване за столицата на Австрия – Виена. Панорамна обиколка на града (срещу доплащане), с разглеждане на: двореца “Белведере”, Виенската опера, представителния булевард “Рингщрасе”, официалната резиденция на Хабсбургите – двореца Хофбург, парламента с фонтана на Атина Палада, Кметството в неоготически стил, къщата на Хундертвасер, най-стария увеселителен парк в Европа “Пратер” със символа на Виена Виенското колелo, центъра на ООН. Пешеходна разходка в стария център на града – площад “Мария Терезия” с паметника на великата императрица, Музея за история на изкуството, Природонаучния музей, площад “Грабен” и статуята на чумата от 17 в., катедралата “Св. Стефан” с готическа фасада и бароков интериор, оживената улица “Кертнерщрасе” и др. Свободно време. Отпътуване за хотел 2*/3*, разположен в околията на Виена. Нощувка.

ІV Ден Закуска. Посещение на дворецът “Шьонбрун” – лятна резиденция на Хабсбургите, построена през 1696-1713 г. на мястото на ловна къща. Известен е с това, че по време на окупацията на Наполеон, тук се намирал щабът на императора, а в една от залите е свирил 6-годишният Моцарт. Паркът е направен по френски образец с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун. В комплекса на двореца се включват още панорамната площадка на Мария Терезия “Глориет”,Къщата на палмите, Къщата на пеперудите и великолепната Виенска зоологическа градина – най-старата в света. От 1996 г. “Шонбрун” е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО.  Свободно време в центъра на града, за посещение на музеи и разходка. Посещение на Пратера – най-стария увеселителен парк в Европа, разположен по крайбрежието на р. Дунав, известен още със символа на Виена – Виенското колело. Отпътуване за хотела. Нощувка.

V Ден   Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2* в Будапеща;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2*, в района  на Виена
 • Медицинска застраховка на „ЕвроИнс”, с лимит 2000 евро
 • екскурзоводското обслужване по целия маршрут

 

Цената не включва

 • панорамна обиколка на Будапеща-10 евро
 • панорамна обиколка на Виена-10 евро
 • входните такси на посещаваните обекти
 • посещение на двореца Шонбрун с местен екскурзовод – 25 евро
 • разходка с корабче по р. Дунав – 20 евро
 • билети за градски транспорт
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

Начин на плащане

30% от пакетната цена при сключване на потребителския договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

7дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Запрянов травел” ЕООД притежава задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” от „Евроинс” АД със седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб” 43 застрахователна полица № 03700100001161/15.02.2017 г, с валидност на действие от 00.00 ч. на 23.02.2017 г., до 24.00 ч. на 22.02.2018 г. с лимит на отговорност 450 000 лв. Лична карта/Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!  Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт! При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!