Виена и Будапеща

 Цена – 475 лв

Дати

13.12.2023г.. 

Продължителност

5 дни / 3 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ-БУДАПЕЩА-ВИЕНА-СОФИЯ

 

Програма

І Ден – Отпътуване от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски” гр София в 20.00 ч. Преминаване през граничен пункт Калотина-Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Нощен преход.
ІІ Ден –Закуска. Пристигане в Будапеща сутринта. По желание и срещу доплащане-панорамна обиколка на града с местен екскурзовод на български език. Разглеждат се : Парламента/отвън/, крепостния хълм Будавар с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща, катедралата “Св. Матияш” (носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма), Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава “Перлата на Дунава” от нападения, Площада на героите, Нула километъра, хълма Гелерт, остров Маргит, паметника на принцеса Сиси и др. Свободно време за разходка по търговската улица “Ваци”. По желание разходка с кораб по р.Дунав, с парче торта и чаша шампанско под звуците на Дунавски валсове с екскурзовод на български език. Настаняване в хотел . Свободно време. Нощувка.
ІІІ Ден –Закуска. Ранно отпътуване за столицата на Австрия – Виена. Кратък попътен престой в търговски комплекс Parndorf. Пристигане във Виена. По желание и срещу доплащане -панорамна обиколка на града с местен екзкурзовод на български език: двореца “Белведере”/отвън/, Виенската опера, представителния булевард “Рингщрасе”, официалната резиденция на Хабсбургите – двореца Хофбург, парламента с фонтана на Атина Палада, Кметството в неоготически стил, къщата на Хундертвасер, центъра на ООН. Пешеходна разходка в стария център на града – площад “Мария Терезия” с паметника на великата императрица, Музея за история на изкуството, Природонаучния музей, площад “Грабен” и статуята на чумата от 17 в., катедралата “Св. Стефан” с готическа фасада и бароков интериор, оживената улица “Кертнерщрасе” и др. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Виена. Нощувка.
ІV Ден – Закуска. По желание и срещу доплащане -посещение с местен екскурзовод на дворецът “Шьонбрун” – лятна резиденция на Хабсбургите, построена през 1696-1713 г. на мястото на ловна къща. Известен е с това, че по време на окупацията на Наполеон, тук се намирал щабът на императора, а в една от залите е свирил 6-годишният Моцарт. Паркът е направен по френски образец с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун. В комплекса на двореца се включват още панорамната площадка на Мария Терезия “Глориет”,Къщата на палмите, Къщата на пеперудите и великолепната Виенска зоологическа градина – най-старата в света. От 1996 г. “Шьонбрун” е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на Пратера – най-стария увеселителен парк в Европа, разположен по крайбрежието на р. Дунав, известен още със символа на Виена – Виенското колело. Свободно време в центъра на града, за посещение на музеи и разходка . Нощувка.
V Ден – Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в гр. София- ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски” късно вечерта.

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*, в района на Виена
 • Представител на агенцията по време на пътуването
 • медицинска застраховка  с покритие 2000 евро, опция “А” от ЗК Евроинс /за лица 65-70 г. – 2 лв. доплащане, за лица над 70 г. доплащщане 5 лв./

 

Цената не включва

   • Медицински тестове, в случай че към датата на пътуване има изискване за такъв
   • входните такси на посещаваните обекти с местен екскурзовод
   • панорамна обиколка на Будапеща -15 евро при миниму 20 туристи
   • разходка с корабче по р. Дунав – 30 евро – с екскурзовод на български език и включени в цената парче торта и чаша шампанско. при миниму 20 туристи
   • панорамна обиколка Виена с местен екскурзовод-20 евро при миниму 20 туристи
   • ползване на слушалки по време на обиколката във Виена-3 евро
   • посещение на двореца Шьонбрун с включени билет за входна такса,слушалки и екскурзовод на български език – около 35 евро  при миниму 20 туристи
   • разходи от личен характер

   Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя

Начин на плащане

30% от пакетната цена при сключване на потребителския договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

7дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Лична карта/Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!  Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт! При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!