Великден в Сърбия

 

 

 Цена -275 лв

 

Дати

 

29.0402.05.2016г.

 

Продължителност

 

4 дни / 3 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ – ВИДИН – ЗАЙЧАР – ДОЛНИ МИЛАНОВАЦ – ВИДИН – СОФИЯ

 

 

Програма

І Ден

Отпътуване от София, площад „Св. Александър Невски”,  в 07.00 ч., в посока Видин. Преминаване на граничен пункт Брегово. Отпътуване за Неготин и посещение на манастир Буково запазил изключително ценни стенописи на Дева Мария с младенеца и фреска на Архангел Михаил. Камбаната на манастира е дарение от Княз Милуш Обренович – Освободител.  Пристигане и настаняване в хотел „Лепенски Вир” 3*, в Долни Милановац. Свободно време. Вечерна служба, от 19.00 ч., в църквата „Св. Никола”. Вечеря, от 20.00 часа, с меню по избор (постно или редовно). Нощувка

ІІ Ден

Закуска. Свободно време за ползване екстрите на хотела или кратка екскурзия до една от най-големите и известни пещери в района – „Райковата пещера”. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време и възможност за ползване на хотелските услуги*. Посещение на църква и провеждане на Великденска православна молитва. Вечеря, като по традиция в Сърбия, след молитва се поднася „Мангулица” – агнешка чорба и скара, чаша вино на човек и жива музика, до ранни зори. Нощувка.

ІІІ Ден

Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време или екскурзия до „Лепенски Вир”, единственият в света музей на открито от времето на неолита. Тук са разкрити селища и култови сгради, датиращи още от шестото хилядолетие преди нашата ера. Завръщане в хотела.Обяд. Свободно време. Тържествена вечеря, с музикална програма. Нощувка.

ІV Ден

Закуска. Напускане на хотела. Посещение на Гъмзиград – късноримски археологичен комплекс в Тимошко, Източна Сърбия. На територията на комплекса се намират останките от античния град Феликс Ромулиана (лат. Felix Romuliana). Разглеждане на крепостта, обявена за част от световното културно наследство под защитата на ЮНЕСКО. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 3 нощувки с 3 закуски, 2 обяд и 3 вечери с музикална програма, в хотел „Лепенски Вир” 3*, Долни Милановац hotellepenskivir.co.rs
 • водач по време на цялото пътуването
 • вечерна служба в църква „Св. Никола”
 • Туристическа такса
 • Безплатно ползване на басейните и спортните зали в хотела
 • Посещение на манастир Буково
 • Екскурзии до „Райковата” пещера и Лепински Вир
 • медицинска застраховка

 

Цената не включва

 • входни такси за посещаваните обекти, по време на екскурзиите
 • допълнително, на място, се заплащат услугите в СПА центъра на хотела
 • разходи от личен характер
 • Доплащане в размер на 2 лв., за медицинска застраховка, за лица над 65 год. възраст
 • ОТСТЪПКА ЗА ДЕЦА 40 ЛВ ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА, ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ 40 ЛВ
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

   

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена при сключване на потребителския договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!