Бурса Ескишехир Изник

 Цена – 415 лв

Дати

02.09.2022г.

Продължителност

5 дни / 3 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ –-ПЛОВДИВ- БУРСА-ЕСКИШЕХИР-СЬОГЮТ-ИЗНИК – СОФИЯ

Програма

І Ден – Отпътуване в 20.00 часа от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София./около 06.15 ч от гр.Пазарджик, около 06.45 ч. от гр.Пловдив/. Нощен преход. Преминаване през гранични пунктове „Капитан Андреево” и „Капъ Куле“. Преминаване над пролива Босфор по третия и най-нов мост построен над него-Явуз Селим Султан. Модерното инфраструктурно съоражение  е съчетание от автомагаситрален и железопътен път, като се явява един от най-дългите и впечатляващи по рода си висящи мостове в  света. Продължаване в посока град Бурса и преминаване над Измитския залив по четвъртия по дължина в света висящ мост -Осман Гази.

ІІ ДенПристигане  в град Бурса, красиво разположен в подножието на планината Улуда, която е национален парк и най-известния ски център на Турция. Градът, който е бил столица на Османската империя, днес посреща гостите си с внушително културно-историческо наследство. При възможност настаняване в хотел при пристигането/ настаняването става след 14 часа/. Панорамна обиколка на града: посещение на крепостта и парка Топхане, където днес са се запазили части от отбранителното укрепление, някои мозайки от съществувалия във византийско време манастир „Свети Илия“, часовниковата кула на Султан Абдул Азис, гробниците на основателите на Османската империя, популярната „Улу“ джамия. Свободно време и възможност за посещение на Коза Хан, където се помещават десетки магазинчета за копринени шалове – истинско произведение на изкуството. Вечеря. Нощувка.

ІIІ Ден –Закуска. Посещение на комплекса със „Зелената джамия“-един от паметниците на града включен в списъка за  Световно културно наследство на ЮНЕСКО. Комплексът, построен по времето на султан Мехмед I, когато град Бурса процъфтява, включва джамия, гробница, медресе, пазар и кухня.   Посещение на музея „Панорама 1326“, който със своята модерна експозиция представя някои от най-важните моменти в историята на града и  Османската империя, най-вече превземането му. Отпътуване за град Ескишехир, който е разположен на река Порсук и е известен като родното място на Настрадин Ходжа, който със своята хитрост и шеги се е  превърнал в емблема на Турския фолклор. Разходка в централната част на града и възможност за посещение на етнографския музей „Одунпазаръ“ и парка Сазова-съчетал множество атракции, сред които зоопарк, аквариум и единствен по рода си приказен замък. Настаняване в хотел. Възможност за разходка в парка Кент и разходка с лодка в езерото.  Вечеря.  Нощувка.

 ІV Ден Закуска. Попътно посещение на град Сьогют-малък град,  от   който османците започват своята експанзия, където се намира гробницата на Ертогрул-бащата на Осман I. Продължаване към град Изник, разположен на едноименното езеро, популярен в миналото християнски център с името Никея. Градът е бил домакин на Първия Вселенски събор свикан от император Константин Велики в IV век, на който се приема символа на вярата, а в VIII век тук отново се състоял Седмият вселенски събор, на който се премахва иконоборството. Възможност за посещение на Археологическия музей – Приютът Нилюфер Хатун, пстроен XIV век от Султан Мурад I, в чест на неговата майка и Музея на керамиката, с която градът става известен към XVII век, който днес се помещава в историческо здание-някогашния хамам на султан Мурад I.  Настаняване в хотел. При подходящи метеорологични условия, възможност за разходка с корабче в езерото.  Нощувка.

V Ден Закуска. Посещение на църквата „Света София“, в която се е състоял Седмият вселенски събор срещу иконоборството. По времето на Четвъртия кръстоносен поход в 1204 година, при неблагоприятните обстоятелства в Константинопол, император Теодор I превръща „Света София“ в катедрален храм, а в XIV век султан Мурад I я превръща в джамия. Отпътуване за България. Кратък престой и фото пауза в Порязкой. Пристигане късно вечерта в Пловдив, Пазарджик и София на ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”.

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз с включени пътни магистрални такси
 • 1 нощувка със закуска и вечеря по меню в хотел 4* в Бурса
 • 1 нощувка със закуска и вечеря по меню в хотел 4* в Ескишехир
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Изник
 • представител на агенцията по време на пътуването
 • екскурзоводско обслужване от местен лицензиран гид
 • туристическа програма в Бурса
 • туристическа програма в Ескишехир
 • посещение на Сьогют/ при възможност гробницата на Ертогрул/
 • туристическа програма в Изник
 • медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро на ЗК „ЕвроИнс”- за лица до 65 г.
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” с включени покрития за Covid за лица до 65г, за лица над 65г. има доплащане в зависимост от конкретната възраст
 • багаж до 20 кг на един турист, разпределен в 1 брой ръчен багаж/дамска чанта/малка раница и 1 брой куфар/пътна чанта/ в багажните отделения на автобуса

*Доплащане за единична стая – 95 лв.

Цената не включва

 • входни такси за музеите по маршрута /преди отпътуване се дава актуална информация за цените/
 • разходка с корабче в езерото Изник-17 евро при минимум 25 туристи
 • медицински тестове, в случай, че има изискване за такива
 • доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г. до 70 г. – 4 лв.; за лица над 70 г. – 8 лв.
 • Разходи от личен характер
 • Допълнителни възможности за застраховане за разходите не включени в покритието на основия пакет- съдействие, включително, репатриране, както и случаите на злополука, болест, стоматологични услуги и др., които се предлагат в офиса на агенцията и в офисите на застрахователна компания “Евроинс” срещу доплащане, съгласно тарифите на Застрахователя.

Начин на плащане

30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

7 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

– ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

– ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването

– ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването

– ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Съществените елементи на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ. Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.
r

Забележки

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Възможно е да има изменения предвид епидемичната обстановка !

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.