Златна Прага и Перлите на Дунав- Будапеща и Виена

 

 

 Цена – 785 лв

 

Дати

 

01-07.04.2024

 

Продължителност

 

7 дни / 5 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

София-Будапеща-Прага-Виена-Белград-София

Програма

І Ден-01.04.2024 – Отпътуване  в 19.00ч.  от  ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски” гр София в 20.00ч. Преминаване през граничен пункт Калотина-Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Нощен Преход.

II Ден-02.04.2024 – Пристигане в Будапеща – столицата на Унгария. Панорамна обиколка на града. Разглеждат се панорамно : Парламента, крепостния хълм Будавар с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща, катедралата “Св. Матияш” (носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма), Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава “Перлата на Дунава” от нападения, Площада на героите, Нула километъра, хълма Гелерт, остров Маргит, паметника на принцеса Сиси и др.  По желание /срещу доплащане/ разходка с кораб  по р.Дунав, с парче торта и чаша шампанско под звуците на Дунавски валсове, с екскурзовод на български език. Настаняване в хотел.  Свободно време. Нощувка.

ІIІ Ден-03.04.2024– Закуска. Отпътуване за Прага. Пешеходна обиколка на забележителностите на града, с местен екскурзовод на български език (обиколката е с продължителност около 3-4 часа). Разглеждане на Пражки Храд и всичките му дворове, Храдчанске намести (площад) с Архиепископския дворец, Шварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага, катедралата “Св.Вит”(влиза се вътре, но без възможност за пълна обиколка), базиликата “Св. Иржи” , Стария кралски дворец, Черната кула; Слизане към Мала Страна ; разходка из Мала Страна и Кампа и по прочутия Карлов мост. Кривите средновековни улички на Старе Место (Стария град) водят до Староместске намести ( Стария градски площад) с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада и, разбира се, Кметството и един от символите на Прага – световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”). Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепния Пражки общински дом (Обецни дум), Карловия Университет, най-стария в Централна Европа и театърът посрещал самия Моцарт са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей.  Настаняване в хотел. Нощувка.

ІV Ден-04.04.2024 –  Закуска. Свободно време или възможност за екскурзия до Карлови вари (по желание и срещу доплащане). Градът е известен със своите минерални извори, стъкларска и хранително-вкусова промишленост. Там се произвежда известният билков ликьор Бехеровка.  Отпътуване за Прага. По обратния път към столицата се спира при една от най-големите пивоварни в Чехия – „Крушовице”. Завръщане в Прага и възможност за организиране на разходка с корабче,  по река Вълтава / срещу доплащане/. Завръщане в хотела. Нощувка.

V Ден-05.04.2024 – Закуска. Отпътуване за Виена. Панорамна обиколка на града  с местен екскурзовод на български език: двореца “Белведере”/отвън/, Виенската опера, представителния булевард “Рингщрасе”, официалната резиденция на Хабсбургите – двореца Хофбург, парламента с фонтана на Атина Палада, Кметството в неоготически стил, къщата на Хундертвасер, центъра на ООН. Пешеходна разходка в стария център на града – площад “Мария Терезия” с паметника на великата императрица, Музея за история на изкуството, Природонаучния музей, площад “Грабен” и статуята на чумата от 17 в., катедралата “Св. Стефан” с готическа фасада и бароков интериор, оживената улица “Кертнерщрасе” и др. Настаняване в хотел в района на Виена.  Нощувка.

VI  Ден06.04.2024– Закуска. По желание и срещу доплащане -посещение с местен екскурзовод на дворецът “Шьонбрун” – лятна резиденция на Хабсбургите, построена през 1696-1713 г. на мястото на ловна къща. Известен е с това, че по време на окупацията на Наполеон, тук се намирал щабът на императора, а в една от залите е свирил 6-годишният Моцарт. Паркът е направен по френски образец с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун. В комплекса на двореца се включват още панорамната площадка на Мария Терезия “Глориет”,Къщата на палмите, Къщата на пеперудите и великолепната Виенска зоологическа градина – най-старата в света. От 1996 г. “Шьонбрун” е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на Пратера – най-стария увеселителен парк в Европа, разположен по крайбрежието на р. Дунав, известен още със символа на Виена – Виенското колело.  Свободно време в центъра на града, за посещение на музеи и разходка. Нощувка.

VII  Ден07.04.2024– Закуска.  Отпътуване за България. Пристигане на  ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски” гр София  късно вечерта.

 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз.
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща
 • 2 нощувки със закуски в хотел  3* в Прага
 • 2 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Виена
 • Панорамна обиколка на Будапеща, с екскурзовод на български език
 • Пешеходна обиколка на Прага, с екскурзовод на български език
 • Панорамна обиколка на Виена, с екскурзовод на български език
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина – Травълър“, „Опция А“ от ЗК „ЕвроИнс“, с лимит на отговорност 2000 евро за лица до 65г. /над 65г. доплащане в размер на 5 лв/
 • Представител на агенцията по време на пътуването

 

Цената не включва

 • Входните такси на посещаваните обекти
 • Слушалки, по време на пешеходната обиколка в Прага – 3 евро на турист
 • Разходка с корабче по р. Дунав –около 30 евро при минимум 20 туристи
 • Разходка с корабче по р. Вълтава – около 25 евро при минимум 20 туристи
 • Екскурзия до Карлови Вари- 35 евро при минимум 25 туристи
 • Посещение на двореца „Шонбрун“ с местен екскурзовод -35 евро при минимум 25 туристи
 • Доплащане за единична стая –по запитване
 • Разходи от личен характер.
 • Разходи за ползване на градски транспорт
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Начин на плащане

30% от пакетната цена при подписване на потребителски договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

20 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта) 

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

– ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

– ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването

– ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването

– ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 40 туристи. 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

-20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;

– 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;

– 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни . 

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   задграничен паспорт или лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. 

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност! 

 • Съществените елементи на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ. Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!