Будапеща и Прага

 Цена – 345 лв

Дати

27.04. – 01.05.18 г.; 23.05. – 27.05.18 г.;

13.06. – 17.06.18 г.; 05.09. – 09.09.18 г.; 03.10. – 07.10.18 г.

Продължителност

5 дни / 3 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

София-Будапеща-Прага-София

Програма

I Ден – Отпътуване в 05.00 ч. от храм-паметник „Св. Александър Невски”, София. Преминаване през ГКПП Калотина и Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в унгарската столица Будапеща привечер. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Възможност за едночасова разходка по река Дунав, с включена в цената консумация на торта и шампанско. Завръщане в хотела. Нощувка.

II Ден – Закуска. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод. Разглеждат се: Парламента, крепостния хълм Будавар с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща, катедралата “Св. Матияш” (носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма), Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава “Перлата на Дунава” от нападения, Площада на героите, Нула километъра, хълма Гелерт, остров Маргит, паметника на принцеса Сиси и др. Свободно време за разходка по търговската улица “Ваци”. Отпътуване за Чехия. Пристигане в Прага вечерта. Настаняване в хотел 3*. Свободно време или възможност за организиране на вечеря на корабче, съчетана с разходка по река Вълтава. Завръщане в хотела. Нощувка.

III Ден – Закуска. Пешеходна обиколка на забележителностите на града, с местен екскурзовод на български език (обиколката е с продължителност около 4 часа). Разглеждане на Пражки Храд и всичките му дворове, Храдчадске намести (площад) с Архиепископския дворец, Шварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага, катедралата “Св.Вит”(влиза се вътре, но без възможност за пълна обиколка), базиликата “Св. Иржи” , Стария кралски дворец, Черната кула; Слизане към Мала Страна ; разходка из Мала Страна и Кампа и по прочутия Карлов мост. Кривите средновековни улички на Старе Место (Стария град) водят до Староместске намести ( Стария градски площад) с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада и, разбира се, Кметството и един от символите на Прага – световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”). Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепния Пражки общински дом (Обецни дум), Карловия Университет, най-стария в Централна Европа и театърът посрещал самия Моцарт са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Свободно време или възможност за организиране на полудневна екскурзия до Карлови вари. Градът е известен със своите минерални извори, стъкларска и хранително-вкусова промишленост. Там се произвежда известният билков ликьор Бехеровка.  Отпътуване за Прага. По обратния път към столицата се спира при една от най-големите пивоварни в Чехия – „Крушовице”. Завръщане в хотела. Нощувка.

IV Ден – Закуска. Свободно време, за самостоятелна разходка в града.  Отпътуване към България около 17.00 ч. Нощен преход.

V Ден – Пристигане в София около обяд.

 

Цената включва

  • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща и 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Прага
  • Панорамна обиколка на Будапеща, с екскурзовод на български език
  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
  • медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро/за лица над 65г. има доплащане-4 лв./ на ЗК ЕвроИнс

Цената не включва

  • Входни такси за посещение на обектите
  • туристическа обиколка на Прага, с местен екскурзовод – 13 евро при минимум 20 туристи, с включено в цената ползване на слушалки по време на обиколката
  • Разходи за ползването на градски транспорт
  • Допълнителни мероприятия и екскурзии – разходка с корабче по река Дунав – 20 евро; разходка с корабче и вечеря по р. Вълтава – около 30 евро, при минимум 20 туристи; полудневна екскурзия до Карлови Вари – 30 евро, при минимум 20 туристи

Разходи от личен характер

  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

Начин на плащане

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!