Блед-Истрия-Риека-Задар-Шибеник

Цена – 885 лв

Дати

30.04-06.05.2024г.

Продължителност

7 дни / 5 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ –БЛЕД-РОВИН-ПУЛА-ОПАТИЯ-РИЕКА-ЗАДАР-ШИБЕНИК-ЗАГРЕБ – СОФИЯ

Програма

I Ден -12.04.2023г.  Отпътуване в 20.00 ч. от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София. Нощен преход. Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватия.
II Ден –13.04.2023г. Пристигане в Словения и престой в района на едно от най-впечатляващите езера в Европа-Блед, образувано при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Възможност за разходка с туристическо корабче, в езерото където се намира и едноименния замък, построен върху скала, извисяваща се на 100 метра височина над водата. Нощувка в района на Любляна.
III Ден –14.04.2023г. Закуска. Отпътуване за Хърватия. Посещение на град Пореч, където се намира един от най-популярните паметници на страната, включен в списъка за културно наследство на ЮНЕСКО-базиликата „Св. Ефразий“ построена през VI век. Разходка в старата част на града, където се намират: Римската къща, Готическата къща, Къщата на Двамата Светии, площада на Свободата, площад Марафор. Посещение на град Ровин, разположен върху скален нос, който се врязва в Адриатическо море и до XVII век е бил остров, в последствие свързан със сушата. Наред със стария град, сред забележителностите е църквата посветена на светицата патрон на града Света Евфимия. Настаняване в хотел в района на Ровин/Пула. Вечеря. Нощувка.
IV Ден –15.04.2023г. Закуска. Разходка в град Пула, за който легендите разказват, че е основан от колхидианците след като се отказали да преследват Язон и аргонавтите. Днес Пула, като някогашна важна колония, основана от император Август, е съхранила някои от най-изящните образци на римската архитектура-Амфитеатъра, вратата на Херкулес, храма на Август, Римската арка. Посещение на град Опатия-един от най-популярните курорти още от XIX век, когато един богат търговец от Риека-Инджино Скарпа построява вила Анджолина и превръща градчето в предпочитана дестинация за австрийското висше общество. Посещение на град Риека, разположен на чело на Кварнерския залив-най-натовареното пристанище на Хърватия. Градът е наследник на илирийци и римляни, а в периода XV-XVIII век е бил във владение на Хабсбургите. Разходка в старата част на града. Настаняване в хотел в района на Риека. Вечеря. Нощувка
V Ден – 16.04.2023г.  Закуска. Отпътуване за района на Северна Далмация. Посещение на град Задар-най-значимия град в района, чийто стар квартал е съкровищница от архитектурни паметници, сред които Римския форум църквата „Св. Донат“, която със своята кръгла конструкция и височина от 27 метра е една от най-впечатляващите в района, Задарската катедрала. В града има и една интересна стъпаловидна конструкция край морето от 2005 година, която е наричана Морски орган, тъй като под мраморните стъпала са разположени тръби с различни размери, в които движейки се, водата изтласква въздух нагоре, което предизвиква издаване на хармонични звуци. Настаняване в хотел в района на Задар. Вечеря. Нощувка.
VI Ден – 17.04.2023г. Закуска. Отпътуване за град Шибеник, основан от хърватския крал Петър Крешимир IV в XI век, чийто паметник посреща посетителите на входа на Стария град. Тук най-популярната забележителност, включена в списъка за културно наследство на ЮНЕСКО, е катедралата „Св. Яков“-шедьовър на ренесансовата архитектура, построена от мрамор и камък в периода 1431 г. до 1536 г. Отпътуване за района на Загреб и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
VII Ден – 18.04.2023г. Закуска. Отпътуване за България. Пристигане на от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София. късно вечерта.

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 •  пътни, гранични такси
 •  5 нощувки в хотели 3*/ 1 в района на Любляна/1 в Пула, 1 в района на Риека/1 в района на Задар, 1 в района на Загреб
 •  4 вечери по меню в ресторанти към хотелите
 •  Посещение на градовете по маршрута
 •  Представител на туроператора по целия маршрут
 •  Медицинска застраховка, с лимит на отговорност 2000 евро на ЗК ЕвроИнс – за лица над 65г. има доплащане от 4 лева

*Доплащане за единична стая – 300 лв.

Цената не включва

 • Градска такса за настаняване –между 1-3,5 евро на ден на турист-заплаща се на място в хотелите
 • входни билети и такси за обектите, посещавани по желание
 • разходка с туристическо корабче в езерото Блед-около 20 евро  при минимум 20 туристи
 • Доплащане за единична стая – 300 лв.
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

Начин на плащане

30% от пакетната при записване. Доплащане до 14  дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

20 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!