Белград, Ниш и Нови Сад

 Цена – 210 лв

Дати

 

 

11.03. – 13.03.2016 г.;

01.04. – 03.04.2016 г.

Продължителност

3 дни / 2 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ – БЕЛГРАД – НОВИ САД  – НИШ – СОФИЯ

Програма

І Ден

Отпътуване в 07:00 ч. от храм-паметник ”Св. Александър Невски”, София. Преминаване през граничните пунктове Калотина/Градина. Пристигане в Белград около обяд. Белград е столица и най-голям град в Сърбия. Разположен е в северната част на страната, при вливането на река Сава в Дунав. Белград е красив и модерен. След Втората световна война Белград бързо е възстановен от бомбардировките и се разраства във всички посоки. Настаняване в хотел 2/3*. Панорамна обиколка на града. Разглеждат се: „Скупщината”/националното събрание/; площад „Теразие”, площад „Славия”, катедралния храм „Св. Сава”, Площада на Републиката и др. Посещение на крепостта „Калемегдан”. Калемегдан някога е бил важно укрепление, а днес служи като парк. Входът е откъм „Кнез Михайлова” и предлага красиви гледки, особено при залез слънце. Състои се от паркови алеи и крепостни съоръжения и помещава няколко кафенета, игрища за тенис и баскетбол, музеи и обсерватория. От крепостта се вижда и мястото на сливане между Сава и Дунав, както и емблематичната статуя на победата „Победник”. Свободно Време. Нощувка.

ІІ Ден

Закуска. По желание разглеждане на Нови Сад. Център на областта Войводина и втори по големина град в страната. Посещение на  безспорно най-впечатляващото място в града – Петровардинската крепост, която е домакин на много фестивали. След Втората световна война Нови Сад бързо израства като красив и благоустроен град. От централния площад лъчеобразно излизат улици във всички посоки. В близост до старото кметство и неоготическата католическа катедрала са трите стари православни църкви. Наблизо се намират къщата и паметника на революционер и политик от 19-ти век Светозар Милетич. В града има няколко музея, театри, галерии, три висши учебни заведения, радиотелевизионна станция. Свободно време. Отпътуване за Белград. По желание, вечеря в местно заведение с музика на живо. Нощувка.

ІІІ Ден

Закуска. Отпътуване за Ниш. Градът се нмира в Югоизточна Сърбия, разположен е на река Нишава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. От древни времена градът е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Градът е основан от Келтите през III век пр.н.е. Праисторическите жители са наричали града Нависос – градът на Феите. Интересни забележителности са: площада на Освобождението; паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус. Свободно време. Отпътуване за България – следобяд.  Пристигане в София вечерта.

 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Белград
 • водач по целия маршрут
 • Панорамна обиколка на Белград
 • медицинска застраховка – с лимит на отговорност 2000 евро от ЗК Евроинс/за лица над 65г. има доплащане – 2лв/

Цената не включва

  • посещение на Нови Сад – 15 евро
  • вечеря в местен ресторант с жива музика – 20 евро
  • разходи от личен характер

   

Начин на плащане

30% от пакетната цена при записване. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!