Баварски замъци

 Цена – 679 лв

Дати

Очаквайте

Продължителност

7 дни / 5 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

 СОФИЯ – ВИЕНА-ЗАЛЦБУРГ-ИНСБРУК-ЗАМЪЦИТЕ ЛИНДЕРХОФ И НОЙШВАНЩАЙН-МЮНХЕН-ИНСБРУК-БЛЕД-СОФИЯ

Програма

I Ден 30.04.2020 – Отпътуване от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София в 19.00 ч. Транзитно преминаване през Сърбия, по маршрут Белград-Будапеща-Виена. Нощен преход.

II Ден 01.05.2020–   Пристигане във Виена. Свободно време в централната част на града за обяд и разходка . Настаняване в хотел в околностите на Виена.  Нощувка.

III Ден 02.05.2020 – Закуска. Отпътуване по маршрут Залцбург- Инсбрук. Престой в Залцбург – наричан „Градтът на Моцарт“, тъй като именно тук е роден великият композитор Волфганг Амадеус Моцарт. Възможност за посещение на една от най-добре запазените средновековни крепости в Европа-Хоензалцбург/възможно е придвижване пеша или с фуникуляр/. Отпътуване в посока Инсбрук.

Посещение на парк-музей „Кристалният свят на Сваровски“, разположен в близост до Инсбрук, създаден по повод 100 годишния юбилей на известната едноиммена фабрика през 1995 година. Разходка в централната част на Инсбрук , който очарова посетителите си с типична австрийска смесица на архитектурните стилове готика и барок: двореца „ Хофбург“/отвън/, църквата „Хофкирхе“ с мавзолея на император Максимилиян  /отвън/, Къщата със златния покрив, построена в 15 век, Свободно време.  Настаняване в хотел в околностите на Инсбрук.   Нощувка.

IV Ден 03.05.2020  Закуска. Отпътуване  към района на така наречените „Баварски замъци“. Посещение на замъка Линдерхоф, построен  в XIX век по заръка на  крал Лудвиг II, който се въодушевил за строителството на своя резиденция по образец на „Версай“, след посещението си в двореца на крал  Луи XIV. Фотопауза при замъка Хоеншвангау, построен също в XIX век в  нео-готически стил от  крал Максимилиан II върху руините на замък от XII век и крепост от XVI век. Посещение на замъка Нойшвайнщайн-най-популярен сред Баварските кралски замъци от XIX век, построен по заповед на крал Лудвиг II. Замъкът е в стила на германските рицарски крепости и е декориран със стенописи, дърворезби и гоблени от сюжетите на оперите на Вагнер, който е бил любимец на крал Лудвиг II. Посещението на замъка е свързано с ходене пеша и изкачване на стъпала:от паркинга на автобуса до замъка пешеходния преход е около 30 минути, като има възможност за придвижване с файтон срещу отделно от билета заплащане или с местен бус срещу отделно от билета заплащане, първият и вторият етаж се свързват със стълбище /около 100 стъпала/ в кулата на замъка. Свободно време за снимки. Отпътуване за Мюнхен. Настаняване в хотел в района на гарад. Нощувка.

V Ден 04.05.2020  Закуска. Разглеждане на Мюнхен: Фрауенкирхе-една от най-известните готически църкви в Германия, построена в XV век, която със своите внушителни размери и височина 109 метра, събира около 20000 души; площад „Мариенплац“ с Кметството в чийто център се издига колоната на Мария, покровителката на Бавария. Свободно време и възможност за посещение на една от най-старите бирарии“Хофбройхаус“, построена като кралска пивоварна в края на XVI век. Отпътуване към Инсбрук. Настаняване в хотел в околностите на Инсбрук. Нощувка

VI Ден 05.05.2020  Закуска.Опътуване по маршрут Залцбург-Блед. Престой в района на едно от най-впечатляващите езера в Европа-Блед, образувано при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Възможност за посещение на едноименния замък, построен върху скала, извисяваща се на 100 метра височина над езерото. Отпътуване по маршрут Любляна-Загреб. Нощувка в района на Загреб.

VII Ден 06,05,2020- Закуска. Кратък престой в централната част на Загреб. Отпътуване по маршрут Белград-София.  Пристигане в София  вечерта с  крайна точка на пътуването – ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”.

Цената включва

 • 1 нощувка със закуска в хотел 2* в района на Виена
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Инсбрук
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2* в Мюнхен /околности/
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Инсбрук
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Загреб /околности/
 • Посещение на Виена, Залцбург, Инсбрук, района на замъците Линдерхов/Нойшвайнщайн, Мюнхен. Района на езерото Блед, Загреб
 • представител на фирмата по време на пътуването
 • транспорт с лицензиран автобус
 • пътни, гранични такси и магистрални такси

Цената не включва

   • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“с лимит на отговорност 2000 евро-14 лв опция А на ЗК ЕвроИнс за лица до 65 г. възраст. Съществените елементи на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ.  Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.
   • Разходи от личен характер
   • Възможност за доплащане на вечери по тристепенно сет меню в ресторантите към хотелите: в района на Инсбрук -15 евро на човек, в Мюнхен -18 евро на човек, в Загреб 10 евро на човек
   • входни билети и такси за някои от туристическите обекти и атракциони, на територията на посещаваните градове, които не се включват в програмата на пътуването и могат да бъдат разгледани и посетени индивидуално от туристите, по време на свбодното време
   • Ориентировъчни музейни такси: Хоензалцбург- около13 евро с фуникуляр две посоки, градините на двореца Мкрабел-вход свободен, родната къща на Моцарт-10 евро, парк-музей „Кристалният свят на Сваровски“ около 20 евро/с предварителна групова резервация/, замък „Линдерхоф“ около 9 евро /с предварителна групова резервация/, замъка“Нойшвайнщайн-около 15 евро /с предварителна групова резервация/, замъка „ Блед“-около 10 евро / с предварителна групова резервация/
   • Доплащане за ползване на единична стая – 230 лв., общо за петте нощувки
   • Застраховка “Отмяна на пътуване” при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Евроинс”.
   • Допълнителни възможности за застраховане за разходите не включени в покритието на основия пакет- съдействие, включително, репатриране, както и случаите на злополука, болест, стоматологични услуги и др. се предлагат в офиса на агенцията и в офисите на застрахователна компания “Евроинс” срещу доплащане съгласно тарифите на Застрахователя.

 

Начин на плащане

30% от пакетната цена при записване. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

7 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта) 

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

– ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

– ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването

– ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването

– ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 40 туристи. 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 7  дни преди датата на отпътуване! 

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   задграничен паспорт или лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. 

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

Удостоверението за туроператор е издадено от Държавна Агенция по Туризъм с№ РКК-01-05844/18.04.2007г.

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!