Баварски замъци

 Цена – 560 лв

Дати

26.07-31.07.2016

Продължителност

6 дни / 4 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ – ЛЮБЛЯНА – БЛЕД – РУПОЛДИНГ – ЛИНДЕРХОФ – ХОЕНШВАНГАУ – НОЙШВАНШАЙН – ЕЗЕРОТО БОДЕНЗЕЕ – МАЙНАУ – МЮНХЕН – СОФИЯ

Програма

І Ден

Отпътуване от храм-паметник „Св. Александър Невски”, София, в 05.00 ч. Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватска. Отпътуване за столицата на Словения – град Любляна. Пристигане следобяд. Туристическа програма в центъра на града, с разглеждане на най-известните му забележителностти: Стария град с неговите площади, Любляновксия замък; Тройния мост над река Любляница; парламента, операта, Урсулинката и Францисканска църкви и др. Настаняване в хотел 2*/3* в района на града. Свободно време. Нощувка.

ІІ Ден

Закуска. Отпътуване за алпийския курорт Блед известен със своето кристално чисто езеро с изумрудени води. Езерото се е образувало преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Посещение на средновековния замък на Блед построен върху скала извисяваща се на 100 метра над езерото. Замъкът е дарен през 1004г. от германския император Хенрк II на епископ Албуин от Брихен. Отпътуване за Австрия и Германия. Пристигане в района на  Руполдинг – едно от селищата с най – красиво разположение в Баварските Алпи. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

ІІІ Ден

Закуска. Отпътуване за Баварските Кралски замъци. Посещение на двореца – Линдерхоф. Замъкът е построен по времето на Лудвиг II Баварски, на мястото на ловната хижа на неговия баща – Максимилиан II. Градежът му започва през 1869 г. и е завършен през 1886 г. Линдерхоф е единственият замък, който Лудвиг завърша приживе. Отпътуване за Южна Бавария по „Баварския романтичен път”. Разглеждане на другите два замъка от време то на крал Людвиг ІІ: Хоеншвангау (отвън)-служил като лятна и ловна резиденция на Максимилиан, съпругата му Мария от Прусия и двамата им сина-Лудвиг(по-късно крал Лудвиг ІІ Баварски) и Ото(по-късно крал Отон І от Бавария). Нойшваншайн (посещение)-признат образец на съвършенство сред германските кралски дворци, образът на който послужил за емблема на анимационното студио на „Уолт Дисни”. Вдъхновен от легендите за рицаря Лоенгрин и оперите на Вагнер, през 1869г. крал Лудвиг започва ІІ започва строителството на „Замъка на мечтите”. Той е богато декориран с митологични сцени от различни  средновековни легенди. Красотата му вдъхновява Чайковски да напише „ Лебедово езеро”. В превод името на двореца  означава „Замъкът на лебедовата скала”. Отпътуване за Боденското езеро. Настаняване в хотел 2*/3* в района на Lindau. Нощувка.

ІV Ден

Закуска. Отпътуване за красивото селище Меерсбург, разположено на самото езеро Боденско езеро, известно с терасовидно разположени улици и средновековна атмосфера, и  селището Констанц.  Посещение на неговата готическа катедрала. Свободно време. Отпътуване за Майнау (по желание и срещу допълнително заплащане екскурзията може да се осъществи с корабче). Неслучайно Майнау, със своите прекрасни градини и колекция от пеперуди, е известен като “Островът на цветята”. Отпътуване за Мюнхен – столицата и сърцето на Бавария. Настаняване в хотел 3*.  Нощувка.

V Ден

Закуска. Пешеходен тур из старата част на Мюнхен – площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фрауенкирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе и накрая по халба бира в историческата бирария Хофбраухаус. Свободно време. Вечерта – потегляне към България. Нощен преход.

VI Ден

Пристигане в София вечерта.

 

Цената включва

 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в района на Любляна; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Руполдинг; 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в района на Lindau; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Мюнхен
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Туристическата програма в посещаваните градовете и туристически обекти
 • Пътни и гранични такси
 • Медицинска застраховка – с лимит на отговорност 2000 евро на ЗК ЕвроИнс /за лица над 65г. има доплащане – 4 лв./

 

Цената не включва

 • Входни такси и билети за обекти и музей посещавани по програмата
 • Вечеря в Руполдинг – 18 евро; вечеря в Линдау – 20 евро; вечеря в Мюнхен – 25 евро Вечерите са по желание, заявяват се и се заплащат предварително в офиса на фирмата
 • Посещение на немска бирария
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

 *Забележка: Придвижването от паркинга на автобусите до замъка Нойшвангщайн може да е с ходене пеша, с продължителност около 30 мин. и до замъка Хоеншвангау, около 10 мин., или с файтони (цената в посока е 6 евро, или със специален автобус, като цената му в посока е 3 евро)

Начин на плащане

30% от пакетната цена при записване. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!