Дуръс-Круя-Тирана-Берат-Дуръс- Елбасан

 

 Цена – 379 лв

Дати

 

 05-08.10.2023

Продължителност

 

4 дни / 3 нощувки

 

Транспорт

 

С автобус

 

Маршрут

 

СОФИЯ – ЕЛБАСАН – ТИРАНА – ДУРЪС – БЕРАТ – СОФИЯ

 

 

Програма

I Ден –  Отпътуване в 05.00 часа от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София Преминаване през граничен пункт „Гюешево”. Транзитно преминаване през Македония. Потегляне в посока перлата на албанското адриатическо крайбрежие – Дуръс. Това е един от най-старите градове в Албания, а днес един от най-привлекателните курорти на цялото адриатическо крайбрежие и втори по големина град в страната. Настаняване в хотел 3*, разположен в района на Дуръс. Вечеря. Нощувка.

 II Ден – Закуска. Закуска. Отпътуване към Круя, малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Преминавайки  по старата османска чаршия се стига до крепостта, датираща още от 5 век, в която се намира Музеят на Скендербег, представящ историята на албанския народ. Разглеждане и свободно време по чаршията. Отпътуване за Тирана. Панорамна обиколка в албанската столица: централният площад “Скендербег” с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем Бей, часовниковата кула, квартал Блок, Пирамидата на Енвер Ходжа, православната катедрала “Възкресение Христово”. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

III Ден –  Закуска. Отпътуване за Берат. Това е един от най-красивите градове в Албания, възрожденски архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка: крепостта Кале с църквите “Св. Богородица” и “Св. Троица”, площад “Константин Велики”, Червената и Бялата джамия. Свободно време в центъра на града. Отпътуване за Дуръс – един от най-старите албански градове, днес важно пристанище на Адриатическо море. Кратка разходка: крайбрежният булевард “Таулантия”, крепостните стени на стария град, амфитеатърът на Дуръс – един от най-големите и най-добре запазените на Балканите, с раннохристиянския параклис в една от галериите. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

IV ДенЗакуска. Отпътуване за град Елбасан. Римляните наричали града Masio Scampa (остър планински връх), заради кулите, които били построени над крепостните стени. Градът възниква през I век. Свободно време. Отпътуване за България.  Пристигане в София  на  ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски” късно вечерта.

 

 

Цената включвa

  • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
  • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в района на Дуръс
  • Посещение на Тирана, Круя, Берат и Елбасан;
  • представител на агенцията  по време на цялото пътуване
  • медицинска застраховка на ЗК ЕвроИнс, с лимит на отговорност 2000 евро /за лица над 65г. има доплащане 3 лв./

 

Цената не включва

  • разходи от личен характер
  • входни такси за посещаваните обекти:Националния исторически музей в Тирана (500 леки), музея на Скендербег в Круя (500 леки), калето в Берат (300 леки), музея на Онуфрий в Берат (400 леки), амфитеатъра в Дуръс (300 леки);
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена при сключване на потребителски договор . Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

 

40 туристи.

 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

 

3 дни преди датата на отпътуване!

 

h

Общи данни за паспортен и визов режим

 

Лична карта/задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 

r

Забележки

 

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!